Tegemist on maitsva rullbiskviidiga, kus jahu asemel on kasutatud riivleiba. Minu arvates superhea vaheldus tavapärasele nisujahust koostatud biskviidile. Võrreldes tavalise rullbiskviidiga, lisab riivleib küpsetisele nö erksust. Eriti hästi sobib vahele mee-hapukoore täidis.
Taigen:
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl riivleiba
1 dl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
2 sl mett
250g-400 g hapukoort
vett või piima (põhja niisutamiseks)
Mikserda munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa munavahule küpsetuspulbriga segatud riivleib ja kartulitärklis ning sega ettevaatlikult. Kalla taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile (kasutasin 24x35 cm suurust plaati) ja küpseta 225°C juures umbes 5 minutit või seni kuni pealt kenasti kuldpruun. (Ole küpsemise ajal ahju lähedal, sest taigen küpseb kiiresti. Liiga küpsenud taigen muutub krõbedaks ning seda ei ole võimalik rulli keerata).
Kummuta valmis taigen kergelt tuhksuhkruga kaetud küpsetuspaberile. Selleks, et rullbiskviit ära ei kuiva, piserda seda pealt natuke veega. Seejärel keera biskviitpõhi küpsetuspaberi abil rulli ning jäta paariks minutiks jahtuma. Jahtunud põhi rulli lahti ning määri pealt meega. Selle peale pane hapukoor ning silu see ilusti laiali. Rulli kook uuesti ettevaatlikult küpsetuspaberi abil kokku ning jäta jahedasse seisma ca 4-5 tunniks. Serveeri.
Väga, väga huvitav retsept. Tahaks kohe homme proovida teha, aga kahjuks praegu on mul köök kapitaalselt remondis. Isegi pliiti ei ole. Aga printisin endale Sinu retsepti välja ja teen esimesel võimalusel. Aitäh retsepti eest !
VastaKustutaPalun! mina soovitan seda retsepti, hea vaheldus tavapärasele biskviidile;)
VastaKustutaMulle meeldivad leivaga "magustoidud". Olen näiteks "Taani talutüdruku" suur austaja. Ka see retsept on proovimist väärt! Mmm, mul neelud käivad juba.
VastaKustutaVot täpselt mul sama maitse:)
VastaKustutaPlaanin ka seda kooki proovida aga kas kasutasid poe riivleiba või enda küpsetatud leiba riivituna?
VastaKustutaOlen igakord poe riivleiba kasutanud...
VastaKustutaTere. Tunnistan, et ma ei mäleta kus ja kuidas ma selle blogi avastasin, kuid see on üks väga hea blogi. Olen siin juba paar päeva retsepte lugenud. Meeldib, et pea kõik retseptid on teostatavad, lihtsad jne.
VastaKustutaTegin kogemata sohki ja panin riivleiva hapukoore sisse. Tegelikult pidi taigna sisse ju panema. Ei tea kuidas ma valesti meelde jätsin aga lõpptulemus oli väga hea.
Jõudu ja tahtmist Sulle katsetamisel.
Tänud:)
VastaKustutaVäga mõnus omamoodi rullbiskviit! Poest ostetud valmis riivleiva asemel riivisin ise 2 suurt rukkileivaviilu. :)
VastaKustutaTegin seda eile öösel.Väga lihtne teha,aga maitses imehästi.
VastaKustutaSul ka hobi öösel küpsetada:D?? Tore, et maitses:)
VastaKustutaKui me chedist koju jalutasime, arutasime, mida keegi teeb, kui on isu mingi kiiresti valmiva ja eriti hea magusa järele. Neve rääkis, et ta oli ühel õhtul suurest igavusest:) ja magusanäljas teinud seda riivleivarullbiskviiti ja kiitis väga.
VastaKustutaTegin eile ja no tõesti maitsev! Leiva riivisin ise veidi tahkunud rukkileivast ja mett panin veits rohkem.
Tundub, et teil jäid chedist tulles kõhud tühjaks veel:), aga tore kui meelepärane oli.
VastaKustutaKusjuures suutsin mina chedist tulles ka oma esimese lumega kukkumise teha, sealne mägi oli minu jaoks kurjakuulutavalt libe:D
Sellest on saanud minu lemmik. Olen täidise osas kasutanud erinevaid variante - viimane lemmik on kakaoga kohupiim + hapukoor + riivitud martsipan. Aitäh hea retsepti ja sisuka blogi eest! terv Triin
VastaKustutaRõõm kuulda ja aitäh heade sõnade eest:)
VastaKustuta