16. juuli 2008

Okroška ehk suvine külm supp

Kuna on suvi ja kodumaised aedviljad kättesaadavad, siis oleks lausa kahetsusväärne suvel külma supi tegemata jätmine. Seepärast üks õige külmsupp valmib kõigest sellest, mida sobivat külmkapis leidumas on. Kui eelmisest toidukorrast jääb üle liha või kartulit, siis kasuta kindlasti ka neid suvises külmsupis ära. Üks idee supi valmistamiseks on alljärgnev!
 


5-6 portsjonit

1 liiter keefirit
100 g kurki
1 tomat
3 hapukurki
(kõige paremad oleks ise tehtud kurgid)
4 redist
4-5 keedetud kartulit
250 g küpsetatud (kana)liha
4 keedetud muna
1 purustatud küüslauguküüs

(maitsestatud)oliiviõli
soola, pipart, suhkrut
tilli
peterselli
rohelist sibulat


Koori kurk ja lõika see pikkadeks peenikesteks ribadeks. Tükelda tomat, hapukurk, redis, kartulid, liha ja munad ning pane kõik suurde kaussi. Lisa purustatud küüslauguküüs, sool, pipar ja suhkur. Vala seejärel segu kergelt üle oliiviõliga. Sega ja pane külma ca 20 minutiks maitsestuma. Seejärel lisa till, petersell ja roheline sibul. Lisa hulka ka keefir ning sega kogu supp läbi. Vajadusel võid veel maitsestada soola või suhkruga. Kaunista ja serveeri külmalt.

5 kommentaari:

  1. Tore, et Sa külmsupi lainel oled :)

    VastaKustuta
  2. Huvitav, et see retsept siin Keefiriga on, ja täiesti ilma keedetud punase peedita....
    Mina olen kokku puutunud vaid kaljapõhise retseptiga.....

    VastaKustuta
  3. Tegelikult mul keedetud peediga variant ka blogis täiesti olemas:)
    Kaljaga ise teinud ei ole, kuna see jook ei ole lihtsalt miskipärast minu maitse.

    VastaKustuta
  4. Keeduvorsti kah ja hoopis teine tera!

    VastaKustuta