/Prindi retsept/
Kuna olen suur toscaglasuuri fänn, siis on see kook üks minu lemmikutest. Lisaks on selle koogi valmistamise juures suureks plussiks see, et kook küpseb uskumatult hästi läbi.
Põhi:
3 muna
4 dl jahu
2 dl suhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
150 g sulatatud võid
Kate:
75 g võid
100 g mandlilaaste
1,5 dl suhkrut
0,5 dl 35% rõõska koort
1 spl jahu
Kuna olen suur toscaglasuuri fänn, siis on see kook üks minu lemmikutest. Lisaks on selle koogi valmistamise juures suureks plussiks see, et kook küpseb uskumatult hästi läbi.
Põhi:
3 muna
4 dl jahu
2 dl suhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
150 g sulatatud võid
Kate:
75 g võid
100 g mandlilaaste
1,5 dl suhkrut
0,5 dl 35% rõõska koort
1 spl jahu
Vahusta munad suhkruga. Lisa ettevaatlikult segades kuivained, piim ja sulavõi. Vala tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Sega katteained omavahel kuumuta keemiseni. Määri mandlisegu poolküpsenud koogipõhjale. Seejärel küpseta kooki veel 10 minutit 225-kraadises ahjus, kuni kate on kaunilt kuldpruun.
Põhja eelküpsetus max.10 minutit suure ahjuplaadi peal.. soovitan samuti teha tosca katet rohkem :) Vaatame, kuidas õnnestub, kook juba lõhnab aromaatselt.
VastaKustutama ei ole seda kooki küll ammu teinud, kuid pidasin kinni retseptis toodud kellaaegadest. Muidugi on ahjud erinevad ning eelkõige tuleb oma tunde järgi talitada. PS! Tosca-katet lausa PEAB rohkem tegema:D, kunagi ei ole seda liiga palju...
VastaKustutaKui suur vorm
VastaKustutaKandiline 25*18 cm ning ümmarguse koogivormi puhul võib olla ca 24 cm!
KustutaKas küpsetasite kooki tööstuslikus või "koduahjus"?
VastaKustutaIkka koduahjus:)
Kustuta