Lõpuks ometi leidsin ma endale suurte aukudega muffinipanni. Mulle tunduvad juba pikemat aega tavasuuruses muffinid nii tüütult väikesed ja igapäevased. Kõige hullem on veel see, et kui hammustad tükikese maitsvat küpsetist, siis on sellega juba pool koogikest otsas ja mitte kuidagi ei viitsi keset põnevat filmi kööki uue järele lipata. Niisiis õnnistasin ma oma uue panni sisse just nende kaneelist õhkavate koogikestega. Pontsakad ja suured muffinid, just nii peabki! Kõige paremini maitsevad minu arvates järgmisel päeval.
6 suuremat muffinit või 12 tavalist
250 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 tl kaneeli
2 muna
1 kl (200ml) joogijogurtit (meelepärase maitsega, ise kasutasin maasika oma)
150 g fariinsuhkrut
4 sl õli
1 tl vanillisuhkrut
3-4 õuna, koorituna
Kate:
50 g võid
50 g suhkrut
1 tl kaneeli
Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool ning kaneel. Teises kausis vahusta kokku munad, jogurt, suhkur, õli ja vanillisuhkur. Lisa jahu-segu ning väikesteks tükkideks hakitud õunatükid. Sega niipalju, et moodustuks ühtne mass. Hoidu liigselt segamast!
Täida võiga määritud muffiniaugud kolmveerandi ulatuses tainaga ja küpseta 200 kraadi juures 12-15 minutit (kui kasutad tavalist muffinipanni) või 15-20 minutit (kui kasutad suuremate aukudega vormi).
Palun avalda meile ka see saladus, kus kohast need suured vormid said :)
VastaKustutaJuhtusin nende otsa täiesti juhuslikult Pärnu Kaubamajaka Rimis. Oli selline vormide riiul, kus kõik vormid maksid ulmehinnaga 39.-(tk) Ei suutnudki kohe sellist odavat hinda uskuda (tegemist siis teflon vormiga) Otsisin igaks juhuks poest müüa üles, kes seda kinnitas:)
VastaKustutaEhk on ka teistes Rimides selline pakkumine?
Tänud, lähen vaatan järele.
VastaKustutatere, kas oskaksid öelda, miks minu muffinid lähevad pealt lõhki, ja ei jää üldse sellised ilusad nagu sul.
VastaKustutaKui pealt läheb küpsetis lõhki, siis on järelikult ahjutemperatuur liiga kõrge. Proovi küpsetada madalama kraadiga:)
VastaKustutakas siis jäävad ka normaalsed kui teha paberist muffinivormidesse. endal sellist spetspanni kodus pole.
VastaKustutaJa, ikka jääb, ainult et lõpptulemus ei jää silmale nii ilus, paberist muffinivormides kipuvad muffinid veidi loperguseks jääma.
KustutaAga, et muffinid vähekenegi paremini vormi hoiaks, pane tainas kahekordsetesse muffinipaberitesse.