/Prindi retsept/
Kui üle pika aja olin teinud magusaid sõõrikuid (maitsesid suurepäraselt), siis otsustasin teha peaaegu sama retsepti kasutades ka soolaseid sõõrikuid. Need tulid välja nagu pisikesed suupisted, mida võib vabalt külalistele pakkuda. Soojalt kõige paremad, siis on veel juust sõõrikutes mõnusalt pehme ning sulanud;)
Taigen:
2 kl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 spl suhkrut
0,5 tl soola
1 muna
1 kl hapupiima
100 g õli
Täidis:
0,5 väiksemat sibulat
5 viinerit
lihamaitseainet
2 spl riivitud juustu
1 spl riivitud sinihallitusjuustu
2 tl pizzamaitseainet
1 tl basiilikut (võib olla ka kuivatatud)
Sega omavahel kuivained. Seejärel lisa muna, hapupiim ning õli. Sega kõik ühtlaseks taignaks.
Haki sibul ja viinerid väiksemateks kuubikuteks. Prae pannil kergelt läbi ning maitsesta lihamaitseainega. Lisa taignasse praetud viineri-sibulasegu, riivitud juust ja sinihallitusjuust, basiilik ja pizzamaitseaine. Sega korralikult läbi. Maitsesta lihamaitseainega.
Määri kergelt õliga pontšikumasina augud. Seejärel pane masin kuumenema. Aseta tainas aukudesse (tainas peab olema auguga nö triiki, muidu tuleb tainas aukudest välja) ja küpseta paar minutit. (Kui valmistad sõõrikuid spetsiaalse panniga, siis küpseta neid ahjus kuni pontšikud on piisavalt kerkinud ja pealt kuldjad).
Kui üle pika aja olin teinud magusaid sõõrikuid (maitsesid suurepäraselt), siis otsustasin teha peaaegu sama retsepti kasutades ka soolaseid sõõrikuid. Need tulid välja nagu pisikesed suupisted, mida võib vabalt külalistele pakkuda. Soojalt kõige paremad, siis on veel juust sõõrikutes mõnusalt pehme ning sulanud;)
Taigen:
2 kl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 spl suhkrut
0,5 tl soola
1 muna
1 kl hapupiima
100 g õli
Täidis:
0,5 väiksemat sibulat
5 viinerit
lihamaitseainet
2 spl riivitud juustu
1 spl riivitud sinihallitusjuustu
2 tl pizzamaitseainet
1 tl basiilikut (võib olla ka kuivatatud)
Sega omavahel kuivained. Seejärel lisa muna, hapupiim ning õli. Sega kõik ühtlaseks taignaks.
Haki sibul ja viinerid väiksemateks kuubikuteks. Prae pannil kergelt läbi ning maitsesta lihamaitseainega. Lisa taignasse praetud viineri-sibulasegu, riivitud juust ja sinihallitusjuust, basiilik ja pizzamaitseaine. Sega korralikult läbi. Maitsesta lihamaitseainega.
Määri kergelt õliga pontšikumasina augud. Seejärel pane masin kuumenema. Aseta tainas aukudesse (tainas peab olema auguga nö triiki, muidu tuleb tainas aukudest välja) ja küpseta paar minutit. (Kui valmistad sõõrikuid spetsiaalse panniga, siis küpseta neid ahjus kuni pontšikud on piisavalt kerkinud ja pealt kuldjad).