/Prindi retsept/
Juba on käes augustikuu ning see tähendab, et sügis läheneb samm-sammult. Kahju küll, kuid üha varasemalt loojub päike. Heaks uudiseks on aga see, et valmivad erinevad suvelõpu aiasaadused. Tikrid on näiteks juba valmis ning esimesena tegingi neist koheselt tikrikreemi, mille algse retsepti võtsin SL Õhtulehest. Pisut meelepäraseks muudetuna valmis sellest mõnus magustoit. (Tegelikult on selle kreemi valmistamine sama kui kisselli tegemine, ainult, et tärklise kogus on erinev).
4 dl tikreid
5 dl vett
1–1,5 dl suhkrut
8 piparmündilehte
3 sl kartulitärklist
0,5 kl külma vett
vanillisuhkrut
Puhasta ja loputa marjad. Lase vesi suhkruga keema. Lisa tikrid ja piparmündilehed ja keeda neid madalal kuumusel ettevaatlikult pehmeks. Sega kartulitärklis külma veega. Võta tikrid hetkelt tulelt ning lisa tärlise-vee segu peene joana tikritele (ise samal ajal segades). Pane tagasi tulele ning lase kreemil vaid korraks keema tõusta. Serveeri kreemi külma piima või vahukoorega.
Juba on käes augustikuu ning see tähendab, et sügis läheneb samm-sammult. Kahju küll, kuid üha varasemalt loojub päike. Heaks uudiseks on aga see, et valmivad erinevad suvelõpu aiasaadused. Tikrid on näiteks juba valmis ning esimesena tegingi neist koheselt tikrikreemi, mille algse retsepti võtsin SL Õhtulehest. Pisut meelepäraseks muudetuna valmis sellest mõnus magustoit. (Tegelikult on selle kreemi valmistamine sama kui kisselli tegemine, ainult, et tärklise kogus on erinev).
4 dl tikreid
5 dl vett
1–1,5 dl suhkrut
8 piparmündilehte
3 sl kartulitärklist
0,5 kl külma vett
vanillisuhkrut
Puhasta ja loputa marjad. Lase vesi suhkruga keema. Lisa tikrid ja piparmündilehed ja keeda neid madalal kuumusel ettevaatlikult pehmeks. Sega kartulitärklis külma veega. Võta tikrid hetkelt tulelt ning lisa tärlise-vee segu peene joana tikritele (ise samal ajal segades). Pane tagasi tulele ning lase kreemil vaid korraks keema tõusta. Serveeri kreemi külma piima või vahukoorega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar