Ei ole vahet kas Tosca kate katab muffineid, küpsiseid või kooke, jääb selle maitse ikka võrratuks. Kuna õunahooaeg on kätte jõudnud, siis tegingi esmase katsetusena just seda kooki. Retsept on miksitud kokku kahest minu lemmik Tosca koogi retseptist ning võin öelda, et see kook tuli välja tippude-tipp.
Tegin selle koogi tavalisse ahjuvormi (28cmx21cm), nii jäi koogipõhi parajalt paks. Kui aga soovid õhemat põhja võid teha koogi suuremale ahjuplaadile või vähendada poole võrra retseptis koogipõhja koguseid.
1 dl piima
150 g sulatatud võid
150 g sulatatud võid
Täidis:
5-7 õuna (koogipõhi peab olema õuntega ilusti kaetud)
5-7 õuna (koogipõhi peab olema õuntega ilusti kaetud)
Kate:
150 g mandlilaaste
1,25 dl suhkrut
1 sl fariinsuhkrut
150 g võid
1,5 dl vahukoort (vahustamata)
1 tl kaneeli
150 g mandlilaaste
1,25 dl suhkrut
1 sl fariinsuhkrut
150 g võid
1,5 dl vahukoort (vahustamata)
1 tl kaneeli
Vahusta munad suhkruga. Lisa ettevaatlikult segades kuivained, piim ja sulavõi. Vala tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus ca 20 minutit.
Katte jaoks sega kastrulis kõik katte ained. Kuumuta keemiseni ning jätka keetmist keskmisel tulel pidevalt segades umbes 10 minutit, kuni segu on kuldse värvusega ja paksenenud. Koori ja viiluta õunad. Aseta õunaviilud eelküpsenud koogipõhjale. Õunte peale vala kate ning küpseta kooki 200 kraadises ahjus veel ca 10-15 minutit.
Aga kuhu õunad jäid?
VastaKustutaPanin selle blogisse eile õhtul hilja ülesse, nii et unustasin õunte osa kummalisel moel täielikult. Nüüd on aga viga parandatud ja õunad retseptis ilusti olemas.
VastaKustutaAitäh tähelepanu juhtimise eest:)
Milline oleks tulemus siis kui tosca retseptis fariinisuhkur asendada tavalisega... kas ei tasuks vahetada ? :)
VastaKustutavõib vabalt vahetada, fariinsuhkru kogus ei ole siin retseptis nii suur ka. Tavaliselt olengi teinud rosca-kooki tervenisti tavalise suhkruga, aga kuna kapis leidus juhuslikult fariinsukrut, siis otsustasin ka seda karamellisema maitse pärast lisada.
VastaKustutaKle see kook on ikka supper hea ;) Tõin ikka fariinisuhkru ka poest :P Igatahes aitöhh retsepti eest ;)
VastaKustutakook tuli hirmus rasvane, süda hakkas läikima.
VastaKustutaJu siis tegid ilmselgelt midagi valesti. Olen korduvalt seda kooki see aasta teinud. Võib öelda, et tasapisi on see saanud minu firmakaks:)
VastaKustutakas sama retsepti järgi võiks teha ka muffineid, või peaks koguseid vähendama, samas tahaks ikka 2 plaadi täit muffineid teha.
VastaKustutaLoomulikult võib, kuid isiklikult soovitaksin koguseid siiski natukene vähendada (näiteks kolmandiku võrra)
VastaKustutaTegin ka seda kooki, maitse oli mõnusalt karamelline, aga kuna tegin õhema põhja, siis oleksin vist pidanud kattes oleva või kogust ka vähendama, jäi nagu tiba liigagi rasvane. Paksem põhi oleks selle või koguse ilmselt välja kannatanud. Aga muidu oli väga hea kook, teinekord lihtsalt olen targem:)
VastaKustutaKaia Pärnust
tore, et maitses. Minu puhul on aga nii, et mida rohkem täidist, seda parem, aga jah ega see kate just kõige lahjem variant pole:)
VastaKustutaSattusin sinu blogi jälile täitsa juhuslikult ja nüüd kui miskit uut tahan proovida, siis tuhnin siin enne natuke ringi.
VastaKustutaTäna tegin külalistele Tosca õunakooki.. juba ahju pannes nägi ta liiga hea välja ja ahjust laule jõudes kraabiti peagi plaadipõhjast viimseid raase :D Teistmoodi kook ja väga hõrk maius! kavatsen seda headust muffinitena ka teha.
Jõudu sulle sinu tegemistes ja tea, et sa oled paljudele inspiratsiooniks ;)
Nii tore:) Aitäh armsate sõnade eest!
VastaKustutaOlen poes kohanud ja kohvikutes söönud õuna-pohla toscat. Kas see käib samal eeskujul nagu sinu retsept? Ainult lisan õunte sekka ka pohli??
VastaKustutaKahjuks ei ole seda müügil olevat pohlagt varianti proovinud, küll aga võin öelda, et selle koogi puhul on tegemisi äärmiselt mahlase ja hea koogiga;)
VastaKustutaAitäh! Ma proovin esialgu sinu õuna varianti ja siis teisel korral lisan ka pohli :)
VastaKustutasee kook on maitsev - olen seda õunahooajal teinud mitmeid kordi. Kui pohlaga variandi ära proovid, siis anna teada, kuidas välja tuli;)
KustutaTegin kooki paar muudatust - õunad asendasin tikritega ning taignasse panin 1dl vähem suhkrut. Tulemus oli väga maitsev, tikrite hapusus tasakaalustas ilusti liigse magususe. Aitäh retsepti eest! :)
VastaKustutaSee on tore, kui retsept meelepärane oli.
KustutaPlaanin täna just seda kooki teha, ainult et kasutan punast sõstart. Loodetavastu tuleb samahea., kui õuntega variant.
Tegin täpselt retsepti järgi. Lihtsalt nii, nii hea. Imelise tekstuuriga põhi, siidine ja suussulav. Õunad sobisid rammusa katte alla suurepäraselt. Serveerisin soojalt koos vanilje jäätisega. Soovitan kõigile!
VastaKustutaAitäh tagasiside eest! Seda on ainult rõõm kuulda, kui retsept sobis:)
KustutaKas üleöö seistes on ikka maitsev? Kas hoida toasoojas või kylmkapis?
VastaKustutaIkka on hea - ma tean, et paljudele meeldib see kook just siis, kui see on seisnud. Hoida tuleks seda toatemperatuuril!
KustutaEsimene päev hoidsin toasoojas aga siis panin külma ja mulle maitseb palju rohkem kui see on külmas olnud :) voibolla selleparast, et olen poe tosca koogi fänn, mida hoitakse külmas.
KustutaSelge pilt:) Minul täpselt vastupidi ja meeldib toasoojalt. Aga maitsed ongi erinevad ning hea, et ikka külma pistsid koogi:)
KustutaImeline! Esimene tosca mul. Tegin hoopiski rabarberiga (õuna ja kaneeli jätsin panemata). Imeline, veelkord! Olen nüüdseks mitmeid Su retsepte proovinud. Head lihtsad ja arusaadavad retseptid ning alati väga hästi õnnestunud mul! Aitäh sulle!
VastaKustutaAitäh toreda tagasiside eest! Rabarber sobib toskakooki imehästi:)
Kustuta