Pelmeenisupp on oma olemuselt nagu frikadellisupp ja maitselt sama hea. Supi tegemisel kasutasin isetehtud pelmeene. Supile olen lisanud ka tavaliselt natuke viilutatud porrut, mis teeb maitse rikkamaks, kuna aga seda seekord käepärast ei olnud, tegin ilma. Maitsestan suppi tavaliselt soola, pipra ja supimaitseainelehega (vt. alumine pilt). See viimane maitseaine kasvab mul suvilas ja on hästi tugeva nö supilõhnaga, meie kutsume põõsast supipuuks, tegelikult ei teagi täpselt, mis selle nimetus on, pole nagu uurinud ka. Igastahes, kui taime ära tundsite, võite seda ka lisada.
4 portsjonit
2 porgandit
4-5 kartulit
1,5 l puljongit
4 portsjonit
2 porgandit
4-5 kartulit
1,5 l puljongit
10 cm jupp porrut
20 väiksemat pelmeeni (kui pelmeenid on suuremad, siis võid koguseks võtta 15)
soola, pipart
Haki porgandid ja kartulid kuubikuteks ning pane koos pujongiga keema. Viiluta porru ja lisa supile. Kui porgand ja kartul on juba pehmed, siis lisa pelmeenid. Vajadusel maitsesta. Keeda seni, kuni pelmeenid ilmuvad supi pinnale.Serveeri
20 väiksemat pelmeeni (kui pelmeenid on suuremad, siis võid koguseks võtta 15)
soola, pipart
Haki porgandid ja kartulid kuubikuteks ning pane koos pujongiga keema. Viiluta porru ja lisa supile. Kui porgand ja kartul on juba pehmed, siis lisa pelmeenid. Vajadusel maitsesta. Keeda seni, kuni pelmeenid ilmuvad supi pinnale.Serveeri
Ma pakun, et tegemist on leeskputkega.
VastaKustutaSupp on kaunis!
Tõepoolest võimalik, et vanaema poolt kutsutud supipuu õige nimetus on leeskputk :)
VastaKustutaNüüd siis on see ka teada. Tänud