/Prindi retsept/
Tavaliselt teen lõhe majoneesi-hapukoore-mädarõika seguga ning rohke rohelisega. See on alati kindlapeale minek. Seekord mõtlesin proovida aga midagi muud. Väikese mõtlemise järel tundus sinep üsna õige valik olevat. Valminud lõhe tuli parajalt sinepine, parajalt magus ja parajalt soolane – ühesõnaga mmmmmaitsev.
Tavaliselt teen lõhe majoneesi-hapukoore-mädarõika seguga ning rohke rohelisega. See on alati kindlapeale minek. Seekord mõtlesin proovida aga midagi muud. Väikese mõtlemise järel tundus sinep üsna õige valik olevat. Valminud lõhe tuli parajalt sinepine, parajalt magus ja parajalt soolane – ühesõnaga mmmmmaitsev.
kahele
2 lõhefilee tükki
1 spl sinepit
1 spl hapukoort
0,5 tl mett
soola
punet
Sega omavahel kokku sinep, hapukoor ja mesi. Tee noaga mõlemale lõhefileele diagonaalis kaks, mitte väga sügavat sisselõiget. Maitsesta kala soolaga ning seejärel määri lõhesid sinepi-hapukoore-mee seguga. Puista peale veidi punet. Mässi mõlemad kalatükid eraldi fooliumi. Küpseta ahjus 175 kraadi juures, kuni lõhe on parajalt küps. Serveeri riisi või köögiviljadega. (Kui kasutada ahju asemel aurutajat, siis piisab lõhe valmimiseks 8 minutit. PS. aurutiga valmistamisel ära fooliumit kasuta!)
Minu üks "firmakas" on lõhefilee sinepi-riivsaia-laimiseguga. Ka jube hea :)
VastaKustutaTegin seda perele. Lapsed lausa kugistasid :)
VastaKustuta