Maitsev koogike, mis sobib nii külaliste üllatamiseks, kui ka niisama koogiisu leevendamiseks! Pirnide koostöö koogis sisalduva šokolaadiga on häbematult hea,
mistõttu on kook mõnusalt mahlane ning tummine! Kasuta koogi valmistamiseks kindlasti küpseid pirne, sest nii on lõpptulemus kõige parem.
PS! Seda kook jõulusel ajal valmistades, soovitan koogile enne küpsetamist peale raputada pisut piparkoogimaitseainet. Teisel aastaajal võib piparkoogimaitseaine aga vabalt lisamata jätta.
150 g võid
150 g tumedat šokolaadi (70%)
2 muna
2 dl pruuni suhkrut
2 dl jahu
0,5 tl kaneeli
2 tl küpsetuspulbrit
6 suuremat pirni
150 g tumedat šokolaadi (70%)
2 muna
2 dl pruuni suhkrut
2 dl jahu
0,5 tl kaneeli
2 tl küpsetuspulbrit
6 suuremat pirni
Kate:
50 ml vahukoort
75 g valget šokolaadi
50 g hapukoort
50 ml vahukoort
75 g valget šokolaadi
50 g hapukoort
Sulata või ja tükelda sellesse šokolaad ning lase sulada. Sega ühtlaseks
massiks. Vahusta munad suhkruga ning sega hulka omavahel segatud
kuivained. Lisa ka või-šokolaadisegu ja sega ühtlaseks. Koori ja tükelda
pirnid ning sega tainasse.
Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø24 cm) ja küpseta 175 kraadises ahjus 35-45 minutit. Lase koogil jahtuda ning valmista seejärel kate. Kuumuta vahukoor keemiseni, lisa šokolaaditükid, lase sulada ning sega siis ühtlaseks. Lisa segades ka hapukoor. Kata valminud glasuuriga kook.
Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø24 cm) ja küpseta 175 kraadises ahjus 35-45 minutit. Lase koogil jahtuda ning valmista seejärel kate. Kuumuta vahukoor keemiseni, lisa šokolaaditükid, lase sulada ning sega siis ühtlaseks. Lisa segades ka hapukoor. Kata valminud glasuuriga kook.
Kummalisel kombel pole ma kunagi veel pirni-šokolaadikooki teinud, kuigi pirni-šoko kombinatsioon mulle täitsa meeldib. Aitäh inspiratsiooni eest!!
VastaKustutapalun-palun:)
VastaKustutaVäga väga maitsev kook, üks parimaid viimasel ajal!:)
VastaKustutaoi kui tore kuulda:)
VastaKustutaŠokolaaditükkidega vanilli-koorejäätist kõrvale ja suppper:) Maitsev nii soojalt kui ka külmalt. Ja sul on retseptide juures nii ilusad ja isuäratavad pildid.
VastaKustutaTäitsa isu on peal, peab selle koogi tegemise vist ette võtma. Ja kuna kotitäis pirne ka veel kasutamata, siis hea ja mõjuv põhjus koogi tegemiseks olemas:)
VastaKustutaTahaks seda kooki teha plaadiga mille mõõtmed on 35x41 aga mitme kordse kogusega ma peaks arvestama,et tuleks selline enamvähem sama kõrge kui Sul pildil olev kook.Kui kogused korrutada kolmega kas siis oleks piisav või on seda palju?
VastaKustutaMinu arvutuste kohaselt peaksid ained korrutama 3,7ga:) ehk siis ka tegelikult 3,5ga korrutada oleks ok.
VastaKustutaMinul on üks pisike kommentaar selle pildi suhtes. Tahtsin öelda lihtsalt seda, et kui sarnased on ikka inimeste mõttemaailmad. Mina ei ole näiteks seda pilti varem näinud, aga mul on taoline pilt tehtud kanada õunakoogist :).
VastaKustutaOtsisin ruutu üles Su blogist selle õunakoogi - ja täitsa õiget juttu räägid:) Sarnased. Eks see küpsetajate ühine mõttelaad ole:)
VastaKustutaVäga maitsev kook. Otsisin, mida teha poja sünnipäeva puhul lauale ning mõtlesin seda proovida. Ei pidanud kahetsema, sest nii mahlast kooki pole ammu saanud. Läheb kindlasti kordamisele.
VastaKustutatore kuulda:)
VastaKustutaLa collezione Ballon Bleu de Replica Cartier è prodotta da cartier replica in molte varianti diverse e in dimensioni di orologi da 28 mm a 46 mm.
VastaKustutaSebbene differiscano per dimensioni, colore, prezzo o combinazione di materiali, in tutto, ogni modello di orologi repliche Ballon Bleu conserva l'intero standard di artigianalità stabilito dal produttore.
Tegin seekord ilma katteta ja oli imehea. Järgmine kord teen katte ka peale. Uus lemmik😊
VastaKustutaKui tore seda kuulda. Aitäh:)
Kustuta