/Prindi retsept/
…. ehk teisisõnu minu ema maitsev rabarberiküpsetis. Mäletan, et väiksena tegi mu ema imehead kooki, kus põhi oli mõnusalt paks ning mida katsid tavaliselt rabarberi- või õunatükid. Mõni aeg tagasi, kui emal külas käisin, sattus minu kätte tema kunagine retseptivihik - oh seda õnne. Mõelda vaid, kõik seal vihikus sisalduvad põnevad retseptid on pikka aega minu eest kuskil kapinurgas peitnud. Silmasin ka sedasama rabarberikoogiretsepti, mis maitseb nii koduselt ja häält. Ei saa mainimata jätta, et see oli kunagi mu ema üheks firmakaks. Oleks vist praegugi, kui ta süüa teha armastaks.
0,5 kl suhkrut
1 muna
100 g võid
poole sidruni riivitud koor
2 kl jahu
1 tl soodat
näpuotsatäis soola
¾ kl hapupiima või petti või keefirit
Kate:
300 g rabarberit
4 sl suhkrut
kaneeli
Lõika puhastatud rabarber väikesteks tükkideks ning sega suhkru ja kaneeliga segamini. Jäta seisma taigna valmistamise ajaks.
Vahusta muna suhkruga. Lisa sulatatud või ja riivitud sidruni koor. Seejärel sega sisse omavahel segatud kuivained. Kõige lõpuks lisa hapupiim. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (kasutasin Ø22 cm vormi). Kata eelnevalt valmistatud rabarberi seguga. Puista peale veel veidi kaneeli (ja suhkrut) ning küpseta 175 kraadi juures ca 40-45 minutit.
…. ehk teisisõnu minu ema maitsev rabarberiküpsetis. Mäletan, et väiksena tegi mu ema imehead kooki, kus põhi oli mõnusalt paks ning mida katsid tavaliselt rabarberi- või õunatükid. Mõni aeg tagasi, kui emal külas käisin, sattus minu kätte tema kunagine retseptivihik - oh seda õnne. Mõelda vaid, kõik seal vihikus sisalduvad põnevad retseptid on pikka aega minu eest kuskil kapinurgas peitnud. Silmasin ka sedasama rabarberikoogiretsepti, mis maitseb nii koduselt ja häält. Ei saa mainimata jätta, et see oli kunagi mu ema üheks firmakaks. Oleks vist praegugi, kui ta süüa teha armastaks.
0,5 kl suhkrut
1 muna
100 g võid
poole sidruni riivitud koor
2 kl jahu
1 tl soodat
näpuotsatäis soola
¾ kl hapupiima või petti või keefirit
Kate:
300 g rabarberit
4 sl suhkrut
kaneeli
Lõika puhastatud rabarber väikesteks tükkideks ning sega suhkru ja kaneeliga segamini. Jäta seisma taigna valmistamise ajaks.
Vahusta muna suhkruga. Lisa sulatatud või ja riivitud sidruni koor. Seejärel sega sisse omavahel segatud kuivained. Kõige lõpuks lisa hapupiim. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (kasutasin Ø22 cm vormi). Kata eelnevalt valmistatud rabarberi seguga. Puista peale veel veidi kaneeli (ja suhkrut) ning küpseta 175 kraadi juures ca 40-45 minutit.