Selle retsepti nö põhja leidsin nami-namist. Muutes natuke koguseid ja aineid (algne retsept oli Amaretto likööriga) valmis tohutult hea moos. Koheselt tegin moosi juurde ka pannkooke. Üldiselt on mulle igavaks muutunud sellised ühe marja retseptid (maasikamoos, tikrimoos jne) Hoopis meeldivam maitsekooslus tekib erinevate marjade/toiduainete kooskõlas. Lisaks kirsi-mandlimoosile olen valmistanud veel tikri-porgandimoosi ning õuna-apelsinimoosi.
1 kg kirsse
1 dl vett
300-350 g suhkrut
6 tilka mandliessentsi
80 g mandlilaaste
Puhasta kirsid kividest ja pane koos veega potti. Kuumuta keemiseni ja keeda madalal kuumusel ca 5 minutit, ise aeg-ajalt segades. Lisa suhkur ning keeda tasasel tulel veel 10 minutit. Eemalda moosi pinnale kerkiv vaht. Seejärel lisa mandliessents ja mandlilaastud, sega korra kergelt läbi ning tõsta pott tulelt. Pane valminud moos koheselt purkidesse ja sulge purgikaaned.
1 kg kirsse
1 dl vett
300-350 g suhkrut
6 tilka mandliessentsi
80 g mandlilaaste
Puhasta kirsid kividest ja pane koos veega potti. Kuumuta keemiseni ja keeda madalal kuumusel ca 5 minutit, ise aeg-ajalt segades. Lisa suhkur ning keeda tasasel tulel veel 10 minutit. Eemalda moosi pinnale kerkiv vaht. Seejärel lisa mandliessents ja mandlilaastud, sega korra kergelt läbi ning tõsta pott tulelt. Pane valminud moos koheselt purkidesse ja sulge purgikaaned.
Ragne, kust kohast saab osta selliseid asju nagu mandliessents ja vanilliekstrakt? Olen juba lootuse kaotanud....
VastaKustutamandliessents on poes täiesti saadaval, sellistes pisikestes klaasist pudelikestes. Mandliessentsi asemel töötab aga hästi mandliliköör:) Vanilliekstrakti nägin viimasti stockmannis,
VastaKustuta