Üldiselt on nii, et kord nädalas on meil kalapäev, kõige lemmikumateks on selle päeval kujunenud kas siis lõhe aurutatult, taignas või seesama juustu katte all ahjusküpsetatult. No see on toit, mida ma pean vähemalt korra kuus kindlasti tegema. Väga lihtsasti valmiv ning tohutult hea. Kui enne olin ma arvanud, et aurutatud lõhele võrdväärset ei ole, siis pean tunnistama, et sobiv kandidaat on tegelikult täiesti leitud. (retsept leitud Selveri 2009 retseptikalendrist)
neljale
1 keskmise suurusega lõhefilee (ca 700-800g)
250 g riivitud juustu
2 muna
tilli, soola, pipart
Märi lõhefilee kokku soola, pipra ning hakitud tilliga. Sega omavahel lahtiklopitud munad ja riivitud juust. Kata kala juustu-munaseguga. Küpseta 200 kraadi juures ca 20-25 minutit, kuni juust on sulanud kuldkollaseks.
Nämm, nämm, nämm! Mida sa juurde serveerisid?
VastaKustutakõrvale ürtidega ahjukartulid ning koduaia punapõsksed tomatid:)
VastaKustutaKas samamoodi võiks proovida ka kanafileega?Kaua siis peaks ahjus olema?
VastaKustutaKindlasti võib proovida, pole paha mõte:) Soovitaksin siiski kanafilee enne õhemaks vasardada. Küpsemisajaks ja temperatuuriks pakuksin 175 kraadi ca 20 minutit.
VastaKustutaTegin forelliga samamoodi. Harjumalt rammus toit tuli.:) Andrile maitses väga-väga, Mulle meeldis väga:D,
VastaKustutaMeie Andrile maitseb ka väga:)
VastaKustutaSoovitan sinna juustust teki alla sokutada pisut krevette ka lisaks :O)
VastaKustutasellised ideed mulle meeldivad:)
VastaKustutaNäeb väga maitsev välja :) Kas seda tuleks teha hõbepaberisse keeratult?
VastaKustutaMulle meeldib hõbepaberiga seda teha, siis ei voola juust kõlgedelt maha.
VastaKustutaKas lõhefileel tuleks nahk ka ära võtta ?
VastaKustutaMerle
Mina jätan ikka alles.
VastaKustutaSuurepärane amps tuli, tänud lihtsa ja toitva idee eest! Marko
VastaKustutaSuper:)
Kustuta