/Prindi retsept/
Suured tänud Marule (retsept pärineb Maru maitsvast maailmast) selle maitsva retsepti eest. Uskumatult lihtsalt valmiv martsipanimaitseline küpsetis. Kõige parem koos vanillikastme või -jäätisega.
Taigen:
100 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
4 dl jahu
Kate:
6 virsikukompoti poolikut virsikut
120 g (mandliga) martsipanimassi
3 sl rummi või amaretto likööri
Sega taigna ained omavahel ühtlaseks ning pane mõneks minutiks külmkappi. Seejärel suru taigen koogivormi (kasutasin 22 cm läbimõõduga vormi) põhja ja natuke ka äärtele. Lõika virsikud õhukesteks sektoriteks ning aseta koogi põhjale. Lõika martsipanist märja noa abil (nii saad martsipani paremini lõigata) õhukesed viilud ja laota virsikute peale. Piserda üle alkoholiga. Küpseta 170 kraadises ahjus ca 30 minutit.
Suured tänud Marule (retsept pärineb Maru maitsvast maailmast) selle maitsva retsepti eest. Uskumatult lihtsalt valmiv martsipanimaitseline küpsetis. Kõige parem koos vanillikastme või -jäätisega.
Taigen:
100 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
4 dl jahu
Kate:
6 virsikukompoti poolikut virsikut
120 g (mandliga) martsipanimassi
3 sl rummi või amaretto likööri
Sega taigna ained omavahel ühtlaseks ning pane mõneks minutiks külmkappi. Seejärel suru taigen koogivormi (kasutasin 22 cm läbimõõduga vormi) põhja ja natuke ka äärtele. Lõika virsikud õhukesteks sektoriteks ning aseta koogi põhjale. Lõika martsipanist märja noa abil (nii saad martsipani paremini lõigata) õhukesed viilud ja laota virsikute peale. Piserda üle alkoholiga. Küpseta 170 kraadises ahjus ca 30 minutit.