Praegusel ajal, kui õunahooaeg on täies hoos, püüan küpsetada/katsetada võimalikult palju erinevaid õunakooke. Muidugi olen sel aastal valmistanud õunakooke, mida ma juba iga aasta korduvalt teinud ning mis on leidnud tee minu retseptivaramu igihaljate retseptide hulka. Lausa patt oleks mitte kiita ka seda kohupiimast õunakooki, sest sellist kodust maitset annab otsida (kindlasti oli koogi hea maitse põhjustatud ka sellest, et koogipõhja peale pandud õunteviiludega ma ei koonerdanud). Retsepti taigen pärineb blogist Toidutegu. Täidise osa aga sai muudetud endale veelgi meelepärasemaks (ja mis seal salata, ka rammusamaks).
5 dl jahu
1,5 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillsuhkrut
150 g võid
1 muna
1 dl hapupiima
Täidiseks:
õunu (niipalju, et koogivormi põhi oleks mõnusalt kaetud)
kaneeli
200 g kohupiima
200 g vahukoort
2 spl maasikamoosi või 0,5 kl maasikaid
veerand klaasi hapupiima
1,5 dl suhkrut
2 muna
Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber ja vanillsuhkur, lisa sulatatud või. Sega ühtlaseks puruks ning jaga pooleks. Poole hulka sega muna ja hapupiim. Vooderda suurem ahjuvorm küpsetuspaberiga ning vala tainas, kuhu segasid sisse muna ja hapupiima, ahjuvormi.
Täidise jaoks koori ja viiluta õunad, laota tainale ning raputa peale kaneeli. Kohupiimakatteks vahusta vahukoor mikseriga, sega hulka kohupiim, suhkur ning maasikamoos ning mikserda veel korraks läbi. Seejärel lisa kohupiimasegule munad ja hapupiim, sega. Kalla segu õuntele ja puista peale teine pool purutainast. Küpseta 175-kraadises ahjus ca 40-45 minutit.
5 dl jahu
1,5 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillsuhkrut
150 g võid
1 muna
1 dl hapupiima
Täidiseks:
õunu (niipalju, et koogivormi põhi oleks mõnusalt kaetud)
kaneeli
200 g kohupiima
200 g vahukoort
2 spl maasikamoosi või 0,5 kl maasikaid
veerand klaasi hapupiima
1,5 dl suhkrut
2 muna
Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber ja vanillsuhkur, lisa sulatatud või. Sega ühtlaseks puruks ning jaga pooleks. Poole hulka sega muna ja hapupiim. Vooderda suurem ahjuvorm küpsetuspaberiga ning vala tainas, kuhu segasid sisse muna ja hapupiima, ahjuvormi.
Täidise jaoks koori ja viiluta õunad, laota tainale ning raputa peale kaneeli. Kohupiimakatteks vahusta vahukoor mikseriga, sega hulka kohupiim, suhkur ning maasikamoos ning mikserda veel korraks läbi. Seejärel lisa kohupiimasegule munad ja hapupiim, sega. Kalla segu õuntele ja puista peale teine pool purutainast. Küpseta 175-kraadises ahjus ca 40-45 minutit.
Suu hakkab vett jooksma, kui ma püüan ette kujutada, kuidas see kook veel sellise täidisega maitseb...
VastaKustutaSamad sõnad,jätka samas vaimus!!!
VastaKustutakook maitses hää:)
VastaKustutaproovisin ka seda kooki, väga mämma, kui põhi tuli nats paks ,tegin 24cm ümmargusse vormi! Aga koogile hindeks 5+, pean veel ära mainima, et see blogi on mu lemmik kokaraamat;)
VastaKustutaOi, ma tänan komplimendi eest:):)
VastaKustutaTere
VastaKustutaKas selles koogis võiks hapupiima asendada hapukoorega?
Tervisi
Võib, aga siis lisada hapukoort veidike rohkem - ca 1,5dl
KustutaKirjeldaks sõnadega hõrk kodune kook
VastaKustutaS.t. oli väga lihtne teha,aga mõjus veidi luksuslikuna :)
Maasikamoosi polnud parajasti käepärast, jätsin selle ära ja tuli lihtsalt väga hea õunakook
Nii tore kuulda:) Peaks ka ise selle koogi tegemise taas ette võtma. Pole ammu seda küpsetanud!
KustutaAitähh retsepti eest!
VastaKustuta