See on vast kõige klassikalisem prantsuse koorepiruka retsept. Sellel pirukat on võimalik teha miljoni eri lisandiga- tuunikala, lõhe, kana, juurviljadega. Mõttes mõlgub juba hiljuti ühest vanemast Oma Maitse ajakirjast leitud lillkapsa- juustu-Quiche.
Põhi:
4 dl jahu
0,75 tl soola
175 g võid
3 sl vett
Kate:
1 suurem sibul
300 g sinki
3 muna
1 dl rõõska koort (10%)
1 dl hapukoort
soola, pipart
3 dl riivjuustu
Sega jahu ja sool, haki jurde külm või. Lisa vesi ja sõtku kiiresti tainaks. Suru tainas lahtikäiva 22cm läbimõõduga koogivormi. põhja ja äärtele ning aseta 10 minutiks külma. Torka kahvliga tainapõhja mõned augud ning eelküpseta ahjus 225°C juures 10 minutit.
Haki sibul peeneks ning sink väikesteks kuubikuteks. Pruunista pannil sibul klaasjaks, poole küpsemise pealt lisa ka singikuubikud. Aseta eelküpsetatud põhjale. Klopi kokku kõik ülejäänud ained, maitsesta ja kalla segu pirukale. Küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.
Haki sibul peeneks ning sink väikesteks kuubikuteks. Pruunista pannil sibul klaasjaks, poole küpsemise pealt lisa ka singikuubikud. Aseta eelküpsetatud põhjale. Klopi kokku kõik ülejäänud ained, maitsesta ja kalla segu pirukale. Küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.
Täna tegin oma elu esimese quiche ja tuli ülihea :)
VastaKustutaseda on rõõm kuulda:)
VastaKustutaSeda lahtist pirukat teen juba 20 aastat, hiljem sain nime teada. Väga hea suutäis, kõlbab ka ainult sibulaga.
VastaKustutaAbsoluutselt! Vaid sibulaga variant on samuti imehea!
KustutaTahan seda sünnipäevaks teha, kuid natuke keeruline on poest toorainete ostmisega, kui paljud kogused on välja toodud dl-tes. Suht silma järgi, umbes, pean poes mõtlema, kas see ja teine nüüd vastab vajaminevale kogusele. Täpsemini siis jahu, hapukoor ja riivjuust. Kergem oleks, kui need oleksid grammides välja toodud.
VastaKustutaKui spetsiaalset mõõdunõud ei ole, siis ma olen tavaliselt arvestanud nii, et väiksem klaas on 2 dl ning mõõtnud sellega:)
KustutaGrammides aga on kogused sellised:
1dl jahu = 60g
1dl hapukoort = ca100g
1dl riivjuustu = 40g
Tervitan,
Ragne:)
Super:)!
VastaKustutaTere!
VastaKustutaMitmele see retsept on tehtud või mis anumaga küpsetatud?
Tervitades
Tere
KustutaNagu retseptis kirjas, siis kook on tehtud tavalisse koogivormi (22cm). Koguseliselt piisab ca 8le.
Tere.
VastaKustutaSooviksin antud retsepti järgi teha suure - tavalise ahjuplaadi täie pirukat. Kas peaksin koguse korrutada kolmega või ?!
Ma arvan, et kolmega koruutades on igati sobiv!
KustutaAitäh!
VastaKustutaMis arvate, kui asendaksin singi päikesekuivatatud tomatitega, kas võiksin siis teised komponendid oma kogustega samaks jätta, et pirukas siiski maitsev tuleks?
VastaKustutaTere! Muidugi võib ju nii proovida:)
Kustuta