Mul on hea meel, et minu koduse kondenspiima postitus nii palju vastukaja leidis. See magus paheline maius on justkui pinnuks silmas. Alati kui seda valmistan, leian ennast miskipärast pidevalt pliidil podiseva kondenspiimapoti juurest valmivat maiust maitsmas. Selleks ajaks, kui see on valmis saanud olen mina sealt juba oma kolmandiku 'maitsmiseks' ära degusteerinud. Viimasel korral tegin meelega kondenspiima rohkem. Plaanis oli katsetada seda kuskil küpsetises. Lähenevate munadepühade eel läks käiku veel kohupiimapasta ja toorjuust.... ja teate mis, minu abikaasast mees teatas, et see on parem kui meie hetke lemmik New Yorgi Juustukook. Nimetatud juustukook jääb minu suureks armastuseks edasi. Tõsi küll, juustukooki süües, arvestades selle rammusust, saab isu täis esimese lõiguga. Seda kodust kooki aga võtaks lõigu veel. Nii, et nõustun kaaslasest koogisööjaga - tegemist on õnnestunud katsetusega.
Põhi:
3 dl jahu
1 tl küpsetuspubrit
3 sl suhkrut
125 g võid
ca 3 sl vett
Täidis:
150 g toorjuustu
1 purk kondenspiima (poest või isevalmistatud)
400 g kohupiimapastat
3 muna
2 tl vanillisuhkrut
Koogi põhja valmistamiseks sega kuivad ained omavahel. Lisa või ning näpi purutaoliseks massiks. Seejärel lisa vesi ning sega tainas ühtlaseks. Vooderda küpsetuspaberiga 24cm läbimõõduga koogivormi põhi. Suru tainas vormi õhja ning eelküpseta 200 kraadi juures 10 minutit.
Valmista täidis: sega omavahel toorjuust ja munad. Lisa ülejäänud ained ning sega ühtlaseks. Vala täidis eelküpsenud kooipõhjale ning küpseta 180 kraadi juures 45 min. Jahtununa on kook kõge parem!
Palun täpsustada, kui palju on 1 purk?
VastaKustutaTundub väga maitsev! Ostsin üle pika aja poest kookosepiima ja koort, kas sul nendest pole miskit toredat magustoitu välja pakkuda? Praegu oskan vaid seda kohupiimaga segada et kreemi teha.
VastaKustuta1 purk ehk siis 400 g grammi kondenspiima.
VastaKustutaNelly - aga sega see kookospiim näiteks toorjuustuga, paar muna ja veidi suhkrut ka sekka ning tee sellest muretaigna põhjal kooki:)
kas kook liiga magus ei saa? on ju lisaks suhkruga kondenspiimale ka niisama suhkrut koogis.
VastaKustutaMagus kook kindlasti ei jää. Ütleks nii, et kohupiimakoogi magususega kondenspiima maitsega kook:)
VastaKustutaVäääga hea tuli välja.aitäh retsepti eest, läheb kordamisele..korduvalt ;)
VastaKustutatore:) mina kordasin sellekoogi tegu üleeile, plaan seda ka lihavõtete ajal teha, siis ju sellised kohupiimakoogid kohustuslikud:)
VastaKustutaSaan nüüd jälle uhkustada, et ka see kook järgi tehtud. Loomulikult tuli see imeliselt hea. Suus sulav hõrgutis!
VastaKustutaNii nagu on maitsed erinevad on ka ahjud erinevad. Minul kook küll 45minutiga valmis ei saanud. Läks ikka kauem.
Kui ma tahan seda kooki teha ahjuplaadil kas ma lihtsalt valmistan topeltkoguse või peaks täidist veel natuke rohkem tegema, et lõpptulemus liiga õhuke ei jääks?
VastaKustutaAndra, tore, et meeldis. Mina sõin seda kooki just eile - sõbranna tõi külakostiks:)
VastaKustutaKatri, oleneb muidugi ahjuplaadi suurusest, aga jah kui suurendada katte kogust, siis ikka tuleks põhja koguseid ka suurendada ehk siis soovitan teha topeltkoguse!
Super! Minu uus lemmik:) Aitäh hea retsepti eest! See kook on täna meie pühadelaual:)
VastaKustutaMa nägin, et olid juba blogis kirjutanud sellest. Nii tore oli kiitvaid sõnu lugeda:)
VastaKustutaTegin ka selle koogi,aga ostsin kogemata karamelli kreemi.Kodenspiima ei olnud Rimis kook ahjus, eks näe mis maitsega saab.
VastaKustutaSee siis juba täiesti uus retsept ju:) Selle koogi võluks ongi õrnkreemjas kondenspiima maitse:)
VastaKustutaTere Ragne :) Ega äkki ei oska õelda, kas kohupiim peaks olema maitsestamata või võiks tulla ka huvitav maitse näiteks vaniljemaitselise kohupiimakreemiga? :)
VastaKustutaOlen teinud maitsestamata kohupiimaga, kuna kardan et vanillimaitselisega võib jääda lõpptulemus liiga magus (isegi minu jaoks:)) Ei julge ka soovitada....
VastaKustutaKas see kook maitseb sama hästi ka järgmisel päeval:P ?
VastaKustutaJärgmisel päeval on kook pigem ikka parem, täiesti ausalt kohe:)
VastaKustutaTegin seda kooki siis õe sünnipäevaks ja riivisin veel peale batoonkomme nagu ühes teises retseptis oli..ja see jäi lihtsalt imehea!!! Mmm tahaks veeeel:)
VastaKustutakooki valmistades ei osanud tast suurt midagi arvata, aga nüüd peab ütlema, et on tegu minu uue lemmikuga! niiii hea! mõnusalt kreemja tekstuuriga jäi. super! :)
VastaKustutaOi, mina tegin ka seda kooki alles hiljuti, täpsemalt reedel om vennapoja sünnipäevaks. Pealt katsin koogi vaniljekreemiga, kuhu peale ladusin 2 purki kirsse. Ja kõige peale veel sulatatud valget ja tumedat šokolaadi ning küpsisepuru:)
VastaKustutaTegin eilse pidupäeva puhul esimest korda seda kooki. Maitses võrratult!
VastaKustutaKuna kodus oli ainult Vändra Leiva mahe nisu-täisterajahu, panin nisujahu asemel seda - põhi jäi supermaitsev, krõbe, nii et küsiti, kas põhjaks on küpsised:)
Peale puistasin šokolaadi- ja sidrunikreemivahvlite puru. Kindlasti läheb see kook kordamisele ja siis juba kirsside-vaniljekreemiga!!:)
Annika
Nii, mina tegin just seda kooki. Suutsin panna vastu kiusatusele teha veeeeelkord imemaitsvat kõrvitsa juustukooki (või eriti vana ja lihtsat lemmikut valgeshokolaadi oma) ja no suuuurepärane :):) Ausalt ei söönud kell 22:15 2 tükki seda.. Aga asja lihtsustamiseks tegin digestive küpsiste põhja ja sai ka väga hea. Järgmisena tahan ära proovida merevaiguga juustukoogi :P
VastaKustutaSuper:) alati on põhjust koogi valmistamiseks:)
VastaKustutaSuurepärane retsept, olen seda korduvalt teinud ning aina positiivset tagasisidet saanud!
VastaKustutaKui on vaja kooki, mis kindlasti õnnestub, siis see kook ongi üks nendest. Katteks olen kasutanud ricotta-kohupiimakreemi ning tuleb väga suupärane.
Suurepärane.
VastaKustutaMinu üks sõbranna pidi seda ka siis tegema, kui on vaja, et kook kindlasti välja tuleb;)
Just võtsin koogi ahjust ja panin aknale jahtuma. Lisasin segule veel metsmaasikaid, mis suvel külma olin pannud... Loodan, et sobivad sinna :)
VastaKustutammm... metsmaasikad... Minu jaoks on need marjad selline defitsiit, et ei raatsi neid koogi sisse raisata. Maiustan niisama:)
VastaKustutaTere! Olen suhteliselt võhik sel alal. Kas või peab ära sulatama?
VastaKustutaJa kas ma sain õieti aru, et kohupiimapasta peab olema maitsestamata, st suhkruta jne? Loogiliselt mõeldes, kondenspiim on ju magus, et ehk tema annabki oma magususe täidisele.
Põhja jaoks minevat võid sulatada ei tohi - selle peab lihtsalt kuivainetele lisama. Kohupiim peab kindlasti olema maitsestamata, kuna kondenspiim teeb koogi täpselt parajalt magusaks.
VastaKustutaEdu küpsetamisel:)
Suur tänu Teile!
KustutaEsimest korda tuli kook hästi välja, tervele perele maitses. Täna teen uuesti, loodan, et tuleb sama maitsev, sest see on vanaemale sünnipäevaks! :)
VastaKustutaLoodetavasti tuli sama maitsev;)
KustutaTere!
VastaKustutaKüsimus vaniljekreemi kohta, mida kord koogile panid....kas tegid selle ise või saab seda ka poest osta?Ekströmil on vist mingi pulber ja siis piimaosakonnas on neid vanillipudingeid. Pole ise katsetanud, aga vaniljekreem koogil kõlab hästi. Plaan on sel nädalavahetusel koogitegu esimest korda ette võtta:)
Tervitades
Kristel
Ma arvan et sa mõtled seda daamide kooki, kus vaniljekreem oli koogil. Kasutasin Ekströmsi.
KustutaTänan vastuse eest. Minu kook vajus ahjust välja võttes poole madalamaks, ma pole seda veel vormist väljagi võtnud, aga Sinu kook pildil tundub kuidagi kohevam. Mis võiks olla vajumise põhjuseks? Tunnistan, et avasin korra ukse ja katsin koogi paberiga, sest kartsin, et hakkab liiga tumedaks küpsema. Ilmselt see eks? Küpsemise ajal mingil hetkel hakkas kook ühest servast jällegi üleliia kerkima, võtsin temperatuuri madalamaks, siis rahunes nö maha.
VastaKustutaAga lõhn on võrratu:)
Tänan igatahes retsepti eest:)
Kristel
Kui kook hakkab ahjus ootamatult üleliia kerkima ning siis vajub peale küpsemist alla on põhjus liiga kõrges ahjutemperatuuris.
KustutaJärgmine kord küpseta madalamal temperatuuril Iga ahi on erinev ning võimalik, et Sinu ahi äkilisem;)
Riigis kus elan, ei müüda kohupiimapastat, ent hirmsasti tahaks seda kooki küpsetada. Kas on võimalik pasta asendada tavalise teralise kohupiimaga?
VastaKustutaMa olen seda kooki teinud ka hapukoorega. Teralise kohupiimaga võib ka teha, aga siis jääb lõpptulemus liialt erinev originaalist;)
KustutaTere Ragne. Mis jahu kasutad?
VastaKustutaSelles retseptis kasutasin tavalist nisujahu.
KustutaTere, missugust ahju režiimi võiks selle koogi küpsetamiseks kasutada?
VastaKustutaOi, see on hea kook:) Täiesti tavaline alt-ülevalt režiim:)
KustutaTere.
VastaKustutaKui põhi teha küpsistest, kaua siis kook ahjus võiks olla?
Aitäh!
Tere! Ikka sama aeg:)
KustutaMegahea! Kaevasin selle retsepti kogemata guugeldades välja. Toorjuustu kodus ei olnud, panin hapukoort ja sobis ka väga hästi :) Aitäh retsepti eest!
VastaKustutaOh, väga tore seda kuulda:)
Kustuta