/Prindi retsept/
Siin on midagi eriti jõulust – glögiga immutatud pohla ja piparkoogimaitselise täidisega rullbiskviit. Ilusaid algavaid jõule!
Biskviitpõhi:
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
1 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 sl kakaod
Täidis:
300 g kohupiimapastat
3 sl suhkrut
1 tl piparkoogimaitseainet
1 tl sidrunist pressitud mahla
1 dl pohlamoosi
Immutamiseks:
alkoholivaba glögi
Klopi munad suhkruga kõvaks vahuks. Sega omavahel kuivad ained ning lisa seejärel muna-vahule. Sega ettevaatlikult. Kalla taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpseta 225°C juures umbes 5 minutit. Puista lauale tuhksuhkrut ning kummuta küpsenud biskviitpõhi selle peale. Võta vormi põhjas olnud küpsetuspaber ära, pintselda kooki kergelt veega. Kata koogipõhi puhta rätikuga ja jäta hetkeks jahtuma.
Täidise jaoks sega kõik ained peale pohlamoosi. Immuta biskviitpõhja glögiga. Määri immutatud põhjale pohlamoosi ning selle peale määri kohupiimatäidis. Keera biskviit rulli ja pane külmkappi tahenema.
Siin on midagi eriti jõulust – glögiga immutatud pohla ja piparkoogimaitselise täidisega rullbiskviit. Ilusaid algavaid jõule!
Biskviitpõhi:
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
1 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 sl kakaod
Täidis:
300 g kohupiimapastat
3 sl suhkrut
1 tl piparkoogimaitseainet
1 tl sidrunist pressitud mahla
1 dl pohlamoosi
Immutamiseks:
alkoholivaba glögi
Klopi munad suhkruga kõvaks vahuks. Sega omavahel kuivad ained ning lisa seejärel muna-vahule. Sega ettevaatlikult. Kalla taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpseta 225°C juures umbes 5 minutit. Puista lauale tuhksuhkrut ning kummuta küpsenud biskviitpõhi selle peale. Võta vormi põhjas olnud küpsetuspaber ära, pintselda kooki kergelt veega. Kata koogipõhi puhta rätikuga ja jäta hetkeks jahtuma.
Täidise jaoks sega kõik ained peale pohlamoosi. Immuta biskviitpõhja glögiga. Määri immutatud põhjale pohlamoosi ning selle peale määri kohupiimatäidis. Keera biskviit rulli ja pane külmkappi tahenema.
Oi, see näeb mõnusalt mahlane välja ka!
VastaKustutaSee oli tõesti hea! Oletan, et see on seesama, mida külakostiks tõid?
VastaKustutaSamas piisavalt lihtne, et ise kunagi järgi proovida.
PS Hans tänab jõuluvana ilusa kingi eest ;)
-maris
seesama jah:) Lihtne oli teha küll!
VastaKustutaAndri ütleb ka suuuuuuured tänud jõuluvanale;)
Ilusaid algavaid jöule Sulle ka!
VastaKustutaKas sa kasutasid maitsestamata kohupiimapastat?
VastaKustutaKas sa oskad öelda kumma jahuga oleks parem kas nisujahuga või rukkijahuga?
VastaKustutaKasutasin täidise tegemisel täiesti tavalist maitsestamata kohupiimapastat(kuna 3 sl suhkrut lisan täidisele niikuinii).
VastaKustutaMina soovitaksin teha ikkagist nisujahuga, jääb selline õige rullbiskviit. Kuigi eelmine aasta tegin jõululauale riivleiva rullbiskviiti, kus asendasin terve nisujahu koguse riivleivaga - see jäi küll mõnus jõulune.
Aitäh Mardikas jõulusoovide eest:) Ilusat jõuluaega kõigile!!
VastaKustutaEile tegin seda rullbiskviiti. Pohlamoosi asemel kasuatsin jõhvikamoosi. Mul läks rullbiskviit kahjuks rulli keeramisel katki ja jäi laua külge kinni aga maitse oli hea.
VastaKustutatore, et maitses, kuid kurb kuulda, et rullbiskviit keeramisel katki läks. Äkki tegid liiga suurele plaadile ning seetõttu jäi biskviit liiga õhukeseks?
VastaKustutaProovisin seda retsepti ja küpsetis ebaõnnestus täielikult. Taipasin juba taigna segamisel, et midagi on koostisega nihu. Tavaliselt käib biskviittaignasse iga muna kohta 1 supilusikatäis jahu. Sinul aga on 3 muna kohta jahu ja kartulijahu ainuüksi kokku 2 dl. seda on ikka kordades rohkem. Sellepärast ei andnuki rullida, kohe murdus ära nagu ka keegi eespool kommenteeris.
VastaKustutaMul juhtus ka nii nagu Anonüümne ütles - vaatasin kohe, et taigen on liiga paks. Valada seda plaadile küll ei saanud, sain selle kuidagi moodi lusikaga plaadile laiali aetud ja kui ära küpses, siis tegin kohe nii, et lõikasin pooleks ja panin selle täidise lihtsalt kahe kihi vahele.. Olen sama meelt, et rullida seda küll poleks saanud.. Peale tegin veel tumedast shokolaadist klasuuri ja maitse oli väga hea :)
VastaKustutaKurb kuulda, et ei õnnestunud, Tundub, et mina olen ainuke, kellel on see välja tulnud.
VastaKustutaMuidu on see retsept (ilma kakaota siis) alati mul rullbiskviidi tegemisel kasutusel - kohev biskviit on garanteeritud. Üheks biskviidi murdumise põhjuseks võib muidugi olla liiga suur küpsetusvorm. Mõõtsin enda ahjuplaadi ära, millega alati rullbiskviiti teen (olen selle vormi isegi vanemate juurde kaasa võtnud kui biskviidi küpsetamiseks läheb:). Mõõtudeks on 23,5x36cm
mul on jah ilmselt liiga suur vorm, mõõtsin 30x35.. vaatan, proovin järmine kord näiteks kogust muuta..
VastaKustutamul on pöidlad pihus, et asi õnnestuks:)
VastaKustuta