Juhul, kui leib on kappi seisma jäänud, on leivanäksid hea ja maitsev idee leib ära kasutada. Jube hea õhtuseks näksimiseks, järgmine kord proovin teha soolaseid leivanäkse parmesani ja ürtidega.
6 leivaviilu
40 g toasooja võid või margariini
0,5 dl suhkrut
0,5 tl jahvatatud kaneeli
1 apelsini riivitud koor, lisaks u pool apelsinist riivitud viljaliha (võid lisada ka riivitud sidrunikoort)
soovi korral serveerimiseks jäätist või vahukoort
6 leivaviilu
40 g toasooja võid või margariini
0,5 dl suhkrut
0,5 tl jahvatatud kaneeli
1 apelsini riivitud koor, lisaks u pool apelsinist riivitud viljaliha (võid lisada ka riivitud sidrunikoort)
soovi korral serveerimiseks jäätist või vahukoort
Sega pool suhkrust kaneeliga ja teine pool riivitud apelsinikoorega. (Riivisin ka apelsinikoorele lisaks natuke apelsini viljaliha, nii jäävad leivatükid hiljem ahjust välja võttes mahlasemad). Ühenda pool võikogusest kaneeli-suhkruseguga ja teine pool apelsinisuhkruga. Määri kaneelimaitsevõiga 3 leivaviilu ja ülejäänud leivad apelsinimäärdega. Lõika seejärel leivad sõrmejämedasteks kangiseks ja küpseta 200-220 kraadini eelkuumutatud ahjus, kuni leib krõbe ja suhkur karamellistunud. NB! Küpsevad üsna kiiresti! Võid serveerida koos jäätise, vahukoore või vanillikastmega (kastme võid panna eraldi nõusse, kuhu leivakesi saab sisse kasta). Leivakesi on mõnus ka niisama näksida!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar