Nii hea koduse maitsega kook. Selle küpsetise põhiosa moodustub munadest ja keefirist valmistatud täidis, mis on mõnusalt pudingutaoline. See kook ongi olemuselt kerge ning tänu täidisele pudingusarnase olemusega. Koogi täidisesse käivad kindlasti ka marjad, mis lõpptulemusele särtsu lisavad. Vali need vastavalt oma eelistuste järgi. Mina olen koogi valmistamiseks kasutanud punaseid sõstraid, need on mõnusalt hapukad ning sobivad seesugusesse kooki suurepäraselt.
PS! Eriti hästi maitseb kook järgmisel päeval, siis on see ka paremini lõigatav. Serveeri võimalusel külmkapikülmalt.
Puru:
200 g võid
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
Täidis:
6 muna
2 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
7 dl keefirit
0,5 tl kaneeli
Vahele:
200 g võid
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
Täidis:
6 muna
2 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
7 dl keefirit
0,5 tl kaneeli
Vahele:
ca 200-250 g punaseid sõstraid, jõhvikaid, mustikaid vms (talvisel ajal kasuta külmutatud marju, ära neid eelnevalt üles sulata!)
Taina jaoks sega kuivained omavahel, lisa või ning näpi purutaoliseks. Tõsta külma. Mikserda munad suhkrutega heledaks vahuks, sega juurde keefir ja kaneel. Väldi ülesegamist!
Taina jaoks sega kuivained omavahel, lisa või ning näpi purutaoliseks. Tõsta külma. Mikserda munad suhkrutega heledaks vahuks, sega juurde keefir ja kaneel. Väldi ülesegamist!
Vooderda suurem kandiline koogivorm küpsetuspaberiga. Tõsta vormi 2/3 tainapurust, seejärel täidis, marjad ning ülejäänud tainapuru. Küpseta 200 kraadi juures 40-50 minutit, lase jahtuda.