/Prindi retsept/
Selle retsepti idee leidsin ühest üsna kasulikust soome keelsest blogist. Suure jäätisesõbrana tahtsin kohe seda torti katsetada. Varem pole ette tulnud võimalust süüa jäätist soolapählitega ning seetõttu oli ootusärevus suur kui kooki lõpuks sööma sai hakata. Pean ütlema, et soolapähklid sobivad suurepäraselt jäätisega. Ühesõnaga maitseb jäätis täpselt nagu Snickersi šokolaad. Tähelepanuks ütlen veel seda, et šokolaadikatet peab alguses vormi väga-väga õhukese kihina panema, sest muidu hiljem jäätisetort liialt magus, samuti on ka raske lõigata paksu šokolaadimassi.
Kate:
80 g tumedat šokolaadiSelle retsepti idee leidsin ühest üsna kasulikust soome keelsest blogist. Suure jäätisesõbrana tahtsin kohe seda torti katsetada. Varem pole ette tulnud võimalust süüa jäätist soolapählitega ning seetõttu oli ootusärevus suur kui kooki lõpuks sööma sai hakata. Pean ütlema, et soolapähklid sobivad suurepäraselt jäätisega. Ühesõnaga maitseb jäätis täpselt nagu Snickersi šokolaad. Tähelepanuks ütlen veel seda, et šokolaadikatet peab alguses vormi väga-väga õhukese kihina panema, sest muidu hiljem jäätisetort liialt magus, samuti on ka raske lõigata paksu šokolaadimassi.
Kate:
2-3 spl õli
ca 300 g vaniljeplombiiri
Täidis:
soolapähkleid (kergelt purustatud)
karamellikastet
riivitud piimašokolaadi
Murra šokolaad tükkideks ning sulata veevannil. Sulanud massile lisa juurde õli, sega. Vooderda ca 18 cm läbimõõduga, mitte väga sügav kauss toidukilega, seejärel äärista sulanud šokolaadimassiga esmalt kausi ääred ja seejärel põhi. Jälgi, et šokolaadimass jääks kaussi võimalikult õhukeselt, nii on seda hiljem söömisel parem lõigata. Seejärel aseta kauss külmkappi kuni šokolaadi tahenemiseni. Vahepeal võta külmast jäätis sulama, sest nii on parem seda vormi panna.
Murra šokolaad tükkideks ning sulata veevannil. Sulanud massile lisa juurde õli, sega. Vooderda ca 18 cm läbimõõduga, mitte väga sügav kauss toidukilega, seejärel äärista sulanud šokolaadimassiga esmalt kausi ääred ja seejärel põhi. Jälgi, et šokolaadimass jääks kaussi võimalikult õhukeselt, nii on seda hiljem söömisel parem lõigata. Seejärel aseta kauss külmkappi kuni šokolaadi tahenemiseni. Vahepeal võta külmast jäätis sulama, sest nii on parem seda vormi panna.
Kui šokolaad on tahenenud, aseta esimeseks kihiks jäätis, selle peale pane natuke karamellikastet, siis soolapähklid ning riivitud piimašokolaadi, selle peale vala veel karamellikastet. Põhjaks pane täidise peale jälle jäätisekiht. Kata kauss fooliumiga ning aseta sügavkülma kuni jäätise tahenemiseni. Sügavkülmast välja võttes, võimalikult kiiresti torti serveerida, sest jäätis kipub ruttu sulama!
mmm, tundub väga põnev!
VastaKustutategin ka sellest tordist inspirerituna jäätisetorti... need soolapähklid on tõesti hea avastus!!!!
VastaKustutaise imestasin ka, kui hästi soolapähklid sobivad
VastaKustutaTahaks seda vägaväga katsetada, aga mis salapärane karamellikaste seal on?
VastaKustutaei miskit salapära, asub poes ühel riiulil koos šokolaadikastme valikuga:)
VastaKustutakunagi oli poes müügil ka üks soolapähklitega jäätis mmmmm...:)
VastaKustutahmmm, ei mäletagi seda jäätis miskipärast.
VastaKustutasee oli müügil ühes Pärnu poes ja ainult natuke aega suve siis ta kadus sealt ja mujal ei seda jäätist enam näind
VastaKustutatorti tuleb lõigata kuuma noaga
VastaKustutakas kraaniall vüi pliidil
wow so yummy.I really liked this post.Its looks so beautiful.Thanks for share this post.
VastaKustutaUANEPFO