Üldiselt tundub tavaline küüslauk mulle liiga vänge ja tugev. Röstitud küüslauguga on aga hoopis teine lugu (pealegi nii ei pea sa kartma, et inimesed sinust nädal aega kaarega mööda käivad). Röstitult omandab see tegelane hoopis mahedama, kergelt pähklise maitse. Sobib nii leivakatteks, salatitesse, kastmetesse kui ka niisama söömiseks.
2 küüslauku
4 tl (kuhjaga) majoneesi
erinevaid kuivatatud ürte
soola-pipart
oliiviõli
Lõika küüslaugud pooleks. Raputa lõike-pooltele peale soola ja pipart. Piserda kergelt üle oliiviõliga. Kata küüslaugupooled majoneesiga ning raputa peale ürte. Küpseta 210 kraadises ahjus 15 minutit.
Oooo, super - kohe täna teen järgi! Muidu olen lihtsalt oliivõli ja meresoolaga ahjus küüslugukesi teinud :)
VastaKustutakas need küüslauguküüned tuleb võtta see nagu küüslaugupea ja siis pooleks lõigata? ja mitte koorida neid küüsi?
VastaKustutaJust täpselt, terve küüslaugupea tuleb pooleks lõigata. Küüsi koorida ei ole vaja, need eemalduvad pärast röstimist nii lihtsasti:)
VastaKustuta