Mul oli juba pikemat aega isu, neid nami-nami
Liibanoni õhtul tehtud röstitud maiuseid proovida. Pisike tõrge tekkis aga kikerherneste kättesaamisega Pärnust, no lihtsalt ei leidu neid siin meie kaubanduses. Viimastel nädalatel on aga Pärnus asuv Kaumehe hulgiladu mind igasugu erinevate toodetega üllatada suutnud, nii leidusid riiulis maisi- ja hernepurgikeste kõrval uhkelt ka kikerherned. Ostsin kohe mitu purki ja tagavaraks ka, sest kunagi ei tea millal Pärnu ainukesest kikerherneid müüdavast poest need otsa võivad saada. Need röstitud maiused on lausa nuhtluseks, võtad ühe, siis kaks ja siis enam ei piirdu nii väikese kogusega, ikka pihuga, kuni kõik on otsas. Panen kirja retsepti ja maitseained, mida mina kasutasin, muidugi võib aga meelepärase maitse aga lemmikmaitseainetest ise kokku segada.
1 purk (400g) konserveeritud kikerherneid
oliiviõli
soola erinevaid maitseaineid (kasutasin koriandrit, magusa paprika pulbrit, cayenne pipart, ducros pasta maitseainesegu)
Nõruta kikerherned hoolega sõelal, lase nõrguda vähemalt 10 minutit ning seejärel patsuta need köögipaberiga kuivaks. Kuivanud kikerhernestele lisa õli. Raputa kõik korralikult segamini. Lisa maitsejärgi soola ja erinevad maitseained (maitsestamise käigus maitse kikerherneid, kas maitseaineid on lisatud piisavalt).
Laota kikerherned ühekordse kihina küpsetuspaberiga laotud ahjuplaadile ning küpseta 180 kraadises ahjus (soovitavalt pöördõhuga režiimil) ca 50 minutit ehk seni kuni kikerherned on krõmpsud.