Viimased paar kuud leidub mul külmakapis alati jäätist, ikka seda kõige kreemjamat isetehtud hõrgutist – igakord erinevate täidistega. Siin on väike valik külm-maiuseid, mida kindlasti soovitan. Jäätise põhjaretseptiks ikka seesama hea, ilma spetsiaalse masinata valmiv hõrgutis, mida olen kasutanud ka mustsõstra-vaarikajäätise ja šokolaaditükkidega jäätise puhul. Algse 4 dl vahukoore asemel kasutan nüüd 6 dl (muudetud ka eelnevates jäätise retseptides), nii on jäätis parajalt mahe ning mis kõige parem - kogus suurem.
Jäätis Dumle-šokolaadiga
See on jäätis, mida maitses tunned Dumle šokolaadile äratuntavat iirise mekki. Soovitan kindlasti jätta maiusesse sisse ka mõningad suuremad tükid enda premeerimiseks. (pildil üleval vasakult esimene)
6 dl rõõska koort (35%)
1 purk kondenspiima (suhkruga)
150 g Dumle šokolaadi
Kaeraküpsisetükkidega jäätis
See lisand meenutas maitselt mulle head ja lihtsa maitsega jäätist. Ei mingit uhkeldamist, täidiseks kõige kaerasemat nime kandvad küpsised. (pildil üleval vasakult teine)
6 dl rõõska koort (35%)
1 purk kondenspiima (suhkruga)
175 g kaeraküpsiseid
Unustamatu maitsega Geisha-jäätis
Jah, see jäätis kuulub kindlasti auga minu lemmikjäätiste nimekirja etteotsa. Pähklikreemitäidisega veidike krõmpsuv šokolaad teeb sellest maiusest tõeliselt nauditava suutäie. (pildil alt vasakult esimene)
6 dl rõõska koort (35%)
1 purk kondenspiima (suhkruga)
150 g Geisha šokolaadi
Kodu-tehtud jäätis ahvatlevate Domino küpsistega
Küpsis on üks kindel jäätiselisand, millega kunagi alt ei lähe. Kui kapinurgas konutab mõni avatud küpsisepakk, siis teatke, et kodutehtud vaniljejäätis ootab köögis kaaslasi, et külmkapis lõbusam külmuda oleks. (pildil alt vasakult teine)
6 dl rõõska koort (35%)
1 purk kondenspiima (suhkruga)
175 g Domino küpsiseid
Kõikide eelpoolnimetatud jäätiste valmistamisviis:
Vahusta vahukoor, kuni moodustuvad pehmed tipud. Lisa kondenspiim ja vahusta veel veidi, kuniks kõik ilusti seguneb. Lisa peeneks hakitud soovitud meelepärane lisand ning sega kõik korralikult lusikaga läbi. Kalla segu sügavkülma minevasse anumasse ning külmuta 5-6 tundi.
Isuäratav. Ma ootan endiselt, millal mulle sügavkülma (marjade arvelt) jäätisele ruumi tekib :)
VastaKustutaMina jätsin spetsiaalselt karbile, kus külmutan jäätist, sügavkülma ruumi. Muidu see ka igasugu marju ja maitseaineid täis:)
VastaKustutaMillise suurusega karbi sa jäätise jaoks võtsid ja muidugi milline karp oleks sobilik?Kas tavaline poe jäätise karp või nt tuppelware plastik karp(säilituskarp)?Olen nii vaimustuses sinu blogist,et tahaks kohe kõike proovida:)
VastaKustutaTervitades,
Geena
Ma teen korraga kahe erineva maitsega jäätist (tavaliselt siis poolitan vahustatud massi kaheks) Mahutan need ca liitristesse anumatesse. Anumaks olen kasutanud kõige tavalisemat säilitus-, kui ka poejäätise karpi, ühesõnaga, mis tavaliselt kätte juhtub.
VastaKustutaMaitsvat maiustamist Geena:)
Mul endiselt jäätised järgi proovimata. Ma pean end kokku võtma, sest sinu kirjeldus ja pildid sunnivad mind ;)
VastaKustutaLoomulikult pead proovima. Arvestades meie üheaegset mõtteviisi kookide valmistamisel, siis ma täitsa imestan, et sa juba jäätist teinud ei ole:D
VastaKustutaMa just panin sügavkülma valmima mangojäätise ja Marianne-kommi tükkidega jäätise...tõotab tulla magus õhtupoolik:)
Tere, Ragne!
KustutaMul on hea meel sind sinu blogis tervitada. Uskumatu, juba 10 aastat oled meid selle retseptiga rõõmustanud :)
Jäätise tegemine algab mul vist neljandat korda kui mitte arvestada kellegi teise õpetuse järgi tulnud magedat jääkamakat :)
Jäätise jaoks piisab meie arvates 250g. pehmest pakist kondenspiimast.
Aga kui palju Marianne komme või Marianne Crush 'i panna? Kommid võiks blenderis peeneks lasta, aga Crush? Kusjuures riivitud šokolaad on palju parem kui blenderis pulbrisarnaseks lastu.
Hea oleks kui koduleht eraldi populaarsust näitaks soolase ja magusa kohta? Mul on siin veel palju avastada :)
Paraku see populaarsus väga tõene ei ole sest mina näiteks kopeerin retseptid (loomulikult viitega) faili, et märkmeid teha. Nii, et blogi on populaarsem kui paistab.
Ma olen ka ammu mõelnud jäätist teha, aga olen tähele pannud,et enamus kasutavad jäätisemasinad ja sealt on tulnud ka umbusk ilma masinata tehtud jäätiste vastu. Aga sul tunduvad need pildid nii isuäratavad, et võtan siiski lähiajal kätte ennast ja proovin ka ära.
VastaKustutaOi Elis, loomulikult proovi ära, selle jäätise baasretsepti headuseks ongi see, et pole vaja segu kuumutada, pole vaja spetsiaalset masinat ning ilma masinata valmistamise puhul pole vaja külmumise ajal segu segamas käia. Plusse kui palju:)
VastaKustutaTere:)
VastaKustutaMina panin just oma esimese jäätise sügavkülma õhtut ootama.
Oi kuidas ootan,ma tõesti nii vaimustuses sinu retseptidest:)
Parimat,
Geena
Hakatuseks täname Sind fantastilise idee eest. Ka meie mugandus oli, et hakkasime lisama rohkem vahukoort(purgile piimale 600 ml koort)
VastaKustutaAga meie avastus oli, et kondentspiima asemel panime sarnast kondentskohvi, see oli tõeline kreemjas cappucinojäätis. Kondentskakaoga on veel katsetamata, aga proovime ka selle järgi.
Kaku pere tänab Sind Su ideede eest. Ja edu Sulle!
Geena - maitsvat jäätiseõhtut Sulle:) Mis täidisega jäätise valmistasid?
VastaKustutaAnonüümne - Ma pean ausalt tänama idee eest. Ma olen pikemat aega tahtnud teha kohvijäätist Vana Tallinna kreemlikööriga. AGa ma ei suutnud kuidagi välja mõelda, kuidas ma seda kohvi jäätisesse paigutaksin, ilma et tekiks jääkristallid. Aga kohvikondenspiim ongi lahendus! Tänud:)
Üks variant on teha ka lahustuva kohviga ja teine selline, kus lased kohvil üleöö koore sees külmkapis seista ja kurnad pärast puru välja, siis peab olema jämedam presskannukohv.
KustutaNii isuäratavad pildid ja kirjeldused, tahaks kohe maitsta :)Ise pole kunagi jäätist teinud.
VastaKustutaKui ma neid retsepte nägin tuli mulle igasuguseid mõtteid millega võiks jäätist teha Miisu kommidega; kakaopulbriga; iirise ja pähklitükkidega; halvaaga; kamajahu ja šokolaadiga; krõbeda müsliga ...
Ega sa ei tea kas kohukestetükkidega saaks jäätist teha ja kas peenelt riivitud porgandiga tuleks maitsev jäätis?
Miisu kommidega võib väga hea olla, ise tegin eelmine nädal lehmakommidega ning sai suuuurepärane.
VastaKustutaKardan, et kohukestetükkidega tehes külmuvad kohupiimatükid liigselt ära. Porgandiga aga kindlasti tuleks selline teistsugune jäätis:)
tere!
VastaKustutaVäga maitsev jäätis selline siidine ütles minu abikaasa.Tegin algatuseks nn vanilje tavalise ilma lisanditeta kuna see meie lemmik siiani olnud.Aga kuna jäätis läks nagu tühja kaevu teen varsti uue ja siis teen erinevaid tahan proovida dumle ja mingi karamelliga.Mulle jubedalt meeldis kunagi Tomi karamelli jäätis seda enam ei toodeta tahaks ise midagi sellist saavutada:)
Tervitades,
Geena
Veel üks maitsesoovitus: 1 liiter jäätis segada ca 100g murendatud sinihallitusjuustuga ja umbes peotäie purustatud soolatud pistaatsiapähklitega. Endal järeleproovitud - soovitan!
VastaKustutaGeena- mul hea meel et maitses:)
VastaKustutaAnonüümne - Ohh...sellise maitsekoosluse peale jäätises ise ei tulekski, aga kui soovitatakse, siis pean järgmine kord proovima. Aitäh! Mul juba neid lisandeid, mida kõike tahan jäätisesse lisada niipalju. Varsti tundub et kõigi lisandite katsetamiseks pean terve sügavkülma jäätist valmis meisterdama:)
Ühes kommentaaris kirjutasid, et valmistasid mangojäätist ja marianne kommidega jäätist. Kuidas maitsesid? Kas neid pilte ja retsepte näeb varsti blogis ka?
VastaKustutaJõudu kokkamisel ja maiustamisel! :)
Nii. Ma kolmapäeval seda jäätist Ragne juures sõin ja lubasin, et proovin, kas endal ka välja tuleb. Kohe hakkan tegema, sest homme ei jõua muidu kõike valmis enne külalisi. Soolast jäätist peaks soovitama sõbrannale, kes jäätist üldse ei söö, aga tema lemmikuks oli kunagi tomatijäätis. Kui keegi oskab pakkuda soolaseid jäätiselisandeid (lisaks sinihallitusjuustule) siis andke tulla!
VastaKustutadanke schön.
P.S. ma ise hakkan kohe tegema kirsside ja kirsilikööriga.
Kokkamas - mangojäätis ei tulnud kahjuks selline nagu ootasin - jäid sisse kerged äratuntavad jääkristallid, mis mind isiklikult häirisid.
VastaKustutaMarianne kommidega jäätis tuli aga seevastu super-super-super. Purustasin kommid üsna purutaoliseks. Marianne kommi jäätisest ei ole ma ausalt öeldes pilti teinud, kuigi olen vist ca 3-4 korda selle lisandiga teinud... aga piparmündi sõpradele soovitan:)
fagira - ma loodan, et külalistele maitseb:)muidugi kellele ei saakski maitsata kirsilikööri ja kirsi lisandiga? Igastahes minu suvel proovitud rummi ja kirsi jäätis oli küll hea.
VastaKustutaIssake, ei kujuta ettegi, kuidas tomatijäätis maitseb?! Soolaseid lisandeid ise pakkuda hetkel ei oska. Aga ehk keegi oskab põnevaid ideid siia kirja panna.
Tomatijäätis oli kunagi ka minu lemmik ja oli väga hea. Kahju, et enam ei toodeta. Kodus vist seda valmistada ei saa. Aga ise eelistan siiski jäätisemasinaga tehtud jäätist, kuigi tore, et ka ilma saab.
KustutaSoovitan proovida halvaaga - tegin ja välja tuli väga maitsev. Muidugi kohutavalt magus, aga siiski super:)
VastaKustutaHalvaa sõber ma olen, nii et ma arvan et mulle see maitseks:)
VastaKustutaMina panin oma elukaaslase jäätist tegema! Imelihtne ja kiire ning tulemus lausa fantastiline. Kasutasime Dumle shokolaadi, järgmiseks tuleb kindlasti midagi küpsistega! Ostsime juurde veel vahvlittuutud ning tõepoolest kodutehtud on kordi parem kui uhked poe omad! Suured tänud selle vahva blogi eest! Kuulub minu lemmikute hulka :)
VastaKustutaLeila
Jah, uskumatu, mida kõike ise kodus teha saab! :-)Proovisin kondenspiima tegemise ära ja nüüd tegin jäätise Domino küpsistega, väga hea sai.
VastaKustutaTänud retspti eest!
:-)
Eva
paln-palun:) Küpsise lisandiga jäätis on üks minu lemmikuid (soovitan ka proovida koorelikööri ja küpsise jäätist, mis mul siin blogis üleval). Lisaks, mul varuks veel üks põnev ja veidi teistduguse lisandiga jäätis, mille see nädal püüan blogisse postitada:)
VastaKustutaNüüd ka jäätisetegu tehtud. Üks ports tuli Domino küpsistega (lastele), teine valgehallistusjuustu ja kreeka pähklitega (täiskasvanutele). Kuna minu lemmikmagustoit on soolase ja magusa kooslus, kus mõlemad maitsed on siiski selgelt eristatavad, siis oli see ka mu lemmikjäätis. Juust oli 31%-line ja läks sügavas väga kõvaks. Õnneks mitte jäässe, aga ikka väga kõvaks. Järgmine kord katsetan mingi 50pluss %.
VastaKustutaSoovitan :) Tuli välja tõeliselt maitsev ja söödi kõik ära.
oh, juudas, mis katsetus, ega minagi tegelikult soolase-magusa kooslusest ära ei ütle, ainult mees on see kes siis streigib:)
VastaKustutaEilsest alates jään ise jäätist tegema!
VastaKustutaSiit saab ikka väga häid ideid.
Tervitades,
Karutiina
Seda on küll rõõm kuulda, et olen suutnud Sind kodu-tehtud jäätiseusku pöörata;)
VastaKustutaNatuke tobe küsimus võibolla, aga sul on kirjas et purk kondenspiima, aga kas see peaks olema suhkruga või suhkruta. Lihtsalt et ei loe seda kuskilt välja.
VastaKustutaikka suhkruga:) püüan edaspidi jäätiseretseptidele selle märke juurde panna:)
VastaKustutaKas isetehtud SUHKRUTA kondenspiim oleks ka jäätistes kasutatav ja söömiskõlblik?
VastaKustutaIse pole proovinud, mulle oleks aga nagu meelde jäänud, et keegi kasutas seda ning tulemus jäi hirmus lurr:)
VastaKustutaProovisin just kah samade kogustega, pool Dumle ja pool Geisha šokolaadiga. Imehea ja koorene! Kindlasti jätkan katsetustega. :) Ainult et kondenspiima võiks isegi vähem olla (või koort rohkem), vähemalt tundus kraadi võrra liiga magus.
VastaKustutaAlgselt tegin jäätis 4 dl vahukoorega, vat see oli magus:) Aga loomulikult võib vahukoore kogust veelgi suurendada - jäätist siis ju ka rohkem!
VastaKustutaRagne, kas Sa rabarberiga oled üritanud jäätist teha? Või keegi teine? Praeguse täieliku rabarberiuputuse puhul tahaks isegi proovida, aga kas rabarberi peaks sel juhul siis nt enne kuumutama ja laskma maha jahtuda või keetma moosiks ja siis lisama?
VastaKustutaNiipalju kui mina olen rabarberijäätisega tutvust teinud, siis olen aru saanud, et selleks on kaks võimalust:
VastaKustuta1. Valmistada paks kompott (täiesti maha jahutada pole vaja)
2. Valmistada jäätis ahjus röstitud rabarberist, mis on enne jäätisesse minekut kahvliga puruks tehtud.
(ahjus röstitud rabarber,L pane rabarberijupid ahjuplaadile raputa peale suhkrut ja kaneeli ning küpseta).
Tänud. Proovin järgmisel nädalal ära selle triki.
VastaKustutaSain ka lõpuks tehtud:), tegin koguse pooleks- ühe osa tegin Domino küpsistega ja teise osa lehmakommide ja vana tallinna likööriga, mõlemad olid supper head:)
VastaKustutaminul just täna rändas jäätisemass külma, lisandiks seekord nutella šokolaadikreem:)
VastaKustutammmmmm see võib hea olla, ise mõtlesin järgmine kord amaretto likööri kasutada, aga hoian ennast ikka tagasi arvestades seda, et praegu ju ikkagi suvi ja ei saa lubada endale karpide viisi jäätise tarbimist:D
VastaKustutaKasutasin just eile amarettot banaanide marineerimiseks.
VastaKustutaPS suvi juba kohe poole peal, nii et tuleb talveks jõudu koguma hakata:)
tere, ei saa end tagasi hoida tomati-maasikajäätise kirjeldamisega, aga see ei ole nüüd soolane vaid siiski täitsa magus. Tomatitest tuleb kasutada kõige happelisemaid sorte või lisada ise sidrunit v. laimi. See jäätis oli müügil Betty(vist sai valesti kirjapilt) sarjast, tootjak lätlased, kes oma tehase Premiale maha müüsid. Sarnase maitsega oli ka rabarberi-maasikajäätis. Mõlemad ainsad PÄRISELT hapukad hästi kerged jäätised hapusõpradele. Kumbagi jäätist pole kahjuks enam mitu aastat toodetud. Nüüdsed rabarberijäätised on tehtud vist kujutletavast rabarbeist:)
VastaKustutaSellised kiikusga jäätised on nii mõnusad, mind valdab alati ootusärevus, et mis ma nüüd jälle kokku olen keeranud:)
VastaKustutaTahtsin ka Dumle kommidega jäätist teha...läksin poodi ja seal polnud tavalist kondenspiima..ostsin siis kakaokondenspiima..ja see jäätis tuli üliiiiiihea.:) Mees ütles, et tema pole paremat šokolaadijäätist saanudki.. mm:)
VastaKustutaNägin Sinu retsepte juba mõni päev tagasi, kuid siis kahtlesin tegemises. Nüüd sattusin uuesti selle lehe peale ja enam ei suutnud vastu panna. Käisin poes ja ostsin piima ja koore ära. Proovin maasikatoormoosiga seda. Väga metsa vast keerata ei saa:D Hetkel on moos mikrolaineahjus sulamas ja siis saangi tegema hakata.
VastaKustutaKunagi proovin ka kindlasti mõnda Sinu retsepti, näiteks kit-kat küpsisega tundub ahvatlev.
Aitäh nende imemaitsvate retseptide eest!:)
Palun-palun:) Igaks juhuks hoiatan, et toormoosiga valmistades lähevad need toormoosikohad veidi jäiseks. Isiklikult soovitan selle retsepti puhul (kondenspiim+vahukoor) kasutada sellist lisandit, mis vett ei sisalda (kommid, küpsised, maapähklivõi, pähklid vms)
VastaKustutaMina see eelmine maasikamoosiga.
VastaKustutaHetkel olnud külmas natukene üle 4 tunni, aga pole märki ka, et ta jäätiseks minema hakkaks. On ikka nagu kreem, lihtsalt külm. Kui Sinu pilte ja minu jäätist vaadata, siis Sinul jäätis, minul mingi kreem lihtsalt.
Oskad ehk öelda, milles võib probleem seisneda? Ehk sai koort liiga palju?
Kui panid koguseid täpselt nii nagu retsepti kirjas (1 purk kondenspiima/6 dl rõõska koort 35%) ning koor oli tugevaks vahustatud enne kondenspiima lisamist, siis peaks segu ilusti külmuma. Kas segasid moosi täiesti massi sisse ära?
VastaKustutaIse arvan, et asi sügavkülmas, need ju erineva külmusega. Toon näite: üks ja sama kogus jäätist külmub minu külmikus ca 5 tunniga, oma ema juures peab jäätis enne täielikku valmissaamist aga terveks ööks külma jääma.
Ühesõnaga oota hommikuni, arvan, et siis on jäätis valmis:)
Jah, vahustasn vahukoore täiesti ära ning siis alles lisasn kondenspiima ja vahustasn veel. Ja moosi lisasin kogumassi ikka jah. See võikarp, niipalju siis.
VastaKustutaAga jah, üks sügavkülm on liiga jahe, oleks pidanud teise panema. Õhtuks oli õlemine osa ikka veel plödi, aga alumine osa oli jäätis, siis mõistsingi, et jama on. Ehk oli asi ka selles, et mul oli karbil kaas peal?
Igatahes, jätsin hommikuni sügavkülma ja opsti, oligi jäätis valmis:P Ja tean, et seda teen ma kindlasti veel!:)
Huvitav, kas moos segusse segatuna jääkristalle ei tekitanud?
VastaKustutaAga tore, et ikka välja tuli:)
Mina küll midagi aru ei saanud, et oleks mingid kristallid tekitanud:)
VastaKustutaMoos oli suhteliselt kuiv ja paks ning seda kreemikogust oli ka ikka korralikult:D Natukene rohkem ehk, kui oleks pidanud. Kuid Sinu komentaaris lugesin, et vahukoort võib alati rohkem olla:)
Siis on tore, kui kristalle ei jäänud. Mina tegin täna just ühele toiduüritusele isevalmistatud jäätist. Kuna serveerisin juurde kirsi-kaneelirulle, siis jäätise valmistasin ilma lisanditeta ehk siis valmistasin tavalise vanillijäätise. Maitsev:) Kasutasin Seda uut kilepakendis kondenspiimam, kus sees vaid 300 g kondenspiima, aga sobis hästi 6 dl vahukoorega. Vahukoore kogusega võib mängida, olenevalt sellest kui magusat jäätist soovid. Loomulikult peab arvestama ka sellega, kas lisandid on magusad või mitte.
VastaKustutaTegin ka täna siis peale pikka plaanimist jäätist, sinu retsepti järgi tehtud kondenspiimaga (erinevuseks vaid rafineerimata suhkru kasutamine).
VastaKustutaEsimene jäätis tuli nii hea, et tahtis juba enne külma panekut otsa saada. Tavaline šokolaaditükkidega oli see.
Teiseks tahtsin aga valmistada piparmündijäätist. Kuna sinu blogist retsepti ei leidnud, siis otsisin toidutarest. Vastus oli selline: "Piparmündijäätiseks hauta piparmündilehti 1 tund äsja keema läinud 35% koores. Sõelu lehed välja, et piparmündi maitse jäätises liiga intensiivne ja n-ö värskendavalt hambapastane ei jääks. Vahusta koor, sega see 400g kondenspiimaga ning aseta sügavkülmikusse. Soovi korral lisa ka hakitud šokolaadi." Tee mis tahad, koort ei saa ju tund aega hautada piparmünilehtedega? Juba 15min möödudes kõrbes kõik põhja ja laar oli täitsa nässus. On sinul ehk kogemust piparmündijäätisega?
Väga murelik Aet
Lehti hautades tekivad sellesse, ilma masinata valmistatud jäätiseretsepti kohe kindlasti jääkristallid sisse. Kusjuures mina olen teinud piparmündi jäätist nii, et piparmündilehed hakin hästi-hästi peeneks ning siis segan koos tumeda šokolaaditükkidega .
VastaKustutaTuli kohe isu peale:)
Tere, Ragne!
VastaKustutaOn siiralt hea meel, et leidsin vahva lehe, mis mind tõeliselt inspireeris kokkama-katsetama.
Tegin jäätise kit-kati ja daimiga. Maitse oli päris hea,kuid tekkis paar küsimust.
Kas kellelgi on veel jäänud jäätis justkui rasvane (selles mõttes, et lusikas jäi rasvane, võine) söömisel?
Ja teine asi, et kui külmunud jäätist üritasin sööjatele portsjoneid jagada, polnud jäätis kreemjas, vaid pude, lusikaga ei saanud palli ültse teha. Veidi sulanult oli asi veidi parem.
Toimisin kõik retsepti järgi, kondentspiima tegin ise, õnnestus ka see, suhkrut panin 1L=150g suhkrut.
Põnevaid ideevälgatusi ka edaspidiseks!
Tere-tere,
VastaKustutaKusjuures mõned on kurtnud, et see kogu mass tuleb võine. Põhjus on aga selles, et vahukooremassi on liigselt vahustatud.
See, et lõpptulemus pude jääb kuulen esimest korda. Milliseid lisandeid Sa kasutasid? Äkki oli see lisandite süü?
Millegipärast arvan, et kaks probleemi süüdi liigses vahustamises.
Soovitan kindlasti uuesti proovida, see jäätis väärib katsetamist;)
Tere,
VastaKustutaja aitäh vastuse eest, ka minu esimene katsetus jäi võine - sööjad küll kiitsid taevani, aga ma ise polnud rahul ja just seda arvasingi, et vahukoor sai suts liiga vahtu. Tänan kahtlusi kinnitamast ja julgustamast uuesti proovima. Ma tahaks aga purgi kondenspiima peale - jah, ma pole jõudnud veel ise piima tegema hakata ;) - panna kogunisti 800 ml koort, 600-ga jäi segu hirmus magus.
Magususest niipalju, et paar päeva tagasi tegin jäätist - kasutasin aga seda 300g grammist kilepakendis kondenspiima (see eesti toode) ja siis 6 dl 35% rõõska koort. Nii tuli väga hää, arvestades, et veidi kondenspiimast niisama prooviks kõhtu läks:)
VastaKustutaSee on ju kondenspiima õnnelik saatus - enne söögi sisse panemist ikka osalt kõhtu kaduda, see on loomulik kadu ja käib asja juurde ju ;)
VastaKustutaSuurepärane jäätis tõesti. :) Aga kuidas arvutada, kui palju see kaloreid sisaldab?
VastaKustutaAnna - mina kaloreid kokku ei arvutaks:D Aga loe kokku palju kaloreid sisaldab 3 pakki vahukoort ja purk kondenspiima.:):
VastaKustutaKui teha jäätis 6 dl vahukoore ja 300 g kondenspiimaga ning ilma lisanditeta ning see kogus jagada 10ks portsuks, siis annab üks ports umbes 303 kalorit (pluss lisandid) - nii, et polegi kõige hullem :). Arvutamisel oli abiks ampser.ee
VastaKustutaTere! Tekkis küsimus kas Barbaara Lohe või sügimari on jäätisetegu uuesti katsetanud? Nimelt mul sama probleem. Aga ma tegin jäätist toidutare retsepti järgi kus oli vaja vahukoor vahustada ning maasikad sisse panna ja sügavkülma. Seejärel tunni aja pärast seda vahustada ning edaspidi iga poole tunni tagant ja niimoodi kuskil 4-5korda. Olin väga õhinas, suur-suur jäätisesõber nagu ma olen, ja sain suure pettumuse osaliseks kui jäätis oli kõva, jääkristalle täis,samuti pude ning suulagi ja lusikas jäid mõlemad väga rasvaseks. Nüüd ei julgegi uuesti proovida, kuna kardan jälle seda rasvast suulage saada. :(
VastaKustutaMaasikad tekitavad jääkristalle, soovitav oleks proovida sellist lisandit, mis mahla väga palju ei sisalda.
VastaKustutaKardangi, et seekord oli põhjus selles, et maasikad olid liiga vesised ning segamise tõttu jaotus mahl kogu jäätisesse, mis tekitaski kõva jääkristallidega jäätist:)
KIndlasti proovi uuesti;)
Nii, mina jälle... see Anonüümne kes viimati postitas kommentaari. Katsetasin siis täna uuesti, sinu antud retsepti järgi. Ei julgend suurt kogust teha seega tegin 6dl vahukoorest ja 300g kondenspiimast jäätisemassi ning jagasin kolmeks. sügavkülma sai siis maapähklivõiga jäätis, kookoshelvestega jäätis ning Geisha šokolaadiga jäätis. Ja noh, kärsitu nagu ma olen, käisin juba mekkimas... ning SUPER NOH! :) Jäätises pole ei jääkristalle ning lusikas ja suulagi jäävad ilma rasvakihita!Olen niiiiii õnnelik. Kuid proovin mingipäev teha maasikajäätist siis sedamoodi, et ei sega maasikatäidist ühtlaselt jäätise sisse vaid siiruviiruliselt ;) Suur-suur aitäh sulle super retseptide eest!;)
VastaKustutaSeda on küll hea kuulda:) Jäätisepäevad alaku:)
VastaKustutaVeel üks väga hea jäätis on Hansa mandlitega. Ma ise ei ole raatsinud neid osta, olen internetis leiduva retsepti järgi teinud väikeseks hakitud mandlitega. Vahel olen ka veidi iirisekomme lisanud. Tulemus tuleb ülimaitsev, soovitan kõigile!
VastaKustutaAitäh hea idee eest, Hansa mandlitega võib lõpptulemus tõesti väga maitsev olla. Kui osta neid ei tihka, siis soovitan neid ise teha - imelihtsad:) http://kokkama.blogspot.com/2008/07/magusad-rstitud-mandlid.html
VastaKustutakui massi segada ei ole vaja, nagu enne mainisid, siis miks mul on alati kondenspiima segu jäänud karbi põhja? kuigi olen seganud iga 30 min tagant esimesel paaril tunnil
VastaKustutaÜldiselt kondenspiima alla ei tohiks valguda väga palju. Ehk ei ole sa eelnevalt kondenspiima korralikult vahukoore sisse seganud? Või siis vahukoor on liiga vähe vahustatud olnud (samas ei tohiks liiga palju vahustada).
VastaKustutaRagne, mitu gr voi ml on retseptis olev kondenpiim? Kuna ei ela Eestis, aga tahaks katsetada Sinu toredat jaatise retsepti, siis kusin igaks juhuks jargi. Meil vaga erinevad suurused. Kas maletan oigesti, et Eestis oli 400 gr-ne see purk? Aitah!
VastaKustutakondenspiim on 400g , kuigi viimasel ajal olen kondenspiimakogust vähendanud ning kasutanud ca 300 g kondenspiima. Edu:)
VastaKustutaTahaks sellist hapukamat jäätist. Rabarbriga olen proovinud, nüüd sooviks midagi sidruniga. Kas õnnestuks, kui lisaks jäätisemassile sidrunivõiet? Või rikuks see või, mis on võidele lisatud, asja ära? Mis Sa arvad?
VastaKustutaSidrunivõie tekitab jäätisesse siiski kergeid jääkristalle. Ma neid üldiselt ei salli ning seetõttu ma seda võiet ei kasutaks. Ehk riivid lihtsalt rohkelt sidrunikoort jäätisesse?
KustutaTeine variant on teha sidrunisorbetti:)
Kust saab osta sügavkülma anumat?? Ja milline see välja näeb???
VastaKustutaMinul on selleks kaanega suletav suurem säilituskarp (plastmassist). Leiab poodidest kodutarvete osakonnast:)
KustutaTere Ragne!
VastaKustutakas Sa oled teinud jäätist halvaatükkidega? Mis Sa arvad, kuidas õnnestub? Kas halvaa jääb liiga kõva?
Mariana
Tere-tere,
KustutaJa, loomulikult olen ning jääb väga maitsev. Murenda halvaa väikseks pudiks ning sega jäätisemassi. Liiga kõvad halvaatükid ei jää:)
Tervitan,
Ragne
Tere. Lugesin kuskilt,et soovitati segada vahukoor ja kondentspiim koos vahtu. Siis ei pidavat olema ohtu,et kond.pim vajuks põhja või ei seguneks korralikult. Kas tulemus oleks sama kui eraldi segades?
VastaKustutaKas mõtled, et rõõsk koor kondenspiimaga vahustada? Sellisel juhul rõõsk koor soovitult vahtu ju ei lähe. Pigem ikka soovitan rõõsk koor eelnevalt vahustada ning siis korralikult kondenspiim juurde segada.
KustutaJah koor ja kondentspiim koos. Nii oli kirjas. Aga olen siiani ikkagi eraldi teinud.
VastaKustutaAutor on selle kommentaari eemaldanud.
VastaKustutaKas keegi on proovinud ka pruuni jäätist teha, st kakaod või sulatatud šokolaadi sisse segada? Tahaks katsetada, aga kui kellelgi on kogemust, siis õpiksin pigems sellest. :)
VastaKustutaSulatatud šokolaadiga ei ole proovinud, küll aga olen teinud jäätist naturaalse kakaopulbriga. Pean ütlema, et väga mõnus jäi. Kuna kakaopulber ei ole magus, siis tõmbab see maha jäätise liigse magususe. Lõpptulemusena on selline mahe šokolaadijäätis:)
KustutaKõlab hästi! Proovin kindlasti järele. Eile tehtud šokolaaditükkidega jäätis oli täiesti naelapea pihta, nii et aitäh retsepti eest. ;)
KustutaMiks mu jäätis kivikõva tuli:(
VastaKustutaPakun, et oli sügavkülmas liialt kaua.
KustutaProovisin ka selle retsepti ära, tõesti super! Mu väike poja ka kiitis, et palju parem kui poejäätis ja kuna ta ise oli ka abiline, siis olime mõlemad uhked tulemuse üle:)
VastaKustutaTäidiseks kasutasime Geisha shokolaadi ja valget shokolaadi pooleks. Kuna poiske tahtis banaanimaitselist, siis tulin mõttele, et prooviks hästi pulbriks tehtud Selga banaanimaitselist küpsist sisse panna. Toimis. Kogu selle koguse peale panin ainult kaks küpsist ja tulemuseks jäi täpselt õige banaanihõnguline aga teisi maitseid mitte varjutav jäätis.
Kuigi mul tuli kõik õigesti välja, siis ikka muretsesin, et kas peale kondenspiima lisamist ta peabki tagasi vedelemaks massiks minema? Kartsin vahukoort võiks ajada, niiet niipalju ei vahustanud, et potist välja ei kuku, aga suht lähedale.
Ja, lastele on see jäätis tõesti meeltmööda. Ja eriti veel siis, kui pisikesed abilised saavad ka ise valmistamisel kaasa aidata. Geisha šokolaad lisandina oli hea valik - üks minu lemmikuid. See banaanimaitse tekitamise trikk on ka kaval, jätan meelde:)
KustutaRagne,
VastaKustutaKui rasvane ja kaloririkas on isetehtud jäätis võrreldes poe koorejäätistega?
Kuna selle jäätise üheks komponendiks on vahukoor (35%), siis on see ikka oluliselt rasvasem, kui poes müüdavad jäätised. Näiteks on Regatt jäätises 10% rasva. Samas on kodune jäätis vaba igasugustest lisaainetest, mis on minu jaoks olulisem:)
KustutaSee superhea jäätis sai ka eile ära proovitud. Tegime Daim šokolaadi tükkidega. Väga heaaa :-)
VastaKustutaTere, tere. Ma ei ole mingi eriline jäätisesõber juba pikka aega (lihtsalt jäätistel pole enam seda "vana head" maitset), aga sinu jäätisereptseti lugedes tekkis kohe isu ja proovisin ära ka. Väga maitsev tuli. Nagu vanasti 😊 Aga kas oskad õpetada kuidas head karamellijäätist teha? Tänan juba ette.
VastaKustutaMina olen nö karamellijäätist teinud nii, et kasutan tavalise kondenspiima asemel keedetud kondenspiima. Mõned lehmakommi tükid ka sisse ja täitsa mõnud maius valmis:)
KustutaKas kellelgi on ka soovitusi, kuidas nt kookosjäätist teha selle baasil? Kas piisab ainult helveste lisamisest või peaks poolitama kookospiimaga vms? Ise olen teinud siiani mini vahukommidega ja seda varianti on kiidetud enim :)
VastaKustutaMina olen teinud:) Retsept ka siinsamas blogis olemas: http://www.kokkama.ee/2009/12/jaatis-maitserohke-kookoshelbega.html
KustutaKui soovid aga veelgi tugevamat kookosmaitset, siis tegelikult soovitan röstitud kookoshelbeid vahukoores veel vähemalt 6 tundi leotada ning siis alles vahukoor vahustada;)
Ma tegin täna esimest korda ise jäätist. Lisandiks kasutasin maasika siirupit. Segasin küll ilusti jäätise sekka, aga kui sööma hakkasin, siis enamik maasikasiirupist oli karbipõhjas :/ Ei tea, mida valesti tegin?
VastaKustutaMillalcsa siirupi lisasid? Kas soovisid seda triipudena sisse jätta? Tõenäoliselt oleks olnud vaja pisut rohkem segamist:)
KustutaOlen nüüdseks mitu korda üritanud jäätist teha ja millegipärast ei tule välja.. :( tulen selline võikjas asi hoopis, mis kahjuks iga kord kohvi sisse minema peab sest süüa ei kõlba. Ei saa aru mis valesti läheb..
VastaKustutaMillega Sa vahukoort vahustad? Lisaks kui palju sa seda vahustad. Väga tugevaks ei tohi vahustada, sest nii ongi lõpptulemus selline võine. Vahukoor peab enne kondenspiimaha segamist olema pehme:)
KustutaKas kondenspiima asemel vóib kasutada ka keedetud kondenspiima?
VastaKustutaIkka võib. Nii tuleb selline karamelline kondenspiim! Aga sellisel juhul soovitan vahukoore kogust ehk pisut suurendada või siis vähendada keedetud kondenspiimakogust, kuna viimane on oluliselt paksema tekstuuriga:)
KustutaRumal küsimus, aga kas jäätisel peabki jääma vahukoore järelmaitse, nö kurgulakke kinni või on asi selles, et vahustasin liiga palju?
VastaKustutaTundub, et vahukoort vahustati liiga palju;) Siis juhtub nii, et jäätisele jääb selline raskem tekstuur!
KustutaKas see jaatis tuleb mingi kindla aja jooksul ara tarbida voi annab ka pikemalt no ette teha?
VastaKustutaIkka võib pikemalt ette teha. Mulle meeldib seda ära süüa maksimaalselt kuu aja jooksul:) Mida värskemini valminud, seda parem!
Kustuta