/Prindi retsept/
Rabarberihooaeg hakkab vaikselt lõppema ning maasikahooaeg varsti algamas. Kuna mu mehe ema varustas mind üks päev maasikatega, siis tuli kohe esmalt mõtesse Eton mess (inglaste üks armastatumaid suvedesserte), mis siis algselt koosneb vahukoorest, beseeküpsistest ja hooajalistest marjadest. Kuna nami-namis on hetkel kamatoitude kuu, siis lisasin algretseptile eestimaist kama. Tulemus oli enam kui positiivne, kama, vahukoore ja maasikate kooslus on lihtsalt ideaalne. Kindlasti soovitan proovida! Kama on üks minu päris suuri lemmikuid, kindlasti soovitaksin kamatoitudest proovida ka kamatrühvleid ning kamavahtu.
neljale
2 dl vahukoort (35%)
0,5 sl suhkrut
75 g kamajahu
300 g maasikaid
50 g beseeküpsiseid
Vahusta vahukoor ja suhkur. Sega lusikaga sisse kamajahu ning seejärel lisa väiksemateks tükkideks lõigatud maasikad ning terved (või suuremateks tükkideks murendatud) beseeküpsised. Sega kergelt läbi ning aseta magustoidupokaalidesse. Kaunista maasikate, besee või melissilehtedega.
Rabarberihooaeg hakkab vaikselt lõppema ning maasikahooaeg varsti algamas. Kuna mu mehe ema varustas mind üks päev maasikatega, siis tuli kohe esmalt mõtesse Eton mess (inglaste üks armastatumaid suvedesserte), mis siis algselt koosneb vahukoorest, beseeküpsistest ja hooajalistest marjadest. Kuna nami-namis on hetkel kamatoitude kuu, siis lisasin algretseptile eestimaist kama. Tulemus oli enam kui positiivne, kama, vahukoore ja maasikate kooslus on lihtsalt ideaalne. Kindlasti soovitan proovida! Kama on üks minu päris suuri lemmikuid, kindlasti soovitaksin kamatoitudest proovida ka kamatrühvleid ning kamavahtu.
neljale
2 dl vahukoort (35%)
0,5 sl suhkrut
75 g kamajahu
300 g maasikaid
50 g beseeküpsiseid
Vahusta vahukoor ja suhkur. Sega lusikaga sisse kamajahu ning seejärel lisa väiksemateks tükkideks lõigatud maasikad ning terved (või suuremateks tükkideks murendatud) beseeküpsised. Sega kergelt läbi ning aseta magustoidupokaalidesse. Kaunista maasikate, besee või melissilehtedega.
Vahva mõte. Tegin sel nädalal nii Eton Messi (kokakoolituse raames) kui ka kamavahtu (kodus enda rõõmuks), aga neid kahte kokku panna on hää mõte- need beseeküpsised lisavad õhulisust.
VastaKustutaMa vaatasin jah, et sa Pille oled igavesti uhke kokakoolituse korraldanud, Seal mul see isu tekkiski, polnud aasta otsa eton messi teinud:)
VastaKustutaMmm, besee, vahukoor ja marjad! Peaks ka proovima. Kama meil aga kahjuks ei müüda :-(!
VastaKustutaaga siis võid proovida ju originaal varianti, ilma kamata. Asi väärib ettevõtmist igastahes;)
VastaKustutaEton mess on üks mu lemmikuid. Lihtsalt taevalik magustoit!
VastaKustutaProovisin järele, ilma kamata! Mmm, kui hea magustoit sai!
VastaKustutamina proovisin ka, ainult lisasin kohupiima ka juurde. väga hea oli, ainult et maasikaid oleks võind rohkem olla :)
VastaKustutaMardikas - me maitsete poolest vist ühel lainel:)
VastaKustutaLeoola - ega maasikaid pole kunagi LIIGA palju:)
Mida selle magustoidu nimi tähendab? Aga rohkem huvitab see et kas magustoit säilib ka pikemalt või lähevad beseeküpsised seal lödiks? Et kui kaua ennem pakkumist kokku segada ja kui palju saab siis kas tasub säilitada?
VastaKustutaSelle magustoidu nimi peaks tulema Inglismaal asuva Eton Kolledži nimest, kus seda siis iga-aastasel kriketivõistluse ajal pakuti.
VastaKustutaÜldiselt soovitan magustoidu valmistada vahetult enne serveerimist, sest vastasel juhul sulavad beseeküpsised vahukoore sisse lihtsalt ära. Muidugi võib ju vahukoore varem valmis vahustada ning maasikad tükeldada, nii kulub selle valmistamisele väga vähe aega.
mis hea magustoit, sama asja vïb teha ka rõstitud saiapuru või hoopis müsliga, nämma on ikka. ma lisan vahukoorele kohupiima , saab hea jah , nagu leoolagi arvas.
VastaKustutatere!
VastaKustutavabandage, aga kust te hangite beseeküpsiseid?+
Need on täiesti müügil Selverites ja Rimides.
VastaKustutaJuhul, kui poest ei leia!
VastaKustuta2 munavalget
200g tuhksuhrut
Vahusta munavalged mikseriga vahtu, lisa lusikaga suhkur, jätka vahustamist kuni tulemuseks on tugev vaht.Määrin selle küpsetuspaberile kettana läbimõõduga 23cm. Tuleb selline sobivasti paks ja seda võib siis kasutada kas tordi vahele või tükeldada magustoitudesse.Beseed võib ka tõsta lusikaga pätsikestena või pritsida lillekesi. Küpseb 150
kraadis,umbes 60 minutit.
...no umbes kuu aega veel ja saab juba eestimaiseid maasikaid:) tasub oodata;)
VastaKustutaVb rumal küsimus, aga kuidas see sulatatud marjadega jääks?
VastaKustutaSulatatud marjadega saab ikka seda magustoitu teha, aga siis jääb tekstuur lihtsalt pisut teine. Sulatatud marjad on ju pehmed, mis teevad selle maiuse ühtlasemaks.
Kustuta