13. juuni 2009

Tomati-juustupirukas

Hetkel on meil köögis totaalne remont, seetähendab siis seda, et ainsate köögitarvikutena asetsevad seal uus puuküttegapliit ja külmkapp. Loomulikult ei saa ma kuidagi viivitada uue pliidi sisse õnnistamisega – seepärast kuhjan söögitoas asjad eest ning teen sinna endale pisikese nurgakese piruka tegemise ajaks.
Pean ütlema, et ahi töötab ideaalselt, eriti hea on see, et võrreldes vana pliidiga, on uuel kraadiklaas, mis näitab siis hetkel ahjus oleva temperatuuri. Antud piruka tegemine oli ausalt öeldes kindlapeale minek. Kindlasti sinihallitusjuustusõprade lemmik.


Põhi:
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
5 sl õli
1 dl riivitud keedetud kartulit
1 dl riivjuustu
1 dl vett

Kate:
3-4 tomatit
100 g sinihallitusjuustu

värsket peeneks hakitud basiilikut
musta pipartpipart
100 g riivitud juustu

 
Põhja jaoks sega kuivained omavahel ning lisa ülejäänud komponendid. Sega ühtlaseks. Suru tainas ümmarguse koogivormi (Ø 22-24 cm) põhja ja äärtele. Eelküpseta 175 kraadises ahjus 10 minutit.

Eelküpsenud põhjale aseta peeneks pudendatud sinihallitusjuust, kata tomativiiludega ning raputa üle basiiliku ja musta pipraga. Kata pind riivitud juustuga. Küpseta 175 kraadi juures ca 30 minutit.



2 kommentaari :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails