/Prindi retsept/
Kas keegi veel mäletab kunagi Tallinnas Kaarli kiriku lähedal asuvat kohvikut Võiroos? Seal oli võimalik osta linna parimat Napoleoni kooki. No tõesti oli see hea. Aga tuleb tunnistada, et ega alljärgneva retsepti järgi tehtud kook väga Võiroosi kohviku omale alla jäägi. Varasemalt olen teinud taignalehed lehttaignast. Seekord sai aluseks võetud nami-namis oleva napoleoni taigna retsept. Kusjuures soovitan seda taigent iga kell lehttaignale eelistada ja asi ei ole mitte ainult maitses, vaid ka soovitud taignalehe kuju säilitamises ahjust välja võttes. Lehttaigen muundub kuidagi loperguseks, nii et lõpptulemusena on sul selline vildakas kook. Teen siis täidisest ka natuke juttu. Keedukreemi tegin küll nami-namis olevate kogustega, kuid valmistusviis oli kergem (see siis võetud S.Masso Kokaraamatust).
Poodides ringi vaadates on kahjuks enamus Napoleni kooke moosiga. Moos segab kuidagi seda head maitset, seetõttu jätan sele ALATI vahele panemata, kuna minu arvates on õigel Napoleoni koogil täidiseks ainult keedukreem.
ca 20x22cm suurune kook
Taigen:
250 g nisujahu
150 g magedat võid
1 dl külma vett
paar tilka äädikat
0,5 tl soola
0,5 muna
Kreem:
0,75 l piima
2 dl suhkrut
3 muna + taignast ülejäänud poolik muna
0,75 dl nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
1 sl võid
Taigna jaoks haki jahu võiga puruseks, lisa veega segatud äädikas, sool ja pool muna (klopi eelnevalt lahti). Sõtku tainas ühtlaseks ja jäta vähemalt 3-4 tunniks külma seisma.
Valmista küpsetuspaberist šabloon suurusega 19x21cm. Rulli taigen laual küllaltki õhukeseks ja lõika sellest šablooni abil välja 4 taignalehte. Küpseta taignalehti 250-kraadises ahjus 5 minutit, kuni need on kuldpruunid. Järelejäänud taignast saad valmistada koogile puru, selleks küpseta taignaribad ahjus veidi pruunimaks, kui taignalehed (need purusta ja kata hiljem nendega koogi ääred ja pealne).
Keedukreemi valmistamiseks sega piim suhkruga ning kuumuta pliidil kuni keemiseni. Jahuta. Hõõru jahu korralikult munadega läbi (võid kasutada ka mikserit) ning lisa jahutatud piimale pidevalt liigutades, et ei tekiks klimpe. Seejärel kuumuta kreemi nõrgal tulel segades, kuni see pakseneb (keeta ei tohi). Võta tulelt. Lisa või ja jahuta.
Lao taignapõhjad vaheldumisi kreemiga, kattes kõige pealmise koogikihi ääred ja pealse keedukreemiga. Puista peale eelnevalt purustatud taignapuru. Jäta kook seisma järgmise päevani, siis on kreem kenasti läbi imbunud.
Kas keegi veel mäletab kunagi Tallinnas Kaarli kiriku lähedal asuvat kohvikut Võiroos? Seal oli võimalik osta linna parimat Napoleoni kooki. No tõesti oli see hea. Aga tuleb tunnistada, et ega alljärgneva retsepti järgi tehtud kook väga Võiroosi kohviku omale alla jäägi. Varasemalt olen teinud taignalehed lehttaignast. Seekord sai aluseks võetud nami-namis oleva napoleoni taigna retsept. Kusjuures soovitan seda taigent iga kell lehttaignale eelistada ja asi ei ole mitte ainult maitses, vaid ka soovitud taignalehe kuju säilitamises ahjust välja võttes. Lehttaigen muundub kuidagi loperguseks, nii et lõpptulemusena on sul selline vildakas kook. Teen siis täidisest ka natuke juttu. Keedukreemi tegin küll nami-namis olevate kogustega, kuid valmistusviis oli kergem (see siis võetud S.Masso Kokaraamatust).
Poodides ringi vaadates on kahjuks enamus Napoleni kooke moosiga. Moos segab kuidagi seda head maitset, seetõttu jätan sele ALATI vahele panemata, kuna minu arvates on õigel Napoleoni koogil täidiseks ainult keedukreem.
ca 20x22cm suurune kook
Taigen:
250 g nisujahu
150 g magedat võid
1 dl külma vett
paar tilka äädikat
0,5 tl soola
0,5 muna
Kreem:
0,75 l piima
2 dl suhkrut
3 muna + taignast ülejäänud poolik muna
0,75 dl nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
1 sl võid
Taigna jaoks haki jahu võiga puruseks, lisa veega segatud äädikas, sool ja pool muna (klopi eelnevalt lahti). Sõtku tainas ühtlaseks ja jäta vähemalt 3-4 tunniks külma seisma.
Valmista küpsetuspaberist šabloon suurusega 19x21cm. Rulli taigen laual küllaltki õhukeseks ja lõika sellest šablooni abil välja 4 taignalehte. Küpseta taignalehti 250-kraadises ahjus 5 minutit, kuni need on kuldpruunid. Järelejäänud taignast saad valmistada koogile puru, selleks küpseta taignaribad ahjus veidi pruunimaks, kui taignalehed (need purusta ja kata hiljem nendega koogi ääred ja pealne).
Keedukreemi valmistamiseks sega piim suhkruga ning kuumuta pliidil kuni keemiseni. Jahuta. Hõõru jahu korralikult munadega läbi (võid kasutada ka mikserit) ning lisa jahutatud piimale pidevalt liigutades, et ei tekiks klimpe. Seejärel kuumuta kreemi nõrgal tulel segades, kuni see pakseneb (keeta ei tohi). Võta tulelt. Lisa või ja jahuta.
Lao taignapõhjad vaheldumisi kreemiga, kattes kõige pealmise koogikihi ääred ja pealse keedukreemiga. Puista peale eelnevalt purustatud taignapuru. Jäta kook seisma järgmise päevani, siis on kreem kenasti läbi imbunud.
Ma ise olen teinud Napoleoni ühe teise retsepti järgi, aga kuna te kõik seda kiidate, siis proovin millalgi selle ka ära!
VastaKustutaMm napoleoni kook, üks mu lemmikuid. Kindlasti proovin selle retsepti ära. Muide olen sinu blogist väga palju ideid saanud. Edu kokkamisel:)
VastaKustutaVau!!!! Jöudsid oma idee ja teostusega ette. Ma ka kogu aeg unistan siin Napoleoni koogist! Kahju, et ei tunne ja kaugel, muidu astuks läbi...ja vötaks tüki:-), nii kena näeb välja!
VastaKustutaMinul kerkib aga vastlakuklite tainas. Ma pole neid kunagi ise teinud. Loodan parimat...
Pille- soovitan kindlasti proovida, mul plaanis seda see nädalavahetus uuesti teha!
VastaKustutaAnonüümne- tore et saan ideedega abiks olla
Mardikas- mul kusjuures jube vastlakukli isu peal juba viimased kuu aega. Kui lähedal elaksid, kutsuks sind heameelega sinu tehtud vastlakuklitega külla;)
tegin seda kooki, sjuuper lihtsalt, kreemi tegin topelt portsu;)
VastaKustutaNii tore, et maitses, mul enda topeltsuur Napoleoni tegemine plaanis sel nädalavahetusel!
VastaKustutaTegin ka napoleoni kooki, aga veidi jõulusemat. Selle taigna asemel küpsetasin piparkoogitainast neli ühesuurust plaati ja ladusin need vaheldumisi siinse retsepti järgi valmistatud keedukreemiga. Väga-väga maitsev oli. See kreem on ikka super hea ja seda oleks võinud isegi rohkem koogi vahel olla. Tegin esimest korda keedukreemi ja väga hästi õnnestus. Kuigi kreemi kuumutamisel peab päris kannatlik olema, mina kuumutasin kreemi natuke üle poole tunni ja siis hakkas järsku paksenema.
VastaKustutaSeda piparkoogivariant tahan ise ka teha. ülihea idee! Aitäh sulle:)
VastaKustutaJep..mina ka ei m6ista, milleks sinna moos pannakse. Seda ei saa t6esti enam Napoleonikoogiks nimetada. Samahästi v6ik olla 6unakook rabarberitega.. :D
VastaKustutaAga kook ise maailma parim ja olen alati valmis seda n6rkemiseni sööma :P
oh, jah, kui ainult see plaatideküpsetamine kiiremini kulgeks:)
VastaKustutaSee tuli mul eriti hästi välja. Tohutult Hea retsept !!! Tuleb kindlasti veel seda tega. Tänud super retsepri eest !!!
VastaKustutaVõib-olla rumal küsimus, aga mind ajab segadusse taignasse minev "pool muna" kuidas seda mõõta? Kas ainult kollane või ainult valge või klopin lahti ja panen poole...
VastaKustutaMina klopin muna kergelt lahti ning siis silma järgi jagan kaheks:)
VastaKustutaMa tegin sammhaaval retsepti järgi, aga mul vist Napoleoni-needus vms, üldse ei tulnud selline "kohev ja paks". Lodev ja õhuke narts tuli :( Alati sellised põhjad tulud isetehtunda.
VastaKustutaHommikul ruttu poodi ja lehttaigent ostma, sellega ikka alt ei lähe! (kuigi pole ise proovinud :D)
hmmm, kas tainal seista lasid külmas? Kui selline õhuke lodev tuli, siis järelikult hakkas või sulama. Või sulamise põhjuseks on aga selle soojus ehk siis peab enne rullimist ja küpsetama hakkamist tainas olema külmkapikülm.
VastaKustutaPS! Püüan veidikenegi aidata, kuna see on minu üks ja ainus Napoleoni koogi retsept, mis alati õnnestub
Tekkis küsimus, kuidas see taigen peale rullimist plaadile panna? Tuleb see kergelt aluselt lahti?
VastaKustutaÜhe nipina soovitan lahtirullitud tainas rullida kergelt tainarulli peale ning siis tõsta selle abil küpsetusplaadile.
KustutaMina rullin alati paberil ja sellega ahju.piparkookidega sama.kui viitsin nopi vaheltliigse taiga ära,kui ei siis murran pärast v
KustutaJah, see on ka hea mõte:)
KustutaTere, ma ise pole varem sellist tainast teinud, tegin nüüd Teie retsepti järgi. Kas tainas algul jääbki selline pigem vedelam ja külmas seistes (enne küpsetamist) tõmbab tihkemaks? Sest praegu see küll veel rullitav ei oleks....
VastaKustutaEi, see tainas jääb ikka suhteliselt hästi rullitav. Selline pehme, aga hästi käsitletav tainas:) Peale mõningast jahedas hoidmist paraneb taina tekstuur ka kindlasti, aga ka äsja valminuna peaks see pigem tugeva tainas olema.
KustutaMitmele inimesele see kook mõeldud on nende kogustega?
VastaKustutaMina lõikan selle tavaliselt 9ks:)
KustutaOhhoo :) Tainast tundub et on jube vähe. Ju teda tuleb aga kõvasti rullida.
KustutaKui palju see "paar tilka äädikat" on? Ja kas see on väga oliline seal sees? Ilma ei saa?
VastaKustuta:)
Äädikas aitab tainast kihistada ning seetõttu on see siiski vajalik. Paar tilka on tõepoolest paar tilka:) Ei pannud näiteks 0,25 tl, kuna see oleks juba palju. Äädikas on ju kange ning tainale maitset ei tohi anda. Peab vaid kihistamiseesmärki täitma!
KustutaKas seda gluteenivabalt ka teha annaks? :)
VastaKustutaTunnistan, et ma ise ei ole gluteenivaba Napoleoni koogi katsetuseni veel jõudnud.Teen seda kooki pigem harva ning kui teen, siis ikka juba sissetöötatud retsepti järgi:) Küll aga soovitan siis asendada nisujahu gluteenivaba jahuseguga või siis proovida pooleks tatrajahu ning India pähkli jahu. Vähemalt mina prooviks esmalt niimoodi:)
KustutaTere Ragne!Kas kreemi valmistamiseks mune vahustama ei peagi,vaid lihtsalt kergelt lahti kloppima?! Tänud juba ette!!!
VastaKustutaJust, vaid lahtisegamisest piisab:) Vahustama ei pea.
KustutaImeline retsept! Olen mitu korda teinud ja kõik kiidavad, uus lemmik😊
VastaKustutaSeda on tore kuulda. Minul on uue aasta esimesel nädalal taas plaanis seda kooki küpsetada:)
KustutaKeegi kirjutas, et tegi kreemi rohkem. Mul jäi sellest kogusestki üle :) Kook ootab kapis hommikut. Tuli kena kohev ja kreem maitseb hästi.
VastaKustutaLoodetavasti on lõpptulemus 5+:)
KustutaMinulgi proovitud, kreemi jäi üle päris palju. Ja kuna kannatamatult nõuti testimist juba 4 tunni pärast siis öö läbi ei saanudki seista, sai lihtsalt enne otsa.
KustutaKui palju seda tainakihtide vahele panid, et palju üle jäi? Minul läheb üldjuhul täpselt see kogus kogu koogile ära:)
KustutaSuper hea kook!
VastaKustutaTavaliselt olen teinud seda laiska varianti. Ehk lehttaignaga.
Aga never enam! 😀
Kui napoleonit teha siis ikka nii!
Abikaasale muidu napoleon ei meeldi, aga seda kiitis 😛
Ohh, no seda on tore kuulda, et ka abikaasa kiitis:)
KustutaPlaanis ka elu esimene napoleon küpsetada :) AGA, kas taigna võib ka juba eelneval õhtul külmikusse panna ja järgmisel õhtul küpsetama hakata? Või on see ikkagi liiga pikk aeg? Ette tänades, Helena :)
VastaKustutaNii tore, et seda kooki meisterdama hakkad:) Loomulikult võib taina eelnevalt valmis teha ning külmkapis seda kuni koogi valmistamiseni hoida. Tegelikult ongi sellele tainale hea, kui see saab külmkapis pisut rahuneda ja end koguda:)
KustutaSupper, tänan abi eest �� Hakkan õhtul katsetama ��
VastaKustutaEdu:) Ja muidugi mõnusat maiustamist!
KustutaTere! Kui ma soovin koogi teha 26 cm ümmargusse koogivormi, kas siis on mõistlik kogused korrutada 1.5ga?
VastaKustutaJah, 1,5ga oleks kõige mõistlikum. Kook tuleb siis küll pisut kõrgem, aga see ju ainult hea:)
KustutaTere, kas munad peaksid olema L või M suurus?
VastaKustutaTere
KustutaMunad peaksid olema keskmise suurusega ehk siis M-suuruses.
PS! Juhul, kui ei ole ma märkinud teisiti, siis kasutan alati oma retseptides keskmise suurusega mune:)
Ragne
Tegin ka täna.Väga hea retsept!!!!Suur tänu. Kreem tegin keedetud kondenspiimast koos võiga/200g võid+ 1 purk kondenspiima/.
VastaKustutaSuur rõõm! See kondenspiimakreem on ka suurepärane. Tegin suve alguses samuti sellest kreemist inspireerituna kihilist maasikakooki:)
KustutaTere,
VastaKustutaTaigna osas siis kas see on okei, kui ahjus tekivad taigna sisse öhumullid vôi läks midagi valesti? Ja kas taigna peab rullima väga ôhukeseks, peaaegu läbipaistvaks vôi vôib jààda selline keskmine?
Kreemi osas siis kas keetma peab ta ikka täitsa paksuks vôi jahtudes ta muutub ka paksemaks ehk et kas kreemi kihtidele panneks ei tohiks ta laiali valguda?
Tere,
KustutaMullid võivad tekkida, need võib lihtsalt hiljem torkida katki. Väga õhukeseks rullima ei pea, selline keskmise paksusega, samas jällegist aga mitte väga paks, muidu jääb tainas nätske:)
Jahtudes muutub paksemaks. Kreem peaks olema nii paks, et see siiski laiali ei valguks kihtide vahelt!
Tervitan
Ragne
Leidsin alles nüüd selle retsepti siit ja no ma õnnelik,et pole ainus kes seda Võiroosi kooki jumaldas 😄😄 leiaks selle tegija üles siis telliks vist igakuu suure plaaditäie. Pidevalt ostsin 3 koogitükki koju kaasa,et üks õhtuks ja üks hommikuks ennem kooli ja kolmas kui koolist tulen.. aga.... kõik olid otsas ennem kui magama läksin 🤣🤣🤣
VastaKustutaIssand, kui tore!!! Kusjuures, selle koogi tegijat tahaks tõepoolest üles leida. Jumal küll, kui hea see kook oli:):):)
KustutaSelle kohta võib küll öelda,et kui seda oled söönud siis oled nagu koogi kriitik 🤣 muud ei kõlba kuskile. Proovin seda retsepti siin ja kui midagi untsu läheb siis hea meelega võtaks ühendust otse maili kaudu
Kustuta:)
KustutaMinu kadunud vanaema oli suur Napoleoni koogi tegija. Kook oli alati super. Sellist pole ma enam kusagilt saanud. Tõeliselt hõrk kook. Kuid tema tegi alati mustasõstra moosiga ja ka seda tuli õige kogus panna, nii et moosi maitse ei tomineeks. Kahjuks ei õnnestunud minul seda imelise koogi tegemist temalt õppida. Aga ühe korra olen ise teinud ja esimese korra kohta tuli suht ok välja.
