/Prindi retsept/
Ei ole pikka aega oma muffinipanni kasutanud. Ka muffinivormid seisavad pikemat aega kapinurgas ja ootavad pingsalt oma kasutuskorda. Aina saab meisterdatud erinevaid kooke, pirukaid, pastasid, kuid muffinitegemisest ei ole minu köögis küll mittemingisuguseid jälgi.
Mõni aeg tagasi silmasin Kayotic Kitchen blogis pizzamuffinite postitust. No see jäi kohe kuidagi meelde mõlkuma. Otsisin välja vajalikud küpsetustarbed ja sobiliku retsepti ning läkski küpsetamiseks. Ja igakord kui muffinid valmis, küsin endalt – miks ma neid kiiresti valmivaid pisikesi koogilapsi (kui nii võib nimetada) tihedamini ei tee? Paraja suurusega suupisted ja ideaalsed tassikese õhtuse tee juurde või hommikukohvi kõrvale.
ca 12 tükki
100 g margariini
1 tl pizzamaitseainet
2 muna
0,25-0,5 tl soola
1 dl hapukoort
3 sl majoneesi
2 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
50 g sinki
Peale raputamiseks:
riivitud parmesani
Sulata margariin, lisa pizzamaitseaine ja lase jahtuda. Klopi vispliga juurde munad, sool, hapukoor ja majonees. Lisa juurde omavahel segatud kuivained ja tükeldatud singitükid.
Määri muffinipann võiga ja aseta sinna paberist muffinivormid. Aseta taigen vormidesse. Riivi peale natuke parmesani ning küpseta 200 kraadi juures ca 15 minutit.
Ei ole pikka aega oma muffinipanni kasutanud. Ka muffinivormid seisavad pikemat aega kapinurgas ja ootavad pingsalt oma kasutuskorda. Aina saab meisterdatud erinevaid kooke, pirukaid, pastasid, kuid muffinitegemisest ei ole minu köögis küll mittemingisuguseid jälgi.
Mõni aeg tagasi silmasin Kayotic Kitchen blogis pizzamuffinite postitust. No see jäi kohe kuidagi meelde mõlkuma. Otsisin välja vajalikud küpsetustarbed ja sobiliku retsepti ning läkski küpsetamiseks. Ja igakord kui muffinid valmis, küsin endalt – miks ma neid kiiresti valmivaid pisikesi koogilapsi (kui nii võib nimetada) tihedamini ei tee? Paraja suurusega suupisted ja ideaalsed tassikese õhtuse tee juurde või hommikukohvi kõrvale.
ca 12 tükki
100 g margariini
1 tl pizzamaitseainet
2 muna
0,25-0,5 tl soola
1 dl hapukoort
3 sl majoneesi
2 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
50 g sinki
Peale raputamiseks:
riivitud parmesani
Sulata margariin, lisa pizzamaitseaine ja lase jahtuda. Klopi vispliga juurde munad, sool, hapukoor ja majonees. Lisa juurde omavahel segatud kuivained ja tükeldatud singitükid.
Määri muffinipann võiga ja aseta sinna paberist muffinivormid. Aseta taigen vormidesse. Riivi peale natuke parmesani ning küpseta 200 kraadi juures ca 15 minutit.
kui palju jahu peaks panema?
VastaKustutaVäga vabandan, näpuvea pärast on jahu välja retseptist jäänud. Jahu on vaja 2 dl. Retseptis viga samuti muudetud. Aitäh tähelepanu juhtimise eest!
VastaKustutaKas järgmine päev on ka sama maitsvad?
VastaKustutaTunduvad väga isuäratavad!
Minule meeldisid ka järgmisel päeval, muidugi tegin siis muffinid ahjus soojaks:)
VastaKustutaTere Ragne!
VastaKustutaPalju tainas kerkib, kas vormi valan ääreni täidist täis või pooleldi?
Ette tänades
Tere-tere,
VastaKustutaMina täitsin vormid 3/4 taignaga!
Kas kui ma ainult paberist vormi sisse panen siis vajub laiali? Mul panni pole aga teha tahaks hirmsasti neid ...
VastaKustutaLiina- kui ainult paberist vormi panna, siis ta kipub jah natuke laiali valguma, Paber on ju nii õhuke. Muidugi võib aidata see, kui panna kaks või kolm pabervormi ühte, siis vorm veidi tugevam.
VastaKustutaÜks küsimus tekkis, miks peab muffinipanni võiga määrima, kui sinna pabervorm sisse panna? :)
VastaKustutaMäärida vähekene. See puhtalt mugavuse huvides. Nii kinnitub paber vormi paremini ning tainast on parem vormi asetada:)
VastaKustutaTegime neid muffineid täna hommikusöögiks ja pean ütlema, et need kujunesid tõeliseks hitiks. :)
VastaKustutaRasvainet panin küll poole vähem, aga maitsesid väga head. :)
Teen kindlasti veel.
Suur tänu retsepti eest. :)
tore-tore:)
VastaKustutaTere Ragne! Katsetasin nende muffinite tegemist esimest korda ja mul tekkis mure sellega, et ei saa neid paberi seest korralikult kätte (põhi jäi paberist vormi põhja külge kinni). Milles võis olla probleem?
VastaKustutaKas neid muffinipabereid oled ka varem kasutanud? Asi võib olla paberis!
KustutaTegelikult võid neid muffineid vabalt küpsetada ka korralikult võiga määritud muffinivormides!
Aitäh! Ehk oli asi selles, et muffinid olid veel liiga soojad? Tegin neid eile õhtul ja täna hommikul tulid muffinid paberi küljest palju paremini lahti ning minu meelest ka maitsesid paremini. ;)
VastaKustutaNo siis on lahendus leitud:)
KustutaTere mina küpsetasin ka neid muffineid eile õhtul 06.12 et mu poeg saaks täna 07.12.22 koolis jõuluturul müüa. Ja on plaanis veel täna neid küpsetada koju. Eile õhtul proovisin ühte ja tõesti väga maitsvad on.😊
VastaKustutaSeda on rõõm lugeda;)
Kustuta