15. september 2009

Ahjulõhe juustuse kattega

/Prindi retsept/

Üldiselt on nii, et kord nädalas on meil kalapäev, kõige lemmikumateks on selle päeval kujunenud kas siis lõhe aurutatult, taignas või seesama juustu katte all ahjusküpsetatult. No see on toit, mida ma pean vähemalt korra kuus kindlasti tegema. Väga lihtsasti valmiv ning tohutult hea. Kui enne olin ma arvanud, et aurutatud lõhele võrdväärset ei ole, siis pean tunnistama, et sobiv kandidaat on tegelikult täiesti leitud. (retsept leitud Selveri 2009 retseptikalendrist)


neljale
1 keskmise suurusega lõhefilee (ca 700-800g)
250 g riivitud juustu

2 muna
tilli, soola, pipart

Märi lõhefilee kokku soola, pipra ning hakitud tilliga. Sega omavahel lahtiklopitud munad ja riivitud juust. Kata kala juustu-munaseguga. Küpseta 200 kraadi juures ca 20-25 minutit, kuni juust on sulanud kuldkollaseks.

14 kommentaari:

  1. Nämm, nämm, nämm! Mida sa juurde serveerisid?

    VastaKustuta
  2. kõrvale ürtidega ahjukartulid ning koduaia punapõsksed tomatid:)

    VastaKustuta
  3. Kas samamoodi võiks proovida ka kanafileega?Kaua siis peaks ahjus olema?

    VastaKustuta
  4. Kindlasti võib proovida, pole paha mõte:) Soovitaksin siiski kanafilee enne õhemaks vasardada. Küpsemisajaks ja temperatuuriks pakuksin 175 kraadi ca 20 minutit.

    VastaKustuta
  5. Tegin forelliga samamoodi. Harjumalt rammus toit tuli.:) Andrile maitses väga-väga, Mulle meeldis väga:D,

    VastaKustuta
  6. Soovitan sinna juustust teki alla sokutada pisut krevette ka lisaks :O)

    VastaKustuta
  7. Näeb väga maitsev välja :) Kas seda tuleks teha hõbepaberisse keeratult?

    VastaKustuta
  8. Mulle meeldib hõbepaberiga seda teha, siis ei voola juust kõlgedelt maha.

    VastaKustuta
  9. Kas lõhefileel tuleks nahk ka ära võtta ?
    Merle

    VastaKustuta
  10. Suurepärane amps tuli, tänud lihtsa ja toitva idee eest! Marko

    VastaKustuta