Aitäh Sillele järgneva retsepti eest:) Sellest retseptist saab suurepärase (plaadi)koogi. Antud retsepti järgi piisab kogustest 26 cm läbimõõduga koogi jaoks, kuid kui koguseid poole võrra suurendada, saab valmistada suure plaadikoogi. Antud koogist saab teha ka suurepärase piduliku koogi, kaunistades koogi pealmise kihi puuviljade või marjadega ning valada need üle siirupi-želantiini seguga.
Põhi:
100 g toasooja võid
2 spl suhkrut
1 muna
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
Vahusta või suhkruga, lisa muna ja sega ühtlaseks. Seejärel lisas jahuga segatud küpsetuspulber ning sool. Sega kõik ühtlaseks taignaks. Suru taigen ühtlaselt koogivormi põhja. Kasutasin 26cm läbimõõduga ümmargust koogivormi ning asetada täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Täidis:
2 pk (2x200g) (teralist) rosinatega kohupiima
1,5 dl suhkrut
200 g hapukoort
3 muna
3 spl jahu
soovi korral rosinaid
Munakollased vahustada suhkruga heledaks vahuks. Munavalged vahustada kõvaks vahuks. Kohupiimad, munakollastevaht, hapukoor, jahu, (rosinad) segada. Kõige lõpuks lisada ettevaatlikult lusikaga segades munavalgevaht. Täidis valada põhjale. Küpsetada umbes 40 minutit 200 kraadises ahjus. Alguses panna 20 minutiks alumisse vahesse, et põhi paremini küpseks, siis küpsetada edasi keskmises vahes.
Hüva nõu: Maitse teeb rikkamaks, kui täidisele lisada paar tilka mandliessentsi.
200 g hapukoort
3 muna
3 spl jahu
soovi korral rosinaid
Munakollased vahustada suhkruga heledaks vahuks. Munavalged vahustada kõvaks vahuks. Kohupiimad, munakollastevaht, hapukoor, jahu, (rosinad) segada. Kõige lõpuks lisada ettevaatlikult lusikaga segades munavalgevaht. Täidis valada põhjale. Küpsetada umbes 40 minutit 200 kraadises ahjus. Alguses panna 20 minutiks alumisse vahesse, et põhi paremini küpseks, siis küpsetada edasi keskmises vahes.
Hüva nõu: Maitse teeb rikkamaks, kui täidisele lisada paar tilka mandliessentsi.
Fantastic !!! Suisa super,olen köik vöimalikke kohupiima kooke ja pirukaid teinud,kuid see retsept vöitis.Häid Pyhi!
VastaKustutaTore-tore...Ilusaid pühi sullegi:)
VastaKustutaViimase peal....tuli välja nagu pildil muah :-)
VastaKustutaNo seda on tore kuulda:)
KustutaSuper hea kook! Panin kohupiima 3 pakki, sest seda lihtsalt oli, ja lisasin vanilli nii põhja kui täidise sisse. Peale läksid kultuurmustikad ja pohlad. Quiche´i vormis küpsetades jäi väga ilus :)
VastaKustutarõõm:)
KustutaKatja!! Kui sa loed seda palun DO NOT DO IT!! See oleks juba kolmas kord!
VastaKustutaAutor on selle kommentaari eemaldanud.
VastaKustutaKuidas ja millal kooki kaunistada ?
VastaKustutaSeda kooki võib kaunistada täpselt nii, nagu soovi on. Oleneb ju alati sündmusest. Kodus söömiseks soovitaksingi süüa lihtsalt niisama. Kui on aga mõni sündmuse puhuks kooki valmistatud, siis ükd idee on katta kook šokolaadikattega ning laotada peale erinevaid marju, komme, küpsiseid... Mõned ideed: http://www.kokkama.ee/2017/08/mia-sunnipaevakook-aasta-tais-ja-lisaks.html
KustutaKüsin igaks juhuks veel üle, et soovides teha suurt plaadikooki tuleb koguseid korrutada 0,5-ga mitte 2-ga?
VastaKustutaKui on suur ahjuplaat (tavapliidi mõõtudes), siis pigem soovitaksin 2-ga korrutada.
Kustuta0,5ga korrutades tuleb sobiv kook väiksemale ahjuplaadile (mul oli kunagi selline väiksem ahi, mille ahjuplaat on väiksem tavamõõtudest).
Minul jäi kook kuiv.Panin 3 spl kookosjahu täidisesse.Tegin koogi õhtul ja hommikul tegin peale tarretise kihi, just sellepärast, et ei vajutaks sooja kooki kokku. Aga tulemus oli ikkagi tihe ja kuiv 😏.Kas võis asi kookosjahus olla?
KustutaKindlasti võiks olla üks põhjus kookosjahu, kuna see imeb vedelikku ja teeb täidise tihkemaks. Kaua kook ahjus oli? Mis temperatuuril?
KustutaRagne, tere) kas taigen läheb ainult põhjale või ka äärtele?
VastaKustutaTervitus! Läheb ainult põhjale:)
KustutaParim kook,
VastaKustutamis elus teinud olen. Ja küpsetan omajagu. Vahustatud munavalge on siin see võti. Nii
mahlane ja igat pidi ideaalne kook! Kasutasin vanillikohupiima ja 10% hapukoort. Kuna tarbin vähem suhkrut, siis panin 1dl. Väga väga hea!
Suurepärane! Nii tore seda lugeda:)
Kustuta