Alkoholivaba Mojitot õppisin ma tegema siis, kui ülikooli ajal kooli kõrvalt ettekandjana ühes Pärnu restoranis töötasin. Mojito maitsete valik on lai – ingveri, banaani, maasika, vaarika jne, kuid minu üheks lemmikuks ongi just jõhvika-mojito (alkoholivaba):)
ühele
0,5 laim
2 spl fariinsuhkrutühele
0,5 laim
ca 4 piparmündilehte
purustatud jääd
jõhvikamahla
Kaunistamiseks:
laimisektoreid
Viiluta laim sektoriteks ning pane klaasi, lisa ka fariinsuhkur. Tambi laim ja fariinsuhkur omavahel puruks, tampimise lõppjärgus lisa ka piparmündilehed (PS. alguses ära piparmündilehti lisa, sest siis tekib kokteilile kibe maitse). Purusta lihatampimishaamriga (või mõne muu suurema köögiriistaga) jää peenikeseks puruks. Seejärel täida klaas klaasiääreni purustatud jääga. Kõige lõpuks vala peale nii palju kui klaasi mahub jõhvikamahla. Kaunista.
See näeb väga värskendav välja!
VastaKustutakusjuures on ka värskendav,, tänase kuuma ilmaga sobis see kui rusikas silma-auku:)
VastaKustuta