27. jaanuar 2010

Kuum šokolaad vahukommide seltsis

/Prindi retsept/

Nädal aeg tagasi saadeti mulle köögi-katsetusteks suur kotitäis peagi turule tulevat puistešokolaadipuru. Täitsa asjalik toode, kuigi seda saab asendada ka tavalise tumeda šokolaadiga, siis jääb lihtsalt enda peale hakkimise vaev. Esmalt tegin šokolaadipuruseid muffineid ja ega siis kunagi šokolaadi liiast ei ole, tegin veel kõrvale sedasama vahukommidest tulvil kuuma šokolaadi... ülimalt mõnus, kuidas kuuma šokolaadi pealmine kiht oli täitunud kergelt sulanud vahukommidest.


kahele

5 dl piima

ca 5 sl peeneks hakitud šokolaadi (tumedat- või piimašokolaadi)
10-12 vahukommi (kogus oleneb suurusest)

Pane piim koos hakitud tumeda šokolaadiga potti ning keeda tulel aeg-ajalt segades kuni piim on kuum ja šokolaad lahustunud. Jaota vahukommid kahte kruusi, vala peale kuum piima-šokolaadisegu. Soovi korral lase hetke seista, siis sulavad vahukommid rohkem ära. Head maiustamist!

3 kommentaari:

  1. kas see kuum šokolaad mõru ei jää, või annavad vahukommid nii palju magusust juurde?

    VastaKustuta
  2. Vahukommid annavad parajalt magusust juurde, Muidugi on see maitseasi ja lisada võib ju ka natuke piima šokolaadi või siis ainult piima šokolaadiga teha.... katsetamise värk:)

    VastaKustuta
  3. tegin ka retsepti vastava märke juurde, siis ei teki segadust:)

    VastaKustuta