VastaKustutaNii-nii tore meenutus ja tõenäoliselt ükski teine Napoleoni kook ei pääse selle koogi ligidalegi:)
KustutaTere, teen ka lähipäevil selle koogi ära, aga kirjas on MAGE VÕI, kas kõik võid mitte pole magedad, et ikka tuleb tavalist võid ju panna nt Eesti või jne?
VastaKustutaTere! Jah, siin on mõeldud tavalist võid. See märge on retsepti juurde lisatud, sest paar küpsetajat on kasutanud soolahelvestega võid, mis samuti poodides müügil. Seetõttu on väike selgitus juures:)
KustutaTere, ma olen seda reptsepti juba ikka mitu, mitu aastat kasutanud ja võin julgesti öelda, et elu parimaid Napoleone, mida ma saanud olen. Ma olen ühtlasi ka sellest "parteist", kes peale keedukreemi, selle ausa piima ja või ja munadest tehtud kreemi siis, midagi muud lehtede vahele ei pane. Kindlasti kohe mitte moosi. Ja nii ongi kõige õigem ja parem. Meie majas on see suur sündmus kui ma selle koogiteo ette võtan, kõik limpsivad juba paljast mõttest mokki. Rääkimata kolleegidest, kellele ma ükshetk meeltesegaduse hoos seda kooki proovida viisin ja kes nüüd aeg-ajalt õiendavad, et ei tea, kus see kook siis nüüd ongi, mis sa meile proovida tõid :) :)
VastaKustutaPika jutu lühike kokkuvõte - imeline, et ma selle retsepti interneti avarustes tuhlates ja siia lehele sattudes nii umbes 5 aastat tagasi leidsin. Ja veel imelisem on, et see kook ongi see ÕIGE Napoleon.
Olgu, olgu, ühe asja teen ikka pisut teisiti. Suhkrut panen keedukreemi sisse vähem. Kas just poole, aga veerandi võrra kindlasti kohe.
Ilusat aasta lõppu ja tulgu see uus parem kui see, mis nüüd läheb. Aitäh.
P.S. ja keedukreem ootab hetkel taignalehtede küpsemist ;)
Tere! Suured tänud nii armsa ja põhjaliku kommentaari eest. Ka meie peres on selle koogi tegu selline oluline sündmus, sest nii tihti seda kooki ei valmista. Ja kui valmistamisele tuleb, siis ikka mõne tähtsama sündmuse puhul! Minul oli hiljuti ühe kohviku Napoleoni koogiga nukker kogemus. Koogiletis nägi välja nagu üks õige Napoleoni kook, kahjuks oli see muidugi moosiga, aga kuna nägi tõeliselt isuäratav välja, siis otsustasin moosi osas silma kinni pigistada. Minu pettumuseks oli aga see moos nii intensiivne ja väga tugeva maitsega ning oli tunne, nagu sööks mõnda tavalist kodukooki, kuhu on kuhjatud sisse hästi palju moosi. Napoleoni koogist ei olnud haisugi, isegi keedukreemi ei olnud selle moosi tõttu üldse tunda. Seega - isetehtud, on alati hästi tehtud:)
KustutaValmista kreem. Kuumuta potis pidevalt segades piim ja suhkur. Vispelda teises kausis munad ja jahu ühtlaseks. Vala munasegu keeva piima hulka ja alanda kuumust, jätka segamist. Kui kreem on paksenenud, tõsta pott tulelt. Lisa või, sega ühtlaseks ja jahuta pott külmaveevannis. Maitsesta vanillisuhkruga.
KustutaKui jahtunud see suhkruga piim peab olema enne kui võib muna-jahu segu sisse nõrutada?
VastaKustutaÜleliia kuum ei tohi olla. Pigem leige. Ma pole aega võtnud, aga soovitan lasta jahtuda ca 15 minutit:)
KustutaVäga tänulik selle retsepti eest! Olin kaua otsinud retsepti, mis maitseks nagu minu vanaema tehtud Napoleon, mis otseloomulikult oli maailma parim. Kuigi vanaema ka minuga kunagi oma retsepti jagas ja isegi koos küpsetasime, et kõik ikka õigesti kirja saaks, siis aastate jooksul läks see kuhugi kaotsi ja õiget napoleoni ei saanudki teha, kuni lõpuks siia jõudsin. Nüüd olen korduvalt teinud selle retsepti järgi ja on jälle tunne, nagu sööks vanaema kooki :)
VastaKustutaSeda on nii tore lugeda. Aitäh kirjutamast!
KustutaOoo, vauu! Aplaus, kui super retsept. Tegin esimest korda elus Napoleoni kooki ja valisin sinu retsepti, sest olen ka varem sinu retseptikogumist toite katsetanud. Ooojaaa, ma ei pidanud taaskord pettuma. Tänan retsepti eest, tuligi õige kook välja :) Kindlasti teen tulevikus veel, sest ma üllatusin, et selle tegemine ei olegi nii keeruline, kui olin eeldanud. Mulle väga meeldivad ka need kommentaarid siin all.
VastaKustutaSuur rõõm kuulda! Selle koogi tegemine ei ole tõesti keeruline. Pigem tundub alguses mõte selle koogi valmistama hakkamisest jube keerukas ja aeganõudev töö. Kui aga juba alustada, siis tegelikult on Napoleini kooki väga mõnus teha!
KustutaTere! Kas terve ahjuplaadi suuruse koogi tegemiseks piisaks kahekordsest kogusest või peaks kohe rohkem tegema?
VastaKustutaKui teha kahekordne kogus, siis päris suurt ahjuplaati sellest ei tule. Küll aga tegelikult saab ju päris korraliku suurusega koogi:)
KustutaMina ka alustasin selle koogi tegemisega, aga tainas tuli kuidagi väga vedel, enne vee lisamist oli mõnus nagu plasteliin. Lisasin nüüd jahu, aga ei tea mis sellest välja tuleb😊
VastaKustutaMiskid komponendid läksid siis valesti? See tainas ei tohi tulla vedel.
KustutaKusjuures mul jäi ka tainas vedel, panin veits jahu juurde.. eks näis, mis välja tuleb 🙂
VastaKustutaHuvitav!? Kas ülejäänud komponendid läksid nii nagu retseptis? Miskit ei asendanud? Kogused olid õiged? Kas või oli ikka külm?
KustutaMul tuli see kook väga kõva, tuim ja kuiv. Kreemi oli nii vähe, et pidin neljanda taignakihi panemata jätma ja ikka polnud piisavalt mahlasust. Mu tuttav tegi mõnda aega tagasi sama retsepti topeltkogustega ja sama asi: nagu oleks küpsiste vahele õhuke kiht magusat kreemi pandud. Kogused olid õiged, kõik üle kontrollitud. Retsepti illustreerival pildil olev kook näeb välja mahlane ja mõnus, minu oma hoopis teistsugune. Kasutasin rafineerimata suhkrut, aga taigent ja kreemi kogust see ju ei mõjuta. Mis mul küll valesti võis minna?
VastaKustutaTervitus! Mina teen selle retsepti järgi juba pikka aega. Kui kõik kogused läksid õigesti, siis millise suurusega olid lõplikud (ehk küpsetatud) tainaplaadid? Kas need olid õigesti mõõdetud?
VastaKustutaJust lõpetasin küpsetamise. Jagasin taigna neljaks. Rullisin küpsetuspaberile lahti ja vajutasin 22cm lahtikäiva koogivormi põhjaga ringi. Kõik mis sealt üle jäi, läks purudena koogile. Kreemi oli väga mõnusalt aga panin 1 kihi purustatud maasikaid (suhkruta). Kokku ladusin 22cm läbimõõduga klaaskaussi. Peale mõnusalt marju.
VastaKustutaOleks soovinud teha passioniga, aga sünnipäevalaps soovis maasikamoosiga.
Nii mõnus:)
Kustuta