Lahtiste pirukate valmistamine on üks minu lemmiktegevusi, sest nende õnnestumine on alati kindel. Pealegi on ettevalmistusaeg lahtiste pirukate puhul üsna lühike. Järgnevalt üks sibulapiruka retsept, mille tegemist olen juba pikka aega kaalunud ning lõpuks sai ka see ära proovitud. Poleks uskunud, et puhas sibul pirukale nii hästi sobib. Järgmine kord lisan täidisele ka paar keedumuna – see võib veel parem olla! Retsept on kohandatud raamatust Uus klassikaline kokaraamat.
Taigen:
175 g jahu
veidi soola
75 g margariini
3-4 spl vett
Täidis:
300 g hakitud sibulaid
50 g peeneks hakitud vorsti
50 g värskelt riivitud riivsaia
50 g riivitud juustu
2 muna
2 dl piima
soola
pipart
pune
Taigna valmistamiseks sega jahu ja sool, lisa margariin ning haki jahuga segamini. Kalla juurde niipalju vett, et saaksid pehme taigna. Kata taignaga 22 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja ääred.
Kuumuta sibulad rasvaines pehmeks ja läbipaistvaks, jahuta veidi. Tõsta sibulad vormi, selle peale vorst ja siis riivsai. Puista üle juustuga. Sega omavahel munad, piim ning maitseained ning kalla juustule. Küpseta 175 kraadi juures ca 30- 40 minutit (algselt võid 10 minutit ahju alumises osas küpsetada).
Taigen:
175 g jahu
veidi soola
75 g margariini
3-4 spl vett
Täidis:
300 g hakitud sibulaid
50 g peeneks hakitud vorsti
50 g värskelt riivitud riivsaia
50 g riivitud juustu
2 muna
2 dl piima
soola
pipart
pune
Taigna valmistamiseks sega jahu ja sool, lisa margariin ning haki jahuga segamini. Kalla juurde niipalju vett, et saaksid pehme taigna. Kata taignaga 22 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja ääred.
Kuumuta sibulad rasvaines pehmeks ja läbipaistvaks, jahuta veidi. Tõsta sibulad vormi, selle peale vorst ja siis riivsai. Puista üle juustuga. Sega omavahel munad, piim ning maitseained ning kalla juustule. Küpseta 175 kraadi juures ca 30- 40 minutit (algselt võid 10 minutit ahju alumises osas küpsetada).
Väga maitsev tuli:)
VastaKustutarõõm kuulda:)
VastaKustutategin seda enne jõule, väga hea tuli.
VastaKustutaSa oled üks tubli siinsete retseptide järeleproovija, väga lahe:)
VastaKustutama iga päev loen Su blogi ja valin õhtuks või järgmiseks päevaks midagi uut välja ning siis katsetan. Mu pere on väga rahul, sest meie menüü on värskendust saanud. :)
VastaKustutaPraegu sirvin Anne&Stiil´i uut numbrit, millest leidsin huvitava artikli- Sinust! Väga lahe!
Ja ikka ja jälle soovin Sulle palju, palju ideid ja aega uute retseptide välja mõtlemisel ning blogisse panemisel!
tore ja aitäh:)
VastaKustutaKas juba uus number väljas? ..põnev:)
Mis eesmärki see riivsai täidab, kas on ok teha ka ilma selleta? Kas seal on mõeldud pehmet vōi kõva saia?
VastaKustutaSee on nö täidiseks ning tekitab pirukale mõnusa kihi. Samas, kui riivsaia ei soovi lisada võib selle komponendi välja jätta. Kasutatud on pigem kõvemat saia:)
KustutaProovisin eile täissuitsuvorstiga ja väga mõnus oli! Aitäh retsepti eest :)
VastaKustuta