/Prindi retsept/
Jah, tuleb tõdeda, et leivategemise maania on mind ikka täielikult kätte saanud, ja mitte ainult mind, vaid tundub, et ka teisi, sest Selveris oli järel ainult kaks viimast rukkijahu pakki, mis sai kiiruga endale krahmatud. Andri sünnipäevaks sai katsetatud leiba rohkete puuviljadega, millel kerge jõulupärane aroom. Maitse mahlakas ning kergelt äratuntava piparkoogise maitsega.
Jah, tuleb tõdeda, et leivategemise maania on mind ikka täielikult kätte saanud, ja mitte ainult mind, vaid tundub, et ka teisi, sest Selveris oli järel ainult kaks viimast rukkijahu pakki, mis sai kiiruga endale krahmatud. Andri sünnipäevaks sai katsetatud leiba rohkete puuviljadega, millel kerge jõulupärane aroom. Maitse mahlakas ning kergelt äratuntava piparkoogise maitsega.
1 päts
1/3 kogus leivataigent
2-3 dl kuivatatud puuvilju (aprikoose, rosinaid, datleid, ploome)
sorts brändit
25 g hakitud pähkleid (metsapähkleid, maapähkleid, mandleid, india pähkleid)
3 spl pohlamoosi
4 marmelaadi-šokolaadikommi (hakituna)
1 tl vaniljesuhkrut
1 tl piparkoogimaitseainet
mandlilaaste
Haki kuivatatud puuviljad. Lisa sellele paar teelusikatäit brändit ja sega see hakitud puuviljadega segamini. Leota puuvilju brändis paar tundi.
Lisa ligunenud puuviljad ja kõik retseptis olevad ained leivataignale. Sõtku korralikult taigen läbi. Vormi taignast leib või aseta leib 1 liitri suurusesse küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi (täida taignaga 2/3 vormist) ning lase rätiku all ca 4-5 tundi kerkida.
Pane ahju põhja kauss veega ja pintselda paar kord küpsemise ajal koorikut. Küpseta järgnevatel temperatuuridel:
250 kraadi juures 20 min
220 kraadi juures 10-15 min
200 kraadi juures 10-15 min
180 kraadi juures lõpuni
Leiva küpsetamine võtab aega 1-1,5 tundi (olenevalt ahjust). Arvesta ka sellega, et ahjust välja võttes küpseb leiva sisemus veel edasi. Valmis leib pane niiske käterätiku alla seisma, et koorik liialt kõvaks ei läheks.
1/3 kogus leivataigent
2-3 dl kuivatatud puuvilju (aprikoose, rosinaid, datleid, ploome)
sorts brändit
25 g hakitud pähkleid (metsapähkleid, maapähkleid, mandleid, india pähkleid)
3 spl pohlamoosi
4 marmelaadi-šokolaadikommi (hakituna)
1 tl vaniljesuhkrut
1 tl piparkoogimaitseainet
mandlilaaste
Haki kuivatatud puuviljad. Lisa sellele paar teelusikatäit brändit ja sega see hakitud puuviljadega segamini. Leota puuvilju brändis paar tundi.
Lisa ligunenud puuviljad ja kõik retseptis olevad ained leivataignale. Sõtku korralikult taigen läbi. Vormi taignast leib või aseta leib 1 liitri suurusesse küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi (täida taignaga 2/3 vormist) ning lase rätiku all ca 4-5 tundi kerkida.
Pane ahju põhja kauss veega ja pintselda paar kord küpsemise ajal koorikut. Küpseta järgnevatel temperatuuridel:
250 kraadi juures 20 min
220 kraadi juures 10-15 min
200 kraadi juures 10-15 min
180 kraadi juures lõpuni
Leiva küpsetamine võtab aega 1-1,5 tundi (olenevalt ahjust). Arvesta ka sellega, et ahjust välja võttes küpseb leiva sisemus veel edasi. Valmis leib pane niiske käterätiku alla seisma, et koorik liialt kõvaks ei läheks.
Tere! Leiva küpsetamine 250 kraadi juures 20 minutit?! " Leiva küpsetamine võtab aega 1-1,5 tundi (olenevalt ahjust) " kuidas sellest aru saada?
VastaKustutaMul on retseptis antud küpsetamise ajakava:
VastaKustuta250 kraadi juures 20 min
220 kraadi juures 10-15 min
200 kraadi juures 10-15 min
180 kraadi juures lõpuni
Ehk siis on antud, kui palju miski temperatuuri juures küpsetada tuleks. Esmalt alustada küpsetamist 250 kraadi juures ja siis järk-järgult vähendada kuumust. Lõpuks küpseb lõpuni 180 kraadi juures!