17. veebruar 2009

Peedi-juustumääre

Saia- ja leivamäärded on hetkel üheks nami-nami peamiseks (võistlus)teemaks. Kogusin oma mõtted ja ideed kokku ning ostsin poest paraja koguse vajalikku ja ka ebavajalikke komponente. Määrete katsetamisel nägi köök hetkeks välja kui katsetuslabor. Lõpuks leidsin enda jaoks lemmiku, mille kohta võin ma öelda, et seda teen ma kindlasti veel! Lisan veel niipalju, et teatavasti on sinihallitusjuust ja pirn parimad sõbrad ning ühe katsetusena sai määrdele lisatud ka püreestatud pirni. See tegi küll võide õhulisemaks, kuid lõpptulemus mulle oodatust väga kõrgeid emotsioone ei tekitanud. Jään ikka järgneva retsepti juurde:


Sobib umbes nelja leiva või saia katteks

100 g keedetud peeti
50 g sinihallitusjuustu
1 tl võid
4 tl soolapähkleid, peeneks hakituna

Püreesta mikseri või köögikombainiga ühtlaseks massiks peet, sinihallitusjuust ja või. Seejärel lisa hakitud soolapähklid ja püreesta seni, kuni pähklid on segunenud massiga. Lase külmas ca 15 minutit maitsestuda ning serveeri (röst)saia või -leivaga.

2 kommentaari: