1. oktoober 2007

Täidetud suvikõrvitsad

/Prindi retsept/

Täidetud suvikõrvitsa variante on mitmeid. Täidisena võib kasutada ka hakkliha, mozzarella juustu, samuti saab ära kasutada kõik külmkapis leiduva. Antud retseptis on mõnusaks maitsenüansikstäidise pealse pandud soolapähklid.


4le inimesele

2 suvikõrvitsat (umbes 800 g)
oliiviõli

200 g mugulsibulat
180 g riisi
800 g juurviljapuljongit
veiniäädikat
60 g juustu
40 g hakitud pähkleid (soolapähkleid)
Suvikõrvitsad lõigata pikuti pooleks ja eemaldada sisu. Puistata sisse veidi soola ja lasta seista. Pühkida seest kuivaks ja pintseldada õliga. Baklažaanipoolikuid küpsetada 8–10 minutit ahjus. Täidise valmistamiseks tükelda sibul ning kuumutada pannil läbi. Keeta riis. Täidiseained segada kokku ja kuumutada kastrulis umbes 15 minutit. Maitsestada äädikaga. Tõsta täidis munavilja koortesse, puistata peale pähklid ja riivitud juust ning küpsetada üle 220kraadises ahjus.
Hüva nõu: täidisesse võid lisada ka omal soovil liha – sinki, hakkliha, frikadelle või muud meelepärast.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar