Mul on plaan juba ammu-ammu teha omaküpsetatud leiba kiluriba lisandiga, aga no kuidagi ei jõua selle tegemiseni. Annan lubaduse, et märtsikuus teen plaani teoks! Seegi kord ostsin poest vürtsikilusid. Pean häbiga tunnistama, et ei valinud vana head Tallinna vürtsikilu plekist karpi, vaid haarasin poeriilulilt ühe paki juba puhastatud varianti. Pool kulus neist võileivatordi kaunistamisele ja ülejäänud juba ammu-ammu isu tekitanud kõige tavalisematele kiluvõileibadele. Kergelt praetud koduleib, kilu, keedetud munad ja kaste, katteks rohkelt tilli, jahvatatud musta pipart ning meresoola..... ma vist ei pea mainima selle võileiva maitsvust. Ps! Kastet jääb veidi järele, aga seda saab kasutada ju õhtuste kiluleibade tegemisel....
2 viilu leiba (kasutasin seemneleiba, see on praetult nii aromaatne)
võid
3-4 puhastatud vürtsikilu
1 keedetud muna (oh seda õnne, kui satub ilus kollane maamuna kapis leiduma)
meresoola
pipart
tilli
Kaste:
1 sl hapukoort
1 sl majoneesi
0,5 sl sinepit
Rösti kergelt õlisel kuumal pannil leivaviilud mõlemalt poolt kuldseks. Määri peale või ning aseta peale olenavalt suurusest kilu või kilud ning munaviilud. Sega kastmeained omavahel ning kata sellega munaviilud. Kõige peale raputa peenestatud meresoola, jahvatatud musta pipart ning rohkelt hakitud tilli.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar