Kui hiljuti blogisin ülikiirest küpsisemagustoidust, siis praegu on järg jõudnud imelihtsa tuunikala võileivatordini. Tean paljusid kellele erinevad võileivatordid ei maitse (kaasa arvatud ka minu mees, kui antud võileivatort välja arvata), aga no kuulge, kuidas saab keegi ei öelda mahlasele tuunikala täidisega võileivatordile?! Tegemist siis üli-ülilihtsa retseptiga, mille järgi ka mu ema võileivatorti teeb (juba see on näitajaks, et tegemist on tõesti lihtsa retseptiga). Erinevalt Selveris müüdavatest võileivatortidest, on tegemist väga mahlase ning mõnusa suutäiega.
24 viilu röstsaia
Täidis:
2 dl hapukoort
2 dl majoneesi
2 kõvaks keedetud muna
2 tuunikalakonservi (soovitavalt vees)
2 (väikest) sl porrut, peeneks hakituna
soola, pipart
Immutamiseks:
puljongivedelikku
Sega omavahel kõik täidiseained ning maitsesta soola ja pipraga. Lõika saiaviiludel ääred ära (äärtest võid edukalt valmistada saiapulkasid) ning laota alusele esimeseks kihiks 8 viilu. Immuta saiaviile kergelt puljongivedelikuga ning kata siis 1/3 täidisega. Laota täidise peale uus kiht saiaviile, immuta puljongivedelikuga ning kata 1/3 täidisega. Seejärel aseta täidise peale viimased 8 saiaviilu, immuta ning määri pealt järelejäänud täidisega. Lase tordil külmas seista üleöö. Vahetult enne serveerimist kaunista meelepäraselt (tavaliselt kasutan kaunistamisel riivitud juustu, kurgiviile, rullikeeratud vorstiviile, tomateid, oliive, peterselli jms).
24 viilu röstsaia
Täidis:
2 dl hapukoort
2 dl majoneesi
2 kõvaks keedetud muna
2 tuunikalakonservi (soovitavalt vees)
2 (väikest) sl porrut, peeneks hakituna
soola, pipart
Immutamiseks:
puljongivedelikku
Sega omavahel kõik täidiseained ning maitsesta soola ja pipraga. Lõika saiaviiludel ääred ära (äärtest võid edukalt valmistada saiapulkasid) ning laota alusele esimeseks kihiks 8 viilu. Immuta saiaviile kergelt puljongivedelikuga ning kata siis 1/3 täidisega. Laota täidise peale uus kiht saiaviile, immuta puljongivedelikuga ning kata 1/3 täidisega. Seejärel aseta täidise peale viimased 8 saiaviilu, immuta ning määri pealt järelejäänud täidisega. Lase tordil külmas seista üleöö. Vahetult enne serveerimist kaunista meelepäraselt (tavaliselt kasutan kaunistamisel riivitud juustu, kurgiviile, rullikeeratud vorstiviile, tomateid, oliive, peterselli jms).
Nii kihvtisti kaunistatud vöileivatort!!!!
VastaKustutaTänud heade sõnade eest:)
VastaKustutaKas need saiad tuleb üleni puljongisse kasta (kas nt Maggi kanapuljong sobiks?) või tuleb lihtsalt lusikaga määrida? Kas liiga lödi ei jää, kui üleni puljongisse kasta ja vahel on ju veel koored?
VastaKustutaSobib igasugune puljong, mulle endale meeldib kasutada loomalihapuljongit.
VastaKustutaSaiasid puljongisse üleni ei tohi kasta. Tuleb lihtsalt kergelt neid puljongiga pintseldada.
KAunistus on tõepoolest suurepärane. Kuna mul on just võileivatordi munchies siis ma proovin selle retsdepti kohe järele. Olen kindel, et maitseb nii suurepäraselt kui ma ette kujutan.
VastaKustutaAutor on selle kommentaari eemaldanud.
VastaKustutasee on hea lihtne võileivatort, nii et kindlasti soovitan:)
VastaKustutaKas see on ka maitsev kui saia asemel on leib?
VastaKustutaMina teen alati pooleks, heledam leib ja röstsai, meie pere kiidab.
KustutaSaab ka nii, siis peab lihtsalt jälgima, et leib ja sai väga erineva tekstuuriga ei ole:)
KustutaAinult leiba kasutadaes jääb lõpptulemus veidi tihkem, küll aga olen teinud seda võileivatorti nii, et panen vaid ühe kihina leiba - siis on küll hea:)
VastaKustutaProovin leiva ja saiaga:) Aitäh :)
VastaKustutaTere tundub väga maitsev mitmele seda kogust jaguks.aitäh
VastaKustutaVähemalt 12le:)
KustutaMilline ilmeline suutäis see oli! Tegin tööle kaasa 2x suurema koguse ja mind kiideti taevani. See tort maitses nii mahlaselt ja hõrgult. Tänan Ragne, et oled meie väikse eesti oma "Jamie Oliver"! Retsept läheb reedel taas kordusele :)
VastaKustutaSeda on nii-nii tore kuulda. Ja aitäh kiidusõnade eest:)
KustutaTere. Võtsin ka julguse kokku ja tegin oma esimese võileivatordi. Üldiselt mulle ka võileivatordid ei passi, aga siin juba oli eespool mainitud, et sõid isegi need, kes ka tavaliselt ei söö :) Võileivatort tuli tõesti väga mahlane ja mõnusa maitsega. Ainult minul jäi segu külgedele panemiseks natukene väheseks. Panin lihtsalt natukene tavalist hapukoore-majoneesi segu külgedele juurde.
VastaKustutaKindlasti läheb kordamisele. Tänud retsepti eest :)
No seda on tore kuulda. Hapukoore-majoneesi lahendus on hea, kasutan seda ka ise, kui kogu täidise ära raiskan:)
KustutaTegin teist korda. Imehea tort, aitäh retsepti eest! 😊
VastaKustutaTere! Kas tuunikala konserv läheb segusse ilma (konservis oleva)
VastaKustutavedelikuta?
Just, ilma vedelikuta!
KustutaMust koer.Ma kasutan põhjaks Digestive küpsiseid ,öhtul külma ja hommikuks ok,samuti lisan jogurtile tuunipasteeti,Edu Sulle.
VastaKustutaSaiade niisutamiseks võib kasutada ka sidrunivett.
VastaKustutaMa ise seda ei soovitaks, läheb natuke hapukaks ära!
KustutaTuunikala tort ja kaunistuseks vorsti viilud. Kunagi kokakoolis õpetati kaunistama ikka selle toiduainega, mis nimetus toidul on või mida sisaldab.
VastaKustutaLihtsalt mainin, et see postitus on aastast 2009;)
KustutaMulle jäi ka see silma, et kalaga tort aga kaunistuseks sink-vorst.
Kustuta