Vabandan, et ei ole vahepeal jaganud Teiega oma köögitoimetusi ja kokkamisi. Põhjus lihtne – viibisin nädalakese pealinnas, nautides jalutuskäike vanalinnas, uudistades sealseid hubaseid kohvikuid ning premeerides end hommikuti Olümpia kohviku võiroosidega....
Valmistasin selle aja jooksul ka üht veidi teistsugust kooki ning kindlasti tahaks retsepti eest tänada ühte minu tublit blogikülastajat Rainet, kes selle mulle eelmine nädal saatis. Nii tore oli lugeda oma e-maile ja leida sealt Raine saadetud mannakoogi-retsepti, mis pidi olema populaarseks küpsetiseks Põhja-Itaalias. Maitselt oleks tegemist justkui kohupiimast pakatava küpsetisega.. Siiamaani igatsen selle äratuntavalt sidrunilise ning kergelt rummise maiuse järele. Ma kujutan ette, et praegusel ajal oleks õunakissell sellele koogile heaks kaaslaseks.
100g rosinaid
50 ml rummi
1 l piima
200g suhkurt
1 sidruni riivitud koor
250 g mannat
100g võid
2 muna
Esmalt pane rosinad rummi ligunema. Seejärel keeda piim koos suhkru ja riivitud sidrunikoorega kuni keemiseni. Siis lisa segades manna ning keeda madalal kuumusel pudruks. Jahuta paar minutit ning siis lisa juurde või, ühe kaupa munad ning rummis ligunenud rosinad (võid lisada ka järelejäänud rummivedeliku). Sega korralikult.
Kata koogivormi põhi (Ø 26cm )võiga ja raputa üle jahu või riivsaiaga. Küpseta 220 kraadises ahjus 35- 45 minutit või seni kuni kook on pealt kuldpruun. Enne söömist lase koogil jahtuda.
Retsept on leidnud koha minu kaustas ja ootab järge. Aitähh! kaneelikang
VastaKustutaTore. Hoiatan - seda on väga lihtne valmistada:)
VastaKustutaRetsepti lugedes midagi minu maitsele!!!! Ja just kisselliga!!!!
VastaKustutaViimased tükid ujutasin mustikakisselli, nii hea:)
VastaKustutateen praegu seda kooki esimest korda..köök on mõnnat sidrunilõhna täis..kohe läheb manna ka piima sisse:) näis, kui hea kook tuleb..ilmselt väga hea:D
VastaKustutapäris hea tuli, ei nurise..söön seda hetkel sama hoolega kui tavalist mannaputru:D, ehk siis pool on varsti kadunud:D kõige paremad on krõbedad ääred ja riivsaiane põhi:P muidu maitse on ka väga huvitav:)
VastaKustutaKas sa sel jahtuda ei lasknudki, siis kook tahkestub kõvemaks. Mulle meeldib seda kooki süüa külma mustikakisselliga:)
VastaKustutaProovisin ka kooki teha ja nii maitsev tuli, kõigile meeldis, ema soovib lausa sünnipäevaks seda. Ise alguses kahtlesin, sest mannapuder ei kuulu minu lemmikute toitude hulka, aga kook oli küll maitsev. Kuid ahjus oli see mul tunduvalt kauem, ei tahtnud pealt üldse pruunistuda, ahjus oli see ligi poolteist tundi. Võtan järgmisi retsepte ette ja katsetan:) Ei väsi kordumast, et väga meeldib Teie blogi :)
VastaKustutaMinul vastupidi manna jälle suur lemmik, nii et mul kartust selle koogi ees ei olnud:)
VastaKustutaSee kook on nii hea ja mõnusalt kohupiimane! :) Lisasin ka natuke soola.
VastaKustutaKui pudru sisse segada toorjuustu, kas tulemus oleks veel kohupiimasem?
Ja vôib proovida küll. Maitse on kindlasti kreemjam.:)
Kustuta