Elagu jõuluhooaeg ja jõulupärased küpsetised! Kui traditsioonilistest krõbedatest piparkookidest juba isu täis söödud, siis ühe teistmoodi jõuluse piparkoogi retsept tuleb kindlasti vaid kasuks. Kui selle koogi lõhna juba ahju ukse vahelt tundma hakkasin, siis polnud kahtluski, et see on see vana hea tuttav ja kaua oodatud piparkoogihõng.Tegemist on uskumatult hea (pipar)koogiga, mis on eriti maitsev just toorjuustuglasuuriga, mida kindlasti valmistamata ei tohi jätta.
3,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
2,5 dl (pruuni) suhkrut
1,5 tl kaneeli
1,5 tl piparkoogimaitseainet
2,5 dl keefirit või Kreeka jogurtit või hapupiima
0,5 dl hapukamat moosi
75 g võid, sulatatuna
1 tl küpsetuspulbrit
2,5 dl (pruuni) suhkrut
1,5 tl kaneeli
1,5 tl piparkoogimaitseainet
2,5 dl keefirit või Kreeka jogurtit või hapupiima
0,5 dl hapukamat moosi
75 g võid, sulatatuna
Glasuur:
125 g toorjuustu, toasooja
2-3 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Sega kuivained omavahel. Lisa segades juurde keefir ja moos ning seejärel või. Sega ühtlaseks, kuid väldi liigset segamist. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi (25x17cm) ning küpseta 200 kraadi juures ca 30 minutit. Glasuuri jaoks vahusta toorjuust suhkrutega ning määri see jahtunud koogile.
2-3 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Sega kuivained omavahel. Lisa segades juurde keefir ja moos ning seejärel või. Sega ühtlaseks, kuid väldi liigset segamist. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi (25x17cm) ning küpseta 200 kraadi juures ca 30 minutit. Glasuuri jaoks vahusta toorjuust suhkrutega ning määri see jahtunud koogile.
Mmmmm, kölab isuäratavalt!
VastaKustutaRetsepte siin blogides tuulamise tulemusena on nii palju, mida järgi tahaks teha... Aga seda jöulukooki peaks küll proovima teha.
Mõnusalt jõulune kook on see küll. Ja lihtsasti valmiv ka!
VastaKustutaMa tegin taolise retsepti järgi nami-namist ja oli ka hea. Peaks aga seda sinu tehtud varianti ka proovima.
VastaKustutaEdu kokkamisel!
Mulle selle restsepti jätgi maitses, plaanin seda ka jõulute ajal teha!
VastaKustutaAga kuidas see kook pruuniks läheb? Pole seal ju sees ühtegi sellist komponenti?
VastaKustutaSöögisöödal on kindlasti oma osa selles, aga ka pohlamoosil, mis tuleb tainasse lisada.
VastaKustutaSelge, selle peale ma ei tulnudki. Aitäh!
VastaKustutaKäin ikka vahel Su retsepte vaatamas ja mõnda olen järgi ka proovinud :) Väga tore blogi Sul :)
Aitäh:)
VastaKustutaMa tegin selle koogi ära, ja see on lihtsalt super hea kook :)
VastaKustutaMina küpsetasin seda kooki üleeile, üks imepisike tükike on veel järgi:)
VastaKustutaMina tegin ka koogi ära, aga välja ei tulnud üldse, kook nagu vedel ''pläga'' ... Ei tea, oma arust panin kõik retsepti järgi :O .
VastaKustutaMinul ei tulnud ka see kook välja 😒 jäi plaane. Kuigi küpsetasin kauem kui retseptis antud...
KustutaPlaane? Kas komponendid olid kõik nii nagu retseptis?
Kustutahmmm, no seda on küll kurb kuulda. Äkki läks miskit küpsetamisel viltu. See muidu selline kerge a´la sega-kokku-kook.
VastaKustutaKas soodat läheb kindlasti 0,5spl?
VastaKustutaKas soodat läheb kindlasti 0,5spl?
VastaKustutaJah, siin retseptis on soodat 0,5sl. See on selline triiki kogus, kindlasti mitte kuhjaga;)
KustutaSeoses eelmise kommentaariga ma retsepti komponentide seas ei näegi soodat. Kas on õige, et soodat siiski tuleb lisada?
VastaKustutaMa olen seda retsepti ajapikku muutnud ning asendanud sooda küpsetuspulbriga (retseptis kogus olemas). Märkisin selle muudatuse ka siia blogisse. Mulle meeldib küpsetuspulbriga kuidagi rohkem see piparkook ning seetõttu soodat selle küpseise tegemisel enam ei kasuta:)
KustutaTundub nii mõnus kook. Tahaksin seda teha terve ahjuplaaditäie, kas siis peaksin kogust 2 või 3 korda suurendama?
VastaKustuta3 oleks vist liiga palju. Proovi pigem koguseid võtta topelt:)
KustutaPlaanin homme teha, kuid kas sobib ümmarguse 24cm läbimõõduga koogivormi ka? ☺
VastaKustutaJa, see sobib hästi:)
KustutaMis toorjuustuga jääb kõige parem? ��
VastaKustutaSee oleneb täiesti maitsest - kui soovid pehmemat katet,siis soovitan kasutada mascarponet. Kui aga tugema olemusega katet, siis näiteks Farmi toorjuustu:)
KustutaKas moosi asemel võiks ka sügavkülma pohli kasutada?
VastaKustutaMuidugi võib:)
KustutaTeen seda kooki alati jôulude ajal. Selle ônnestumise nipp on lihtne, aga väga oluline: kuivainete ja märgainete kokku panemisel segada segu nii vähe kui vôimalik (isegi jahutükikesed vôivad veidi näha jääda) ja siis ahju nii ruttu kui vôimalik.
VastaKustutaPruuniks teevad koogi kaneel ja piparkoogimaitseaine
Jaa, ka mul on see koogike pühade ajal ikka alati päevakorras:)
KustutaRebeka
VastaKustutaVabandust, läks ilma tekstita. Kas muna tõesti pole vaja?
KustutaJah, muna siin retseptis vaja ei ole:)
Kustuta