/Prindi retsept/
Veetsin nädalakese suvilas, mille meie pere on hellitavalt ristinud Joosepiks. Seal asub meil köögis ideaalselt töötav puuküttega pliit. Kuna seal veedetud päevasid läbis pidev sadu ning sooja oli vaevu vaid 10 kraadi, siis sai pidevalt pliiti köetud. Teate, seal puupliidiga ahjus valmivad maailma parimad toidud, alustades siis lihtsate ahjukartulite ning lõpetades erinevate küpsetistega. Rabarberilainel jätkates, otsustasin valmistada rabarberikooki, mis osutus suvilas tõeliseks hitiks. Eriti hea on ta siis, kui lased enne sööma asumist sellel maitsval küpsetisel pärast ahjust tulemist ca pool tundi jahtuda. Nii on kook piisavalt jahtunud (samas pealt natukene krõbe), et seda täiel rinnal nautida.
75 g võid
1 muna
1 kl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsatäis soola
1 kl mannat
0,5 kl keefirit
0,5 kl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
300 g rabarbereid
4-5 sl suhkrut
1 tl kaneeli
Sega puhastatud ja tükeldatud rabarberid suhkru ja kaneeliga ning jäta seisma taigna valmistamise ajaks.
Sulata või. Lisa retseptis toodud järjekorras ülejäänud ained ise pidevalt segades. Seejärel sega sisse suhkrus seisnud rabarberitükid (koos tekkinud vedelikuga). Kalla taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ümmargusse koogivormi (Ø 22-24cm; pildil olev kook on tehtud 22 cm vormiga) ning küpseta 175-kraadises ahjus 40-45 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ning kooki torgatud noaots jääb puhtaks. Lase ca pool tundi jahtuda.
PS! Retseptis on klaasina kasutatud 250 ml suurust klaasi!
Veetsin nädalakese suvilas, mille meie pere on hellitavalt ristinud Joosepiks. Seal asub meil köögis ideaalselt töötav puuküttega pliit. Kuna seal veedetud päevasid läbis pidev sadu ning sooja oli vaevu vaid 10 kraadi, siis sai pidevalt pliiti köetud. Teate, seal puupliidiga ahjus valmivad maailma parimad toidud, alustades siis lihtsate ahjukartulite ning lõpetades erinevate küpsetistega. Rabarberilainel jätkates, otsustasin valmistada rabarberikooki, mis osutus suvilas tõeliseks hitiks. Eriti hea on ta siis, kui lased enne sööma asumist sellel maitsval küpsetisel pärast ahjust tulemist ca pool tundi jahtuda. Nii on kook piisavalt jahtunud (samas pealt natukene krõbe), et seda täiel rinnal nautida.
75 g võid
1 muna
1 kl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsatäis soola
1 kl mannat
0,5 kl keefirit
0,5 kl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
300 g rabarbereid
4-5 sl suhkrut
1 tl kaneeli
Sega puhastatud ja tükeldatud rabarberid suhkru ja kaneeliga ning jäta seisma taigna valmistamise ajaks.
Sulata või. Lisa retseptis toodud järjekorras ülejäänud ained ise pidevalt segades. Seejärel sega sisse suhkrus seisnud rabarberitükid (koos tekkinud vedelikuga). Kalla taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ümmargusse koogivormi (Ø 22-24cm; pildil olev kook on tehtud 22 cm vormiga) ning küpseta 175-kraadises ahjus 40-45 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ning kooki torgatud noaots jääb puhtaks. Lase ca pool tundi jahtuda.
PS! Retseptis on klaasina kasutatud 250 ml suurust klaasi!
Üks võhiklik küsimus: kui suur on klaas? Kas 200 v 250 ml või hoopis mõni kolmas mõõt?
VastaKustutaSee ei ole üldse võhiklik küsimus, Iseenda lohakusest olen retsepti märkimata jätnud. Kasutasin antud koogi tegemisel 250 ml klaasi:)
VastaKustutamärge lisatud ka retsepti!
VastaKustutaÜlihea kook! Olen juba mitu korda seda teinud ja rabarbereid on aias endiselt tohutult :D
VastaKustutaminul on rabarberitega veidi paha lugu, hakkavad teised juba otsa lõppema, aga ma püüan mõistlikult kasutada:)
VastaKustutaSuper! Just see, mida otsinud olen :) Väikese muutuse viisin küll sisse, nimelt keefiri asemel läks pett ja küpsetasin keeksi vormis, aga tulemus on väga-väga hea.
VastaKustutaTänud!
seda on tore kuulda, kui retsept meelepärane on:)
VastaKustutaMina asendasin rabarberi mustsõstra ja vaarikaga. Tuli super hea kook
VastaKustutahmmm, olin juba selle retsepti ära unustanud. Peaks ka seda kooki valmistama:)
VastaKustutaTegin selle õuntega. Hullult-jubedalt-ilgelt-jõhkralt-julmalt-(eesti keel on tore keel) MAITSEV! :)
VastaKustutaOh issand kui tore:) Mulle ka kole-hästi see kook maitseb!
Kustuta