….ehk tervitame kestvat sügist ja lähenevat talve. Täna oli nii nauditav söömaaeg, et ma kohe pidin sellest veel samal õhtul kirjutama – puupliidil valminud mulgikapsad, mida ma vist viimati tegin eelmine talv. Hea, et käisime nädalavahetusel mehe vana-vanematel külas. Viisime neile külakostiks suure pätsi just ahjust tulnud seemneleiba ning ilma igasuguse meiepoolse tagamõtteta saime vastu igasugu omakasvatatud juurikaid. Lisaks veel ühe suure purgi hapukapsast - ühesõnaga, igati väärt vahetuskaup, teinekordki:) Nii, et sellest hapukapsastest tegin osa mulgikapsasteks.
Kogus: suur potitäis
1 kg hapukapsaid
500 g pekiga läbikasvanud liha (võib asendada kaelakarbonaadiga)
5 pipratera
2 dl odratangu
vett
soola
suhkrut
Pane kapsad, väikesteks tükkideks lõigatud liha ja pipratered potti. Kalla peale tangud ja niipalju vett, et kõik toiduained oleks kaetud. Lisa ca 1 tl soola ning seejärel hauta kaane all madalal kuumusel umbes 2 tundi, kuni ained on ilusti pehmed (segada pole vaja). Hautamise vahepeal jälgi, et potis oleks vähemalt mõne sentimeetri jagu vett. Maitsesta valmis kapsad lõplikult soola ja suhkruga ning serveeri keedukartulitega.
Eh,see ei aja enam naerma ka :D Ma olen kaks päeva tangudega toitu teinud. Ühel päeval mulgiputru ja täna tegin tanguputru, mille sisse panin sibulat ja lihakuubikuid. Sina nüüd ilmud oma suurepärase väljanägemise (maitseb kindlasti veel paremini)mulgikapsastega :)
VastaKustutaÜhine kokkajate mõttelend:)
VastaKustutaminu lemmikud http://reedahoidised.wordpress.com/
VastaKustutaNo kilost kapsast nüüd suurt potitäit küll ei saa. :D
VastaKustutaMõnele on ka 1,5 l pott suur,🤣
KustutaMul läheb suure poti sisse 4-5kg kapsast, 1.5kg seapeekonit, 0.5kg tangu ja saab mõnusa kapsa paariks päevaks.
Kustuta