Minu eilne jäätisetegu päädis täieliku õnnestumisega. Õigemini, tegin kaks erineva maitsega jäätis, üks oli kekmiselt hea, teine maapähklivõiga aga üleootuste maitsev. Minu maapähklivõiga (ehk siis ameeriklaste lemmik Peanut Butter) ettevõetud kokanduslikud tegemised on alati suutnud mind positiivselt üllatada (vt maapähkli-šokolaadiruudud ja maapähklivõi-batoonikesed) Kergelt Snickersimaitseline jäätis, kus kohati on tunda maapähklivõi soolasust. Kujutan ette, et samasugustele maapähklivõi-kummardajatele nagu mina, on see üks hea leid.
6 dl rõõska koort (35%)
1 purk (400 g) kondenspiima
150 g toasooja maapähklivõid (ehk siis Peanut Butter)
50 g india pähkleid
Vahusta vahukoor, kuni moodustuvad pehmed tipud. Lisa kondenspiim ja vahusta veel veidi, kuniks kõik ilusti seguneb. Sega maapähklivõi lusika abil pehmemaks, haki pähklid.
Sega jäätisesegusse sisse hakitud pähklid ning maapähklivõi. Maapähklivõi püüa jäätisesse korralikult ära segada nii, et jäätisesse jääks nii suuremaid kui ka väiksemaid maapähklivõiseid kohti. Kalla segu sügavkülma minevasse anumasse ning pane sügavkülmikusse 5-6 tunniks.
Nüüd ju jäätisehooaeg algab!!!!
VastaKustutaLaku vöi arvuti ekraani siin....
täiesti nõus Mardikaga:) ma ikka pean ka selle jäätise tegemise ära proovima...nii ahvatlev näeb välja lihtsalt...
VastaKustutajust.... suurem jäätiseralli ja grillimine koputavad juba ukse taga. Kodu-tehtud jäätis soovitan kahe-käega;)
VastaKustutaRagne, kas sa teed suhkruga või suhkruta kondentspiimast jäätist? Või hoopis sellest isetehtud kondentspiimast (selle koostist tean;)).
VastaKustutaIkka suhkruga kondenspiimast, nii poe omast kui ka omatehtust. See viimane oleneb sellest, kas olen seda nõus jäätisesse loovutama:)
VastaKustutano ma olen suur sinu jäätiste kummardaja- nüüd on kogu aeg sügavkülmas suur potskatäis jäätist...
VastaKustutamul ka ihaks juhuks külma alati kodu-tehtud jäätis varutud
VastaKustutaKas isetehtud jäätise sisse sobiks panna Monini Mojito Mint siirupit? Tahaksin teha piparmündi ja šokolaaditükkidega jäätist aga paksu piparmündi siirupit pole kuskilt leidnud.
VastaKustutaKardan, et need maitsesiirupid tekitavad jäätisesse kristalle. Hiljuti tegin šokolaadisiirupiga jäätist ning isegi see tekitas kristalle - oli nii pettunud:(
VastaKustutaMina olen teinud jäätist After-Eight šokolaadiga. Seal täidis piparmünt ning ümber šokolaad - see jääb mõnus.
Piparmündisemat mekki saad ka Marianne-kommide ning piparmündimaitseliste Domino küpsistega. Mõlemad variandid järi proovitud ja midagi halba ei saa ette heita:)
Tegin ka seda maapähklikreemi oma...väga hea tuli, aga ma lisasin ka veidi pohlamoosi oma lapse soovil (ta testis enne külma panekut ja soov oli tegelikult maasikamoos, mida hetkel polnud)...igatahes kõik jäid väga rahule:)
VastaKustutaminu esimene jäätis läks ka nüüd sügavkülma:) põnevusega ootan tulemust igatahes...ise panin täidiseks mandli pralineesid:)
VastaKustutaMa loodan, et jääd oma esimese endavalmistatud jäätisega rahule;)
VastaKustutaAitäh kõige parema jäätisepõhja retsepti eest! :)
VastaKustutaJa see maapähklivõiga.... Suveks saledaks ei saa:D:D:D
Väga hea jäätis. Eriti mõnusad olid need pähklitükikesed seal sees. Rohkem ja vähem maapähkliste kohtade tegemine mul ei õnnestunud. Ei kujuta eriti ette, et kuidas seda saavutada (ma olin suht kannatamatu ka ja segasin saumikseriga seda asja).
VastaKustutaMina lasin maapähklivõil toatemperatuuril seista, et see korralikult pehmeks läheks ning siis segasin jäätisesse minevat maapäklivõid korralikult...ja siis segasingi vahukoore-kondenspiimamassi sisse:)
VastaKustutaVäga super retsept ja jäätis tuli ülimaitsev! Ainuke häda oli see, et minu maitse jaoks tuli tiba liiga magus...Sellest ka küsimus, ega jäätise tekstuur ei muutu kui kondenspiima veidi vähem lisada?
VastaKustutaVastavalt oma maitsele võib vahukoorekogust suurendada või siis kondenspiimakogust vähendada. Kui Kondenspiimakogust täiesti olematuks ei muuda, siis lõpptulemus tekstuurilt väga ei muutu, lihtsalt magusus.
VastaKustutaTõesti väga hea (põhi)retsept, mida saab vastavalt oma soovile ja tujudele erinevate maitsetega muuta. Tegin Kreeka pähklitega, sest olen poest ostetud Kreeka pähkli jäätise suur austaja ja ei pidanud ka selle retsepti järgi tehtus pettuma. Tõesti väga maitsev ja mõnus. Tänan supper hea ja lihtsa retsepti eest!
VastaKustutaEdu sulle sinu tegemistes!
Tänud:)
VastaKustutaMarks&Spenceri poes on kahte sorti maapähklivõid. Üks on tavaline ja teine pähklitükkidega...seda kasutades saaks vist india pähklid ära jätta, aga muidugi mida rohkem seda uhkem:)
VastaKustutaVat mina olen ostnud seda tavalis, pole teise peale sattunudki, aga jah, siis vist mõtekas pähklid ära jätta..
VastaKustutama ei ole seda jäätist proovinud teha sel põhjusel, et mulle ei maitse kondentspiim üldse. Aga saan aru, et see annaks konsistentsile mõnusat "libedust". Siit küsimus, kas kondentspima kannataks millegagi asendada? ma olen teinud mangopüree ja vahukoorega, aga seda peab enne söömist tavakülmikus sulatama, kuna justnimelt see kuri jää.
VastaKustutavahukoor+püree annavad ikka tunduvalt teise tulemuse mis vahukoor+kondenspiim+mingi lisand. Väga asendada vist ei saa, kuid kui kondenspiim ei maitse, siis proovi panna seda vähem näiteks 6 dl vahukoore kohta 300 grammi...:)
VastaKustutakust küll leida see maapähklivõid?Pärnust näiteks.
VastaKustutaPärnus on see täiesti olemas Selverites. Leiab sealt riiulist, kus asuvad ka šokolaadivõid ning moosid:)
VastaKustuta