Lisaks kompoti valmistamisele on kissell teine tore ja maitsev üllitis, kus saab kasutada kõiki neid aias olevaid saadusi. Mida need õunad ja pirnid seal puu all ikka kössitavad?! Praegusel ajal kehtib mul kisselli valmistamisel kindel reegel – see peab olema õuntest, pirnidest vms nii pungil, et lusikas sinna sisse pistes seisma jääks. Seda ülikiirelt valmivat kisselli teen ma praegu vist vähemalt üle päeva. Lisandiks äsja valmistatud riisipudru või vahukoore tupsuke.
450 g õunu/pirne/ploome
1 l vett
suhkrut
kaneeli, kardemoni
3 tl (kuhjaga) tärklist ja 0,5 kl külma vett
Koori ja tükelda õunad ning pirnid väikesteks tükkideks. Ploomid poolita ning eemalda kivid. Pane tükeldatud puuviljad koos veega pliidile keema. Kuumuta keemiseni ning maitsesta suhkru, kaneeli ja natukese kardemoniga. Keeda seni kuni puuviljad on pehmed. Seejärel võta pott tulelt, lisa peene nirena eelnevalt omavahel segatud kartulitärklis ja vesi, ise pidevalt segades seni kuni kissell pakseneb. Lase veidi jahtuda ning serveeri!
Mannapuder ja kissell on ajatu klassika :P
VastaKustuta