Väga mõnus kook, mida on lihtne valmistada. Originaal-retseptis oli puuviljadena kasutatud virsikuid, kuid mitmete erinevate katsetuste tulemusel võin öelda, et just ananassi(konserv)tükid panevad i-le täpi peale.
Põhi:
125 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
3,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
Või, suhkur ja muna omavahel segada, lisada ülejäänud komponendid.
Täidis:
ananassikompotti (sobib ka virsikukonserv, ploomid, maasikad, mustikad)
Kate:
200 g kohupiimapastat
1 pk vahukoort
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
Katte jaoks sega kõik ained omavahel. Suru põhja-tainas vormi põhja (kasutan 26 cm läbimõõduga vormi, kuid sobiv on ka väiksema vormi jaoks), selle peale aseta anassitükid ning vala peale kate. Küpseta ca 30-45 minutit 180 kraadi juures (esimesed 10 minutit hoia ahju alumises vahes, et põhi küpseks korralikult). Kate peaks ahjust võttes kergelt pehme olema, kuna jahtudes muutub kate niikuinii kõvemaks.
Selle koogiretsepti nägemine tekita sohe suure isu. Ainult, kas 1 pk vahukoort on 200 või 400 ml pakk?
VastaKustuta1 pk ehk siis 200 ml.
VastaKustutaSee on mu sõbranna üks lemmikumaid kooke. Plaanin juba pikemat aega seda kooki teha, siis saaks ka ilusama pildi blogisse panna. Nii et soovitan seda küpsetada, maitseb hea:)
Meie pere eelistab selles koogis hoopis aprikoose.
VastaKustutaAnanassiga jäi kook kuidagi lahja ja lõigata oli ka ebamugav.
:)
Mina tegin ananassiga ja patt tunnistada, aga sõime perega (kolmekesi) selle koogi vähem kui tunniga ära. Kartsin, et ananassid teevad asja kuidagi imalaks, aga oli igati super ja mees küsis, et millal jälle teen.
VastaKustutaLoodetavasti saab mees siis lähiajal uuesti seda kooki:)
VastaKustutaSee küsimus võib tunduda rumal, aga kas vahukoor peab olema vahustatud või mitte?
VastaKustutaEi vahukoort vahustama ei pea. Lihtsalt tuleb kõik katte-ained ära segada:)
KustutaVäga maitsev, kook kadus kiiresti! Panin nii virsikuid kui ananassi ja kohupiima läks ka poole rohkem :) Pakk lihtsalt oli 400g, ei tahtnud seisma jätta ja no mida rohkem, seda uhkem!
VastaKustutaVäga õige:)
KustutaAppiii!!!!! Nii hea kook! Nii pehme ja ananass on vist lausa siia sisse loodud! Ma ei jõudnud ära oodata millal see täielikult ära jahtub, söön soojana :) Kohupiimapastat ka ei olnud, aga oli õnneks ricotta kohupiima ja hapukoort!
VastaKustutaMul see kook tuleb ikka vahest meelde ja siis küsin endalt - miks ma seda kooki tihedamini ei tee:)
KustutaKas vahukoore peab eelnevalt vahustama?
VastaKustutaVahukoort eelnevalt vahustama ei pea. See tuleb lihtsalt ülejäänud ainetega ära segada:)
Kustuta