Polegi nagu midagi öelda. Väga lihtne kook, millega vahel oma lähedasi üllatada. Kook on seisnuna kõie parem järgmise päeval! (retsept nami-nami-st)
1 pk Vilma Erika tordipulbrit
150 g võid
Täidis:
400 g kohupiimapastat
2 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 dl külmutatud kirsse või 460 grammine purk kirsikompotti*
Näpi või ja tordipulber purutaoliseks massiks. Sega omavahel kohupiim, munad, suhkur ja vanillsuhkur. Nõruta kompotikirsid või sulata ja nõruta külmutatud kirsid. Sega kohupiimakreemi hulka. Puista 2/3 tainapurust küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva Ø 24 cm koogivormi põhja. Vala peale kohupiimasegu. Puista peale ülejäänud puru. Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit. Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda.
*võib asendada ka maasikate, vaarikate või teiste marjadega
Mhmh...seda kooki ma tean. Väga maitsev :)
VastaKustutaTegin seda kooki mustsõstardega, väga hea tuli. Me ei jõudnud oodata kuni kook täielikult jahtub, vaid sõime sooja kooki jäätisega. Mmmm, kui hea oli!
VastaKustutama pean salamisi mainima, et jahtununa on kook hoopis parem. Nii, et kui Sulle soojalt meeldis, siis külmana maitseb veelgi rohkem:)
VastaKustutaTuli ka magusa isu ja katsetasin :). Üldiselt jäin rahule, aga minu jaoks liiga magus, nii et järgine kord asendaksin pool tordipulbri kogust tavalise jahuga.
VastaKustutaKui väga suur magusa sõber ei ole, siis võib see tõepoolest magus olla. Saan täiesti aru:)
VastaKustutaTere! Täna enam Erika tordipulbrit osta ei saa. Lugesin, et üsna sarnase tulemuse saab, kui lisada Juubeli tordipulbrile 2 supilusikatäit kakaopulbrit. Kas soovitad seda varianti, võiks sobida nt ka šokolaadimuffini pulber või pakud hoopis mingi kolmanda lahenduse välja? :)
VastaKustutaJah, see 2sl kakaopulbrit toimib hästi. Muffinipulbrit ma tordipulbriga ei soovitaks asendada:)
Kustuta