Arvasin, et selle aasta ainsaks ploomiküpsetiseks jääb vaid clafoutis (ploome eraldi osta pole ju mõtet, kui õunaaed uputab), kuid eksisin. Käisin sel nädalavahetusel suvilas ning üllatus oli suur kui nägin ploomidest lausa uppuvat ploomipuud. Muidugi sai kõik puu otsast ilusti ämbrisse korjatud ning koju tassitud. Esmalt siis tegin suvilaploomidest tõsiselt mahlast ja eriti maitsva kattega ploomikooki.
Põhi:
4,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 spl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
näpuotsatäis soola
175 g võid
1 muna
4,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 spl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
näpuotsatäis soola
175 g võid
1 muna
Vahele:
300 g küpseid ploome
Kate:
2 dl hapukoort
3 muna
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
Põhi: Sega kuivained omavahel, lisa või ja muna ning sega tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (24 cm) põhja ja äärtele. Tõsta külmkappi 10 minutiks. Sega omavahel katte ained. Tükelda ploomid ning tõsta koogipõhjale. Vala peale kate ning küpseta kooki 200 kraadi juures 30-40 min.
Good evening from Leonidio. Greece. Nice to watch your blog.
VastaKustutaHuvitavama maitse saab, kui katte sisse segada tavalise vaniljesuhkru asemel vaniljekastme pulbri 1 kotike. See teeb koogi veidi kuivemaks st ploomid ei märga kooki nii palju.
VastaKustutaMeie jaoks on liiga magus. Ploomid olid hapukad, aga ikkagi. Teine kord suhkrut panen vähem.
VastaKustutaVäga hea ja lihtne Kook. Ka algaja küpsetaja saab hästi hakkama! Ploomid jäid hapukad ja aitasid kooki hästi tasakaalustada. Suhkru asemel kasutasin steviat ja võile lisasin kreeka pähkli õli. Väga maitsev tuli! :)
VastaKustutaSobiv hooaeg on selle koogi valmistamiseks käes. Peaksin ka ise selle koogiteo lähiajal ette võtma:)
KustutaMa natuke muudan koostisaineid. Kasutan mahe jahu, pruuni suhkurt ja vaniljepulbrit. Siis saab õige hea.
VastaKustutaOlen selles kindel, et nii on hea:)
KustutaKas lihtsalt toasoe või? Sulavõi? :)
VastaKustutaTäiesti tavaline toasoe või!
Kustuta