Kuu algused on minu arvates jube toredad – siis ilmub ports uusi ajakirju, sealhulgas ka OmaMaitse. See retsept ongi võetud OmaMaitse juulikuu numbrist (retsepti nimi ajakirjas virsikupuding). Väikeste meelepäraste muudatustega, sai sellest suus-sulav magustoit. Antud magustoidu tegin portsjonitena eraldi väikestesse kuumakindlatesse magustoidunõudesse, kuid vabalt võib selle valmistada ka suuremasse ahjuvormi.
kahele
4 šokolaadiküpsist
4 spl erinevaid marju (kasutasin punaseid sõstraid, mustikaid ja maasikaid)
kardemoni
75 ml vahukoort
75 ml hapukoort
suhkrut
Pane ahi grillrežiimil tööle. Sega marjad 2 tl suhkruga, lisa natuke ka kardemoni. Jäta marjad maitsestuma. Purusta küpsised ja jaga kuumakindlatesse magustoidunõudesse. Küpsiste peale aseta suhkruga segatud marjad (marjad peavad küpsisepuru ära katma). Vahusta vahukoor ja sega hapukoorega, lisa suhkrut maitse järgi. Pane vahukooresegu marjdele ning lükka spaatliga ühtlaseks, et kõik marjad saaksid kaetud. Raputa üle suhkruga (arvestada ca 2 tl ühe magustoidunõu kohta). Tõsta vähemalt 3 minutiks grilli alla, et suhkur karamellistuks.
kahele
4 šokolaadiküpsist
4 spl erinevaid marju (kasutasin punaseid sõstraid, mustikaid ja maasikaid)
kardemoni
75 ml vahukoort
75 ml hapukoort
suhkrut
Pane ahi grillrežiimil tööle. Sega marjad 2 tl suhkruga, lisa natuke ka kardemoni. Jäta marjad maitsestuma. Purusta küpsised ja jaga kuumakindlatesse magustoidunõudesse. Küpsiste peale aseta suhkruga segatud marjad (marjad peavad küpsisepuru ära katma). Vahusta vahukoor ja sega hapukoorega, lisa suhkrut maitse järgi. Pane vahukooresegu marjdele ning lükka spaatliga ühtlaseks, et kõik marjad saaksid kaetud. Raputa üle suhkruga (arvestada ca 2 tl ühe magustoidunõu kohta). Tõsta vähemalt 3 minutiks grilli alla, et suhkur karamellistuks.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar