Selle keeksi nimi ütleb kõik! See on lihtne keeks, mis teebki selle küpsetise eriliseks. Sobib ideaalselt mistahes sündmuseks või siis lihtsalt niisama argipäeval valmistamiseks!
175 g toasooja võid
100 g toasooja toorjuustu
225 g suhkrut
3 muna
3,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
1 sl vaniljesuhkrut
Vahusta omavahel või, toorjuust ja suhkur. Lisa pidevalt segades munad. Sega kuivained omavahel ning lisa võisegusse. Tõsta tainas võiga määritud koogivormi (20-21cm) ja küpseta 150 °C juures 1h ja 30 min. Lase jahtuda ning kaunista.
Vaata siis, hea näide sellest, et lihtsad asjad on kõige paremad. Mu meelest oled seda natuke oma pealkirjaga ära rikkunud :)
VastaKustutaväga isuäratav ja küpsetamakutsuv on see erilise maitsega lihtne keeks (või oli see vastupidi:))
VastaKustutaSee on pigem erilise maitsega lihne keeks! Kuigi minu jaoks tundub suhkru kogus üüratu olema! Ja sa pidid ikka hommikul küll vara tõusma, sest arvestated et otsisid retsepti ja pärast küpses ka nii kaua...
VastaKustutaTegelikult jah, täiesti õigus, kui ma nüüd mõtlema hakkan, et natuke ülekohtune on minu pandud nimi sellele maitsva küpsetisele. Nii, et pisike muudatus nimes soovituste kohaselt - erilise maitsega lihtne keeks:)
VastaKustutaAnonüümne - tegelikult suhkru kogus lõpptulemuses suurt rolli ei mängi. Hakkasin suhkrut tainale jaokaupa lisama ning lõpuks tuligi selline kogus. Keeks üleliia magus ei ole, seda pole vaja karta. Hommikul tõusin ikka nii nagu alati, kell 7 äratab kell (pühapäevane päev jah, aga mulle meeldib vara ärgata), siis lähen teen endale tassi kohvi, tükike magusat kõrvale ja hakkan päevaplaane tegema:)
Kas see küpsetama kutsuv keeks on mahlane ? :D Ega ta liiga kuiv ei ole nagu suht paljud teised keeksid on ?
VastaKustutaKuiv see keeks ei ole. Kuna seda nii lihtne teha on, siis soovitan kindlasti proovida!
VastaKustutaKusjuures, nagu paljud teised keeksid on ka see keeks järgmisel päeval mahlasem kui valmistamise päeval.
Lastele ja abikaasale maitses väga.Minu jaoks natuke liiga magus.
VastaKustutaTore:) Mul on vist maitsemeeled tänu kodutehtud kondenspiimale veidi muutunud, sest mulle keeks magus ei tundu:)
VastaKustutaEriliselt hästi maitses see keeks ka meie perele! Tänan retsepti eest! kaneelikang
VastaKustutammm... tõesti maitsev! Sõin soojalt päris mitu tükki, oli mahlane ja pehme, äärest mõnusalt krõbe. panin 150 grammi toorjuustu, kuna Farmi karbid lihtsalt sellises suuruses ja puistasin vormi mannaga ka üle. minu jaoks oli parajalt magus, täpselt selline, nagu keeks olema peabki.
VastaKustutaaitäh!
Väga nämma retsept tundub olevat:) Ragne, kui ma kasutan pöörlevat õhku kas küpsetamisaeg jääb samaks - 1 tund 35 minutit?
VastaKustutaKaneelikang - palun-palun. See küpsetis on saanud minu mehe viimase aja üheks lemmikuks, just võtsin ca tund tagasi järjekordse keeksi välja:)
VastaKustutaLiina - Tore, et meeldis, mulle endale meeldib selle keeksi juures ka see, et ta on sellise tõelise keeksi maitsega.
Anonüümne - põõrlva õhuga alanda kuumust 20 kraadi võrra, küpsetamistemperatuur jääb samaks.
Hei! Mul ka keeks proovitud, kuna toorjuustu kodus ei olnud, siis tegin tavalise kohupiimaga. Sai väga maitsev ja kadus hetkega pereliikmete kõhtu :-)
VastaKustutaEva
Meil läheb see keeks ka nagu soe sai:) Mul retsept juba une pealt ka teada. Aga kohupiimaga võib ka väga hea see tulla,,, peaks täiesti proovima.
VastaKustutaJätan ka oma kiituse siia- supermõnus keeks! Taigen valmis väga kiirelt ning keeks maitses ülihästi nii soojalt kui jahtununa. Aga suhkrut paneb isegi minusugune magusasõber järgmine kord veidi vähem:) Aitäh retsepti jagamise eest!!
VastaKustutaTore, et retsept meeldib:) Eks see magusus üks maitse asi ole, kes on rohkem, kes vähem maias:)
VastaKustutaKa see retsept järele proovitud-super!!Maitses kõigile väga! Tundub, et seda hakkab meie peres nüüd päris tihti saama. :)
VastaKustutaJällegi suured tänud Sulle Ragne!
Päikest!
Palun-palun.. ja aitäh järele proovimast:)
VastaKustutaVaatasin, et retseptis on muna päris palju, siis panin kohupiima terve paki, st 250 g. Suhkrut umbes 150 g, aga hiljem immutasin sidrunimahla-tuhksuhkruga ja tuli väga hea, eriti järgmisel päeval oli maitsev "keeksine".
VastaKustuta3,5 dl jahu.. palju see supilusikates teeb? :) Otsisin netist igalt poolt ja enamus jäi arvamusse et 1 dl jahu on 6-7 supilusikat.. ehk siis 3,5 dl on ju 18-23 supilusikat.. Kas seda palju pole?
VastaKustutaÖeldakse jah et 1dl on 7sl jahu, pole aga niimoodi kasutanud ja kindlalt ei oska lubada, kas ikka on nii.
VastaKustutaLihtsam viis jahukoguse arvestamiseks on aga nii: võta kõige tavalisem klaas, ning mõõda sellega 1 ja kolmveerand klaasi jahu, see ongi umbes 3,5dl jahu:)
Tänan. Järgmine kord katsetan nii. Seekord tegin supilusikate järgi ning panin 16 supilusikatäit. Keeks on valmis ning näeb hea välja. Küpses ilusti valmis ka. Homme saab peolauda viidud.
VastaKustutaHei!
VastaKustutaKas võib keeksi küpsetada suurema kuumusega ja vähem aega ?
Ette tänades,Anu
Suve tõttu võtab minu vastamine kohati aega, vabandan.
VastaKustutaSoovitaksin siiski küpsetada ettenähtud temperatuuril, vastasel juhul võib keeks seest küpsemata jääda.
Suitsemistemperatuur (smoking point) on või jaoks 121-150 kraadi. See vast temperatuuri valikul tähtsaim.
VastaKustutaLeidsin selle retsepti täitsa juhuslikult, aga tegin ära ja täiesti super. Katsin sidruniglasuuri ja kreeka pählitega. Sõrmed söödi ära... Aitäh!
VastaKustutaTore:) See keeksiretsept on ka üks minu lemmikutest. Aga kui veel glasuuriga seda keeksi kostitada...oi-oi:)
KustutaVäga hea keeks tuleb tõesti!! Aga mina panin 100 grammi võid ja lisasin paar suuremat törtsu kohvikoort. Ja tuli ikka hea :)
VastaKustutaRõõm kuulda:) Soovitan lisada keeksi veel veidi õunatükke;)
KustutaSee keeks on oma nime väärt!
VastaKustutaMina lisasin veel 75ml rummi ja riivisin natuke sidrunikoort ka sisse.
mmmmmmm......
Yammiiii..
Väga hea keeks sai! Aitäh! Lisasin stipa rohkem (pruuni)suhkrut ja peotäie värskeid astelpajumarju. Ülimalt mõnus ja läheb kindlasti kordamisele :)
VastaKustutaRõõm:)
KustutaMa olen seda keeksi juba mitu korda teinud ja täna läheb jälle ahju. Mina lisan veel palju-palju rosinaid ka juurde :)
VastaKustutaTore, kui retsept sobib. Mul endal samuti nädalavahetusel üks lihtne keeksitegu plaanis:)
KustutaLaps nõudis saia kooki. Otsis välja ka keeksi vormi. Vaatasin kapi sisu üle ja oli pakk kohupiima,seega sai see retsept kohandatud kohupiima peale,muu oli sama...küll oli nats mütlemapanev see küpsetusaeg. Aga nüüd kui saia kook(keeks) väljas haihtub see helikiirusel laualt koos külma piimaga. Väga hea tuli ja soovitan ka kohupiimaga kui toorjuustu pole ning on pühapäev ja elad metsade vahel ning kuidagi ei viitsi linna sõita.
VastaKustutaNii tore tagasiside! Aitäh:)
KustutaVäga maitsev keeks, aitäh retsepti eest! Lisasin veel mitu peotäit mooniseemneid, nii et kohe mustas. Suhkrukogust aga on vaja tõesti igal perenaisel oma maitse järgi timmida. Mina panin 225 gr asemel 150 gr ja ikka ütlesid sööjad, et oleks võinud olla veel oluliselt vähem.
VastaKustutaNii tore. Mooniseemned on ka minu suured lemmikud ja selle keeksi sisse sobivad ju imeliselt:)
Kustuta