/Prindi retsept/
Minuga on juba hea mõttes pahandatud, et koguaeg kiidan seda juustuleiba, aga blogisse ülesse ei raatsi panna. Ega siin mingit keerukust ei olegi, aga siiski, parandan oma vea – siin ta on. Lausa patt oleks seda leiba katta mingisuguse lisandiga. Piisab vaid ehtsast taluvõist ja võileib ongi valmis! Tõeliselt juustune, kus peaosas on imepärast maitset tekitav valgehallitusjuust Camembert. Need, kes on katsetanud minu kukeseenepirukat võivad kergelt aimu saada, millise maitsemeki see juust tekitab.
Minuga on juba hea mõttes pahandatud, et koguaeg kiidan seda juustuleiba, aga blogisse ülesse ei raatsi panna. Ega siin mingit keerukust ei olegi, aga siiski, parandan oma vea – siin ta on. Lausa patt oleks seda leiba katta mingisuguse lisandiga. Piisab vaid ehtsast taluvõist ja võileib ongi valmis! Tõeliselt juustune, kus peaosas on imepärast maitset tekitav valgehallitusjuust Camembert. Need, kes on katsetanud minu kukeseenepirukat võivad kergelt aimu saada, millise maitsemeki see juust tekitab.
1/3 kogus leivatainast
75 g valgehallitusjuustu (Camembert või Brie)
75 g riivitud Eesti juustu
Lisa leivatainale väikesteks kuubikuteks lõigatud valgehallitusjuust ning riivjuust. Sõtku korralikult. Aseta leib 1 liitrisesse küpsetusvormi ning lase rätiku all ca 4-5 tundi kerkida.
Küpseta kerkinud leivatainast ahjus. Pane ahju põhja kauss veega (vajalik selleks, et ei tekiks liialt kõva koorikut) ja pintselda paar kord küpsemise ajal koorikut. Küpseta järgnevatel temperatuuridel:
250 kraadi juures 20 min
220 kraadi juures 10-15 min
200 kraadi juures 10-15 min
180 kraadi juures lõpuni
Leiva küpsetamine võtab aega 1-1,5 tundi (olenevalt ahjust). Valmis leib pane niiske käterätiku alla seisma, et koorik liialt kõvaks ei läheks